Tarih: 14.06.2016 14:04

Hak Sahipleri, Kentsel Dönüşüm Fonemenini Kızdırdı

Facebook Twitter Linked-in

Hak Sahipleri, Kentsel Dönüşüm Fonemenini Kızdırdı

Dönüşümün altından su yerine mucit çıktı
Esenler Havaalanı Mahallesi Kentsel Dönüşüm konutlarını tapuları törenle dağıtıldı. Ancak arkasında bıraktığı enkaz ve mağduriyetler halen daha ortada.
 
Esenler Havaalanı Mahallesinde Dönüşüm yapılan alan üzerinde hak sahibi olan insanlarımızın haklarını korumak ve onlara bilgi sunmak maksadıyla sosyal medyada (facebook) sayfası açtı. Bu şahıs bilgi kirliliği yaratarak kafaları karıştırıyor. Hak sahipleri de bu bilgi kirliliği karşısında kızgın ve şaşkın durumda.
 
Esenler Havaalanı Mahallesi Kentsel dönüşüm fonemeninden inciler.
Çokbilmiş (facebook) sayfası sahibi meydanı boş buldu, herkese meydan okuyor, akıl veriyor, daireleri fiyatlandırıyor, kiraların tespitini yapıyor. Kendisini etkili, yetkili, kentsel dönüşüm uzmanı ve toplum mühendisi yerine koyuyor. Bazen kızıyor, karşı çıkanlara hakaretler ediyor ve sayfasından gitmesini istiyor, eleştirmek yasak kendisi ne derse o olur. Bu mucit belli ki kendiliğinden ortaya çıkmamış, birilerinin kendisine verdiği fikirleri iyi kavrayamadığından konuları çarpıtarak yanlış söylemlerle insanların kafasını karıştırıyor. Öyle ki Belediye başkanının söylemlerinin ötesine geçerek uçuk, saçık yazılarla gündem oluşturmaya çalışıyor. Anladığımız kadarıyla belediye başkanı Göksu’yu dinliyor ve kopya çekiyor. Emlakçılara, mimarlara, mühendislere, bilim adamlarına, yani kim varsa herkese meydan okuyor.
 
Esenler Havaalanı Mahallesi için bakın neler söylenmişti.
Göksu,”Havaalanı Mahallesi’ne girdik k, 60 metre yerin altında su nehri çıktı. Su çıkınca haliyle proje değişti. Neden değişti? Çünkü daha önce 20 metre kazık çakılacakken şimdi 60 metre kazık çakılacak. Buna göre yeniden proje yapılacak. Herkesin dairesine daire, metre karesine metre kare vereceğiz” demişti.
 
CHP’liler ne demişti
Gazetemizin "Havaalanı Mahallesi'nde su nehri çıktı"! Başlıklı haberi üzerine CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Prof. Dr.HalukEyidoğanaçıklamalarda bulunmuştu. Eyidoğam,”Buradaki kentsel dönüşüm uygulamasından sonra vatandaşın borçlanmadan oturabileceği konutlar yapılacağından şüpheliyim. Uygulanacak projelerin bir örneği var mıdır? Oradaki sosyal ve kültürel yapı muhafaza edilecek midir?  Yapı yükseklikleri ne olacaktır.  İnşa edilecek konutlarla ticaret ve hizmet yapıları arasında nasıl bir ilişki kurulacaktır? Anladığım kadarıyla buraya üst gelir grubuna yönelik inşaat yapılacak, buradaki orta ve alt gelir grubu halk böyle yerlerde barınamayacak buradan göç edecek. Anlaşılan Belediyeye sorulması gereken çok soru var. Plan Notlarına İtiraz ettik çünkü Yapılan dayatma sözleşme ile Vatandaşımızın sağlanan İmar artışından yararlanmasının önüne geçilmiştir”.
 
Mimar Aksal Örüklü,“İtirazımız (cevre ve şehircilik müdürlüğüne verdiğimiz dilekçede)hak sahiplerinin bilgisi dahilinde olmayan plan notları artışınadır. Planlarda üç kere artırım yaparak haksız kazanç sağlama ve ranta dönüştürmeye çalıştılar. Biz onların yapacağı bu haksızlığa karşı çıkıyoruz ve oradaki İmar artışından elde edilecek geliri oradaki hak sahiplerine eşit bir şekilde dağıtmalısınız. Hak sahiplerini bırakın borçlandırmayı üste para vereceksiniz. Nüfus yoğunluğunu artırmadan yerinde dönüşüm yapmalısınız” demişlerdi.
 
Çokbilmiş facebook fenomeni Havaalanı Mahallesihakkındasen bu söylenenleri biliyor musun?
-biliyorsan o kızdığın sözü gazetecilik gereği sana soruyoruz…
-sen hangi bilimsel dayanağa göre boyunu aşan beyanlarda bulunuyorsun.
-sen kimin adamısın, kimin adına palavralar salvolar sallıyorsun…
-sana herkese cevap verme yetkisini nerden alıyorsun…

-kimsenin almadığı bilgileri nerden alıp yazıyorsun…
- bu bilgileri san kim servis ediyor…
-doğru konuşanlara siyasetçi edasıyla nasıl muhalifsin diyorsun…
-emek verdim diyerek, haddini aşma cüretini nerden buluyorsun…
 
İşteÇokbilmiş facebook fenomeninin o saçma sapan yazdıkların
Sayın komşularımız,
Son zamanlarda daire piyasa fiyatları ile alakalı ciddi anlamda bilgi kirliliği var ve birileri rant için fiyatları oldukça aşağı çekmeye çalışıyor. Bu tarz söylemlere itibar edilmemesi ve az çok bizleri aydınlatabilmesi için dairelerimizin piyasa değerlerinin yaklaşık listesini hazırladım. Arada ufak tefek hatalar olabileceği gibi üç aşağı beş yukarı dairenizin eder fiyatını listelerden bulabilirsiniz. Yanlış bir düşünce ile hatalı bir satış gerçekleştirip pişman olmamak için fiyatları göz önünde bulundurmakta fayda var.
Öncelikle bu yazacağımdan ötürü alınanlar lütfen derhal bu grubu terk etsin. Çünkü hiç bir menfaatim, beklentim ve çıkarım olmadığı halde sadece komsularım da bilgilensin diye aylardır vaktimi harcadım, emeğimi harcadım.

Komsularımızdan birisinin sorduğu soruya kendi deneyimime göre vermiş olduğum cevaba yorum yazan DENSIZ VE HADSIZ BIRILERI bana cevap yazmış. Bana diyorlar ki BASKASININ BAYRAGINI SALLAMA. Yani yalakalik yapma diyorlar. Aranızda sülalesi emlak isi yapan, kendisi kurumsal bir emlak firmasının temsilciliğini yıllarca isleten, bu isten gerçek anlamda ekmek yiyecek kadar bu isi bilen varsa buyursun her soruyu tek tek hakkaniyetli şekilde cevaplasın. Yasa nedir hukuk nedir yönetmelik nedir ona göre cevap versin. Yok evim kümes kadar kaldı, yok bana borç cıktı vs diye konuşup belalar okuyup hakaretler yağdıracaklar da bi zahmet cıksın gitsin bu gruptan. Kişi kendinden bilirmiş isi. Biz kimin kimlerden talimat alıp sağda solda kopek gibi havladığını da biliyoruz. Zaten yeşil alanı, otoparkı, sosyal tesisi ve güvenliği olan, depremde hasar riski olmayan nitelikli bir sitede yasamak onların haddi de değil hacri da değil. O kadar kafasızlar var ki mahallede 2+1 dairenin kirası 1500 lira iken ne hikmetse 1000 liradan kiraya veriyorlar dairelerini. Sözüm maddi mecburiyeti olanlar için meclisten dışarı. Ama 10larca kişi de ayni durumda olamaz. Birileri biz zarar edelim diye kansızlığa ihanete pisliğe doymadan aldıkları emirlerle bu isleri yapıyor. Bunu o kadar ileri boyuta oturup bizi o kadar aptal yerine koymaya çalışan 3 kuruşluk insanlar var ki 'ISCILER DAIREMIN ICINE BUYUK TUVALETINI YAPMIS KOKUDAN GIRILMIYOR EVE' diye palavranın dik alasını savurup ardından da benim numaram bu arayın beni bu is böyle olmaz diyip mahalleliyi kışkırtıp siyasi rant peşinde koşup arada bizi harcamaktan çekinmeyen affınıza sığınarak soyluyorum SEREFSIZLER de var. Kafası çalışana biz her şeyi tek tek açıkladık. Yayınladık. Acar grubu paylaşımları okur öğrenir. Amacı farklı olanların elinde kukla olmaz. Maddi manevi de zarara girmez. Yok, ben bunlarla uğraşmam ya da bu yazılanlardan gocunan varsa da takibi bıraksın çeksin gitsin. Grup benim grubum, emek ve zaman harcayan benim. Bu kişileri de istemiyorum. Hakkim varsa da zerresi bile haram olsun.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —