HULUSİ ÖZBERK, KINADI VE HOŞGÖRÜYE DAVET ETTİ

HULUSİ ÖZBERK, KINADI VE HOŞGÖRÜYE DAVET ETTİ

Esenler Saadet Partisi İlçe Başkanı Hulusi Özberk: İYİ Partinin seçim karavanasına ve karavana üzerinde bulunan genel başkan Meral Akşener’in resimlerini tahriş yapanlar, barış ve kardeşlikten yana olmayanlardırl

Esenler Saadet Partisi İlçe Başkanı Hulusi Özberk: önümüzde çok önemli bir seçim var. Bu seçimlerin barış ve kardeşlik içinde geçmesini arzu ettiğim gibi halkımızın ortaya koyduğu iradeye, halkın sevgi ve saygı duyduklarına herkesin, öncelikle siyasilerin saygı duymasını bekliyorum” dedi.

“DEMOKRASİLERDE FARKLI GÖRÜŞLERE VE DÜŞÜNCELERE SAYGILI DUYULUR”
Hulusi Özberk: Zor süreçten geçiyoruz, herkesi hoşgörülü olmaya davet ediyoruz, fikirlere saygılı olmanın, kişiye sevgi ile yaklaşılmanın insani bir görev olduğu gibi siyasilerinde en önemli sorumluluklarından birisidir. Karşılıklı hoşgörü ve anlayışın olmadığı bir yerde çirkinlikler olur, sevgisizlik olur…kimler bu şekilde çirkin işlere taraf olur ve prim verirse , bizlerde,  Saadet partisi olarak bu kişileri şiddetle kınıyoruz, bu ve bunun gibi eylemleri yapanları asla kabul etmiyoruz. Herkesin fikri ve görüşü var, bu düşünceler ve farklı görüşler bizlerin zenginliğidir, demokrasilerde farklı görüşlere ve düşüncelere saygılı duyulur. Demokrasiye saygı duymayanların yaptıkları çirkinlikleri toplum olarak kınamak insanı görevdir. Bizde yapılan olayı doğru bulmuyoruz.

Bakınız bir siyasi partinin astığı pankartı veya siyasi partinin Genel Başkanının resimlerini yırtmak, tahriş etmek siyaset değildir, böyle işlere kim bulaşırsa ve kimler tarafından yapılırsa yapılsın bizler Saadet partisi olarak kabulümüz olamaz, siyasi geleneğimizde böyle işlere yer yok! Bizler kendi pankartımızın kesilmesine nasıl tepki koyuyorsak inanın ki bir başka siyasi partinin pankartına veya afişlerine yapılan saldırıya daha sert tepki koyarız.  

Seçimlerin eşit, adil ve demokratik bir ortamda gerçekleşmesi arzumuzdur. Kimsenin bir diğer kimseye sen neden bu partiye oy veriyorsun veya sen neden bize oy vermiyorsun baskılarının kurulmadığı, düşüncenin özgürce savunulduğu ve meydanlarda özgürce konuşulduğu bir seçim ortamının olmasını istiyoruz.  Tüm siyasi partilerin kendi propagandalarını özgürce ama kurallar içinde yanı yapılacak centilmenlik kuralları içinde yapmasını, sevginin, barışın ve egemenliğin halkımızda olması kaydıyla huzur içinde bir seçim dönemi geçirmemizi diliyorum.

Tekrar diyorum İYİ parti karavanına yapılan olayı şiddetle kınıyor bir daha böyle çirkinliklerin yaşanmamasını umut ediyorum. Seçimler dostluk, barış ve kardeşlik içinde geçsin ve ülkemize en hayırlı olanın iktidar olmasını, iktidara gelmesini diliyorum” dedi.


  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli