Hacı Bektaşi veli'den sitem

Hacı Bektaşi veli

Esenler Hacı Bektaşi veli kültür derneği her sene olduğu gibi bu sene de Muharrem ayında dini vecibelerini yerine getirmek için üyelerinin katılımı ile her akşam Muharrem lokması verdiler.

7-24EsenlerHaber/HüseyinKoç


Hacı Bektaşi veli’den sitem

 
 
Esenler Hacı Bektaşi veli kültür derneği her sene olduğu gibi bu sene de Muharrem ayında dini vecibelerini yerine getirmek için üyelerinin katılımı ile her akşam Muharrem lokması verdiler.
 


 Cumartesi günü akşam verilen lokmada Hacı Bektaşi Veli kültür derneği dedelerinden Savaş Başpınar Muharrem ayını şova dönüştürerek ne anlama geldiğini bilmeyenlerin kutladığını görmekteyiz diyerek gazetemize açıklamalarda bulundu.



Yetkililerin tebrik ve kutlama mesajları yayınlaması yanlıştır
Savaş Başpınar “Bu ayda hazreti imam Hüseyin ve 73 akrabası şehit edilmişken, matem ayı içerisinde nasıl oluyor da yetkililerin tebrik ve kutlama mesajları yayılama cüretinde bulunuyorlar. Oysaki hak ile batıl Ogün birbirinden ayrılmıştı, bugün ise görmekteyiz ki hak ile batıl bir birinden ayrılmış değil Muharrem ayı bütün peygamberlerin kurtuluş ayıdır bu ay hazreti Muhammet hüzün ayı olmuştur onun için bu ay tebrik edilmez. Muharrem ayı mübarek olsun denir oruç tutanlar için mübarek olsun denir.
 



Muharrem ayında savaş haram kılınmıştır
“Muharrem ayında savaş ve bir çok şey haram kılınmıştır İslam alemi Muharrem orucunu halen daha ne anlama geldiğini ve o günün anlamını bilememektedir. Bakınız bakara süresinde su ayeti hatırlatmak isterim     “   Peygamber Efendimiz (S.A.V)'den öncekilere farz kılındığı gibi sonrakilere de oruç farz kılınmıştır. Hangi peygamber geldiyse o peygamberle beraber olanlar, oruçlarını tutum  “ der
 


Sünniler ve aleviler arasında rekabet yaptırılmasına gerek yoktur
“Şimdi , sormak lazım irfanı kirlenmemiş , hakkın ve hakka niyetini yaşayabilmiş ehli İslama sormak lazım kuranı kerimin bu emri ne anlama geliyor ,?Muharrem ayı orucunu tüm peygamberlerin tutmuş olduğunu hatırlatmak isterim. Muharrem Orucunun Sünniler ve aleviler arasında rekabet yaptırılmasına gerek yoktur. Aynı zamanda kuran hiçbir orucu açık ve seçik olarak işaret etmiyor. Kuran şu sayılı günleri farz kıldım buyuruyor, herkim hasta veya sebebi varsa tutamadığı günler kadar orucunu tutar, Kuran hiçbir orucu açık ve seçik bir şekilde işaret etmiyor.

 
Ehlibeyt soyundan gelenler içinde üç gün oruç tutarız
“Bakara sürenin 184.ayetine bakınız göreceksiniz veİsra süresinin 77.ayetinde diyor ki sizden öncekilere gönderdiğim yasa budur bunu değiştiremezsiniz. Seyidi saadet hanedanı yolunda olanlardanız; adama sormazlar mı siz mi daha iyi biliyorsunuz bunları yani buradaki çelişkiyi gidermeliyiz. Muharrem ayında ehli beyt soyundan gelenler içinde üç gün oruç tutarız. Bizim toplam da tutuğumuz oruç 15 gündür, sonunda ise birlik kurbanı keser ve Allaha hamdı ederiz.
 

Müminler kardeştir,  kardeşler arasında barışı sağlayın
“Bugün burada tüm imkânsızlıklara rağmen lokma veriyoruz; Canlarımız yerlerde yemek yiyor, bu manzarayı iyi analiz etmek lazım. Bu çağda insan onuruna yakışmayan bu tabloyu bizleri yönetenler bu kitleye reva görmesi ayıptır. Birilerine 60–70 tane lüks yerler tahsis ediyorlar ama burada ne zorluklar çektiğimizi görmezden gelmeleri yüreğimizi yaraladığı gibi, gönüllerimizde de derin yaralar açıyor.


  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli