HÜKÜMET KONAĞI HAZIR MI?

HÜKÜMET KONAĞI HAZIR MI?

Esenler Belediyesi, Hükümet Konağı’nın yeni hizmet binasının inşaatı devam eden henüz inşaatı devam eden bina için düzenlediği kokteyl programında, bizim beş yıl içinde yapmış olduğumuz eserleri, hi&


Haber/Musa Bazin

HÜKÜMET KONAĞI HAZIR MI?

Esenler Menderes Mahallesi’nde inşaatı devam eden Hükümet Konağı’nın tanıtım programında konuşan Belediye Başkanı Göksu, “ Şu an da bizim yapmış olduğumuz eserler, bir yerel yönetimin 40 yılda yapabileceği eserlerdir.” dedi.  

Esenler Belediyesi, Hükümet Konağı’nın yeni hizmet binasının inşaatı devam eden henüz inşaatı devam eden bina için düzenlediği kokteyl programında, bizim beş yıl içinde yapmış olduğumuz eserleri, hiç bir yerel yönetimin 40 yılda yapabileceği eserler değildir.” dedi.  

Yeni Hükümet Konağı binasında gerçekleştirilen programa; Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Göksu, AKP İlçe Başkanı Umut Özkan, İlçe Müftüsü Halil Şekerci, Belediye Başkan Yardımcıları Faruk Aydın, Ömer Çetinkaya’nın yanı sıra çok sayıda Partili ve yurttaş katıldı.

Programda konuşan AK Parti İlçe Başkanı Umut Özkan, Esenler için tarihi bir gün olduğunu söyleyerek, Esenler’in hükümet konağına kavuştuğunu söyledi.

Esenler Belediye Başkanı Göksu ise; Esenler için güzel bir gün olduğunu söyleyerek Esenlerdeki en acil ihtiyacın hükümet konağı olduğunu belirterek, Esenler Belediyesi olarak 2009 yılında hükümet konağı sorunu çözmek için karar verdiklerini, Esenlerde Hükümet Konağı meselesini çözmek için büyük uğraş verdiklerini ifade eden Göksu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la görüştüğünü, ilgili Bakanlığı da devreye sokarak sorunu böyle çözdüklerini ifade etti.


GÖKSU;ESERLER KOLAY MEYDANA GELMİYOR
İstanbul tarihinde bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Göksu; İl özel İdaresinin Hükümet Konağı için bir alanı kamulaştırma kararı aldıklarını belirten Göksu, yapılan tüm bu çalışmalarla birlikte 20 trilyonluk bir maliyetle Hükümet Konağı’nı Esenler’e kazandırdık.  Hükümet Konağı projesinin Belediyemiz tarafından yapıldığını belirten Göksu,  “Eserler öyle kolay meydana çıkmıyor. Bu eserleri yapmak için harcanana zaman, para, harcanan imkânlar gerçekten kolay bu hale gelmez. Allah’ımıza çok şükür ki geriye dönüp baktığımızda bu eserler, bizim şahidimizdir. Biz söyledik. Esenler’e eser bırakacağız dedik. Allah’a hamdolsun, şunu çok net iddia ediyorum: Şu an da bizim yaptığımız eserleri, hiç bir yerel yönetim 40 yılda yapabileceği eserler değildir. Ve Hükümet Konağı Esenler’e hayırlı olsun” Bu binanın teslim tarihi Haziran ayı olarak hedeflendi. Ancak Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım, Aralık, Ocak derken Şubat’tayız hala inşaat devam ediyor ve biraz daha deva edeceğe benziyor” dedi


ÜNAL;İLÇENİN NABZI BURADA ATACAK
Göksu’nun konuşmasının ardından konuşan Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal; bugün bu binada ilk töreni yapıyoruz ama tabi bu törenler burada bitmeyecek. Bu törenlerle birlikte ilçenin de nabzı burada atacak. O nabzı hep beraber hissedeceğiz” dedi.
Türkiye’nin değişik bölgelerinde görev yaptığını anlatan Ünal, hükümet konağının kendisinin de tanık olduğu ve emeğinin geçtiği 5. Hükümet konağı olduğunu ifade etti.

Hükümet Konağı inşaat süreci ile ilgili de bilgi veren Ünal; binanın oturduğu alanının 1247 metre kare olduğunu, kat sayısının de 8 kat olarak planlandığını ifade ederek, “Biz istiyoruz ki, bu binayı bir an önce hizmete sokalım. Eski yerden kurtulalım” dedi. Esenler’in hem yeni belediye binası, hem hastanesi hem de hükümet konağıyla birlikte kendi tarihini yazmasını söyleyen Ünal,  “Esenler artık kendine has münhasır bir ilçedir” dedi.


Konuşmalardan sonra Başkan Göksu ve diğer protokol üyeleriyle birlikte inşaatı devam eden Hükümet Konağı Binasını gezdi.


 

 
 


  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli