Tarih: 17.02.2013 18:06

Hacı Bektaş-ı Veli Kendi Yerini Açtı.

Facebook Twitter Linked-in

Haber/Atakan Koç


Hacı Bektaş-ı Veli Kendi Yerini Açtı

 
Esenler Hacı Bektaş-ı Veli Şubesi iki tavan arasına sıkışmaktan kurtularak Alevi canların daha rahat ibadet yapmaları için yeni yerlerini yoğun bir katılımla açtılar.
 
Esenler Hacı Bektaş-ı Veli Derneği inin açılışına CHP Esenler İlçe Başkanı Halil Özden, İstanbul Milletvekillerinden Aykut Erdoğdu, Haluk Eyidoğan, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, CHP il yöneticilerinden Hüseyin Aksu, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.


Haklı taleplerimizden olan bir Cem Evi istiyoruz

Esenler Hacı Bektaş-ı Veli Esenler Şube Başkanı Zeynel Aydoğdu, “Esenler'i yönetenlerden çok şey istemiyoruz. Hatta sadaka istemiyoruz. Haklı taleplerimizden olan bir CEMEVİ istiyoruz. Şayet bizim taleplerimizi yerine getirmezlerse Büyük Millet Meclisi’nin yolunu tutacağım. Bu yöneticileri oralara şikayet edeceğim. Bizler kendi inançlarımızın doğrultusunda ibadet etmek istiyoruz. Bakınız Cem Evleri Kültür Bakanlığı’na bağlı bir kurumdur. Onun için bizleri dikkate almaları gerekiyor ve isteklerimizi yerine getirmeleri lazım” dedi.

 

Açılım yapanlar sözlerinde dursunlar

Hacı Bektaş-ı Veli Kültür Derneği’nin Kurum Başkanı Dincel Türkmen, “Sevgili canlar ve Alevi yurttaşlar bugüne kadar laik oldukları yeri bulamamışlar. Tarih boyunca her zaman zulme uğramışlardır. Zalim her zaman zalimdir. Ama tarih zalimleri yaptıkları kötülüklerle yazmaktadır. Bugün burada Cem Evi isteme noktasına kadar gelebilmişsek bunu dedelerimize borçluyuz. Onlar, büyük bedeller ödeyerek bu köklü kültürümüzü yaşatma mücadelesi vermişler. Alevi dedelerine ve kurum başkanlarına açılım yapacağız diye birçok defa çağrı yaptılar. Fakat bugüne kadar istediğimiz haklarımızı bizlere vermediler. Açılım yapanlar sözlerinde durmayarak Alevi’leri kandırmaya çalıştılar.

Bizlerin inançları İslam’ın içindedir

Bizlerin inançları İslam’ın içindedir. Hiçbir Alevi yurttaşımız inancından dolayı horlanmamalı ve yadırganmamalı. Haklı taleplerimizi alıncaya kadar ve Cem Evlerini yasal statüye kavuşturuncaya kadar mücadelemizi yapmaya devam edeceğiz. Dün olduğu gibi bugünde mazlumuz. Hiçbir zaman aşırı uçların yanında yer almadık. Hep devletin yanında yer aldık ve milletimizle birlik içinde olmaya gayret ettik. Bugün burada yüzlerce Alevi vatandaşın çok zor şartlarda bir araya geldiğini görmekteyiz. İnsanları etnik bir mezhebe bağlamak ayıptır, günahtır.” dedi.

CHP iktidarında meclisin kapılarını sonuna kadar açacağız

CHP İstanbul Milletvekillerinden Haluk Eyidoğan, “Değerli dostlar, canlar Cemali güzeller sizler zır lokması ile bizlere kapınızı açtınız. Bizde geldik. Biraz önce dedemiz meclise geliriz dedi. Biz de size diyoruz CHP iktidarında meclisin kapılarını sonuna kadar açacağız. O zaman da istediğiniz gibi meclise geleceksiniz. Biz koyulan yasakları yıkıp tüm inançları kucaklamaya hazırız. Bu ülkeyi bu duruma getirenler utansın. Her zaman yaptıkları gibi Alevi’ler üzerinden oyun oynayarak, tahkiye yapıyorlar. Sizlerin oylarını almak için çakma bir açılım savsatası uydurdular. Sizlerin bir arada olmanız için bir Cem Evi'nde rahat bir şekilde ibadetinizi sizlere çok görenler ve baskı yapanlar elbette ki gideceklerdir” dedi.



Camii açmak devletin görevi ise aynı şekilde Cem Evi açmakta devletin görevidir

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu “Bugün burada sıkışık bir ortamda olmanız beni gerçekten üzdü. Sizlerin Cem Evlerinin yapılmasına karşı çıkanlar. Bilsinler ki ayıp işliyorlar bu ayıpta Türkiye’nin ayıbıdır ve iktidarın yüz karasıdır. Camii yapmak ne kadar doğru ise Cem Evi açmak o kadar doğrudur. Camii açmak devletin görevi ise aynı şekilde Cem Evi açmakta devletin görevidir. En temel özgürlük olan Din ve Vicdan özgürlüğüne kimse kısıtlama getirmemeli. Bu davranışlardan ve iktidarın bu yaklaşımında utanç duyuyorum. Dinin siyasete alet edilmesini bu kadar büyük boyutlara çıkması dinimize yapılan en büyük haksızlıktır. Bugün, dini siyasete bulaştırdılar ve hepimize büyük acılar verdiler. Bizleri din üzerinden bölmek isteyenler bunları başaramayacaklar. Geçmişte Maraş’ta, Sivas’ta, Gazi Mahallesinde bunu yapmak istediler ve bize çok acı yaşattılar. Ama bizi bölmeyi başaramadılar” dedi.


CHP İktidarında bu acıları unutacaksınız

CHP İlçe Başkanı Özden, “Biz bugüne kadar çok büyük acılara dayandık. Biraz daha dayanmamamız lazım. Diyeceksiniz ki acılara dayanmanın bir huduttu vardır. Doğru söylüyorsunuz. Ama CHP İktidarında bu acıları unutacaksınız. Bakınız Belediye Başkanı övünerek 220 Trilyon kamulaştırma yaptım diyor. Bende kendisine 500,00 Liralık Cem Evi kamulaştırması yap da övün dedim” ifadelerinde bulundu.


Haklı taleplerimizden vazgeçmeyeceğiz

Esenler Hacı Bektaş-ı Veli Şube Saymanı Düzgün Çiçek, “Bugün buraya toplanan değerli canlar bizleri mutlu ettiniz, onura ettiniz gönül isterdi ki siz değerli canları daha geniş yerlerde ağırlayalım. Bugün Hızır Lokmasının son günü olması nedeni ile hem kendi yerimizi açmayı, hem de size bir lokma sunmak bize nasip oldu. Bu konuda mutluyum. Bundan sonra birçok etkinlik yapacağız. En büyük mücadelemiz ise direnerek, inatla Cem Evi’mizi yaptırtacağız. Mevcut iktidarların tüm baskılarına rağmen, bizleri ötekileştirmelerine çalışmaya karşı haklı taleplerimizden vazgeçmeyeceğiz. Tüm canlarımızı açmış olduğumuz bu yerde, Cem yapmaya bekliyorum” dedi.




 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —