HÜSEYİN KOÇ YAZDI!

HÜSEYİN KOÇ YAZDI!

7 mayıs pazartesi Esenler Belediye Meclisi toplandı.Her zaman ki gibi süresi 3 ile 5 dakikalık bir zaman dilimine sığdı. Belediye Meclis toplantılarına ilk defa katılanlar öyle zannediyorum ki bunlar gümrükten mal kaçı

7 Mayıs pazartesi Esenler Belediye Meclisi toplandı. Her zaman ki gibi süresi 3 ile 5 dakikalık bir zaman dilimine sığdı. Belediye Meclis toplantılarına ilk defa katılanlar öyle zannediyorum ki bunlar gümrükten mal kaçırıyor diye düşünecekler teklifler ve öneriler seri bir şekilde okunuyor Meclis Başkanı kabul edenler, etmeyenler diyor çoğu teklif  oy birliği ile oylanıyor ve kabul ediliyor parmaklar iniyor, kalkıyor iktidar aleyhine hiç bir kararın reddine izin verilmiyor. Siyasetten meclislerde mekanizma böyle işiyor.
 
Halk menfaatleri ve toplum çıkarları da çok düşünülmüyor muhalefet çaresiz Meclis aritmetiği ortada böyle olunca da Esenlerde yapılan yanlışları ve doğruları halk adına olumsuz veya olumlu işleri bilmek gündeme getirmek ana muhalefet veya muhalefet için bahane olmuş oluyor. Yani sayı olarak azsanız dersinize iyi çalışacaksınız belediyeciliği bilenlerden bilgi alacaksınız yerel ve genel basını iyi takip edeceksiniz.
 
Yine bir şeyler yazıp söylemeye gayret edeceğim birileri kızacak birileri de alkışlayacak, bu eylemlerin hiç birine ihtiyacım yok ana muhalefet Meclis üyeleri gene yorgun gene gündem yaratmakta beceriksiz ve bilgisiz kaldılar.
 
Tek kişi ve tek adam olduğu zannedilen Kocaman önergelerle verdi, veriştirdi. Önergeleri Başkanlık makamına havale edildi gönlümüz isterdi ki bu önergeler Mecliste tartışılsın ve konuşulsun Halkımızın kafasına takılan ne varsa Esenlerin vekilleri tarafından analiz edilsin öyle olmadı çoğunluğun istediği oldu önergeler yukarıya havale edildi Kocamanın önerge bombardımanı da kısa sürdü. Tam 9 önerge hepside Esenlerde yaşayan fakirin, yoksulun hatta zenginin yaşamı ile ilgiliydi. Yağma, talan, yalan var mı yok mu fırsatını da yakalamışken Meclis aritmetiği bu fırsatı bertaraf etti 10 Mayıs 2012' yi  bekleyeceğiz.
 
Kocaman Eskon'u soruyor, Kültür Merkezini soruyor, Esenlerde verilen seminerlere gelen hatiplerin kaç para aldıklarını soruyor, personel alımlarında ki kayırmacılığı soruyor, işe alınanların dini, dili ve siyasi parti ayrımı yapılıp yapılmadığını soruyor, Kamuoyu araştırmalarının kime kaç paraya yapıldığını soruyor. Bütün bunları Esenlerliler adına Esenlerin geleceği adına soruyor yüreğine sağlık Kocaman.

Gönlümüz isterdi ki bu soruları ana muhalefet Meclis üyeleri sormuş olsaydı tabanlarından da kendilerine kocaman bir alkış gönderebilmiş olsaydım.