HKP'den, Bayraktar'a ve Baykal'a Suç Duyurusu

HKP

Halkın Kurtuluş Partisi bir suç duyurusunda daha bulundu. Bu kez de Çevre ve Şehircilik Eski Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın ve CHP Eski genel başkanı Deniz Baykalın’da adının geçtiğini iddia ederek Kaş-Çuk

BAYRAKTAR’A ve BAYKAL’A SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) Genel Sekreter Yardımcısı
Av. Sait Kıran: Eski Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın 17-25 Aralık Soruşturmasına yönelik, “Dosyamda ne varsa, hem tapeler hem teknik takip doğrudur. Hem de benim telefon konuşmalarım A’dan Z’ye kadar doğrudur” açıklaması basına düştü. Bunun üzerine Halkın Kurtuluş Partisi olarak o dönem Meclise fezleke olarak gelen bir konuda suç duyurusunda bulunduk. Konu, CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal’ın da ortakları arasında bulunduğu Kaş-Çukurbağ Yarımadası’ndaki bir araziye ilişkin Erdoğan Bayraktar’dan yapılan 5 milyon liralık rica. Tapelerde ayrıntıları var, dilekçemizde belirttik. Bu nedenle suç duyurusunda bulunduk” dedi.



ORMANI YAKTILAR- SİT ALANINA ÇÖKTÜLER

Geçtiğimiz aylarda villa ve lüks otellerle kaplı bölgede çıkan yangınla gündeme gelen doğal sit alanı statüsündeki Kaş-Çukurbağ Yarımadası ile Limanağzı bölgesinin, yapılaşmadan korunmuş kesimlerinde iki ayrı bölgenin yapılaşmaya açılması dikkatleri çekmişti.  Planda ‘Ekolojik Turizm’ alanı olarak ayrılan parsellerde biri, İnceboğaz Mevkii’nde yer alan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakınlığı ile tanınan Cihan Kamer ile Hasan Doğan ailesinin 2007 yılında satın aldıkları 119 dekarlık zeytinlik vasfı değiştirilerek, ‘tarla’ olarak tapuya kaydettirildi.  Daha sonra İstanbul-Üsküdar merkezli bir ambalaj firmasına devredilen yarımadadaki araziye villalar inşa edilebilecek. Çukurbağ Yarımadası’nın batısında yer alan ikinci ‘Eko-Turizm’ nitelikli parselin üçte biri olan 16 bin metrekarelik kısmı eski CHP lideri ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’a, aynı ölçüdeki bir diğer hissesi de Baykal’ın akrabası olan bir iş adamına aitti.

SİT ALANINA ÇÖKEN ÜNLÜLER KÖYLÜLERİ KANDIRMIŞ
Yıllar önce yarımadada zeytincilik yapan ya da kayalık arazilerin arasındaki küçük toprak parçalarında tarımsal üretim yapan yerli halkın arazileri ise hem orman ile süren sınır davaları hem de bölgenin doğal sit alanı olmasından dolayı yapılaşmaya açılmadı ve zamanla yerli sahipleri tarafından ‘nüfuzlu’ kişilere satıldı.
İşte o satın alınan arazileri, Futbol Federasyonu Eski Başkanı Hasan Doğan’ın oğlu Selim Doğan adına kaydedildi. İddiaya göre bir dönem Erdoğan’ın çocuklarıyla ortak mücevher işi yaptığı ortaya çıkan Atasay Kuyumculuk’un sahibi Cihan Kamer ve Erdoğan’ın çocuklarına burs verdiği iddia edilen Ramsey’in sahibi Remzi Gür’ün adının geçtiği arazi satışını, Erdoğan’a yakın olan ve Antalya ile Burdur’da yatırımları bulunan bir başka iş insanı takip etti.

 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı