HÜSEYİN KOÇ YAZDI!

HÜSEYİN KOÇ YAZDI!

Anma Değil! Kutlama!

 

 

 

 

 

 

www.7-24esenlerhaber.com

Sevgili Uğur MUMCU, Sakıncalı Piyade,Kalpaksız Kuva-yi Milliyeci,
Aramızdan ayrılışının 19. Yılında seni hiç okumayan, seni hiç tanımayan birkaç zavallı nasıl anacaklarını bilmeden çok büyük bir halt ettiler…


Sevgili Uğur Mumcu, ne olur onları bir sefere mahsus bağışla. Bağışlar mısın bilemiyorum. Seni türkülerle değil, eserlerindeki alıntılarla, şiirlerle anmalıydılar. Sen bağışlasan da biz Devrimciler, Kemalistler asla bu hataları yapanları bağışlamayacağız. Biz bunu anma merasimi olarak kabul edemeyiz. Bilgisizlik, cehalet olarak da kabul edemeyiz. Bu olsa olsa ilkelere, devrimlere, Mustafa Kemal’e hakarettir. Bunlar senden önce, senin katillerini onurlandırdılar, hem de pankartlarla… şimdi ise, sanki katledilişin kutlama gecesi yaptılar. REZALET! REZALET!!!


Metin Göktepe’nin mezarına gitmeye bile ayakları varmayanlar, Devrimcilere saygısı olmayanlar, senin gibi Devrim şehidi, demokrasi, hukuk, adalet savunucusu, Hizbullah’ı PKK’yı çok önceden gören, ufku açık, ilerici bir insanı bunlar ANAMAZ! Anmaya da hakları yok. Nitekim öyle de oldu…


Bunların sana ve Devrimcilere ilk saygısızlığı değil. Seni bunlar anmadan çok çok önce. Seni katledenlerde oy istemek için Dörtyol meydanına dev afişler asmışlardı.. hem de canları çıkana kadar emek sarf ederek. Amaç belli. Önümüzdeki günlerde ilçe yapılanması, delege yapılanması için böyle bir rezilliğe bulaştılar. Sana uğurlar olsun diyemediler. Bari bizim için sen, yattığın yerden “Uğurlar Olsun!” de… Biz zaten “Uğurlar Olsun!” dedik bile…


Bar türküleri ile anılan Uğur Mumcu, aslında anılmadı, kutlama yapıldı! EKM’den “bir kelam” diyemeden mahkumların kulaklarını çınlattılar… Avazları çıktığı kadar bağıra bağıra.. Davetlilere sinevizyon değil sine-i vizyon seyrettirdiler. İl başkanı Oğuz Kaan Salıcı afişlerde… Keza amca bey, kar yolları kapattığı için balkanlarda… Sanki fırtına öncesi sessizlik. Beş bine yakın kayıtlı üyenin kayıtsızlığı ise dillerde. Güllük, gülistanlık bir ilçe, mutlu, müreffeh bir yönetim dillerde. Amca beyin altı oyuluyor, koltuğu Facebook sayfalarında işgal edilmiş. Esenler ilçesi paramparça. Örgüt hepten sahipsiz. Beceriksiz birkaç kişi Kalpaksız Kuvaii-yeci yi  tanımadan, boyundan büyük işlere bulaşması ise toplanan 60-70 kişiye 3 maymunu seyrettirdi. Tekrar YAZIK! YAZIK!


Uğur Mumcu’yu tanımak için bu sözlerini okumanızı tavsiye ederim.


“Ben cumhuriyetçiyim,
Ben laikim,
Ben anti emperyalistim,
Ben tam bağımsız Türkiye'den yanayım.
Ben özgürlükçüyüm,
Ben insan hakları savunucusuyum,
Ben, yobazların, vurguncuların,
Çıkarcıların düşmanıyım”
“Unutmayalım ki cesur bir kez, korkak bin kez ölür. Önemli olan, insanın böyle bir toplumda “mezar taşı” gibi susmamasıdır.”
“Bir gün mezarlarımızda güller açacak ey halkım, unutma bizi…Bir gün sesimiz, hepinizin kulaklarında yankılanacak ey halkım, unutma bizi.”
“Biz unutkan bir ulusuz. Unutuyoruz olup bitenleri. Unutuyoruz ve oğulları kızları ölen ana babaları, kanlı gözyaşlarıyla baş başa bırakıp gidiyoruz.” (METİN’i unuttuğunuz gibi!)
“Öyleyse vurun, parçalayın! Her parçamdan benim gibiler, beni aşacaklar doğacaktır.”
“Bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olunmaz.”

 



  • Çarşamba 20.2 ° / 8.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21.1 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.6 ° / 11.2 ° Güneşli