HELALLEŞMEK Mİ YOKSA YÜZLEŞMEK Mİ?

HELALLEŞMEK Mİ YOKSA YÜZLEŞMEK Mİ?

2013-2014 yılları arasında Parti Meclisi'nde görev yapan Dursun Bulut’u, İsyan ettirdiler "Tek başına yola çıkacağım” deniliyor. İyi de tek başına neden yola çıkılıyor? Önce CHP kadrolar ikna edilse


Genel Başkanımız Sayın Kılıçdaroğlu, 12 Kasım Cuma akşamı bir video ile siyaset arenasını hareketlendirdi. Videoda, yakın zamanda helalleşmek için yola çıkacağını söyledi. Bu helalleşmeyle ülkemizin geleceğini kurtaracağını ifade ediyor. Tabii ki, Genel Başkanımızın partimiz CHP’yi, temsil etme yetkisi var. Şüphe yoktur ki, yaptığı işlerde iyi niyetlidir.

Ancak böylesi kritik konularda örgütlerimizle tartışarak ilerleseydi daha sonuç alıcı olurdu. Toplumsal sorumluluk ve başında bulunduğu parti sorumluluğu kişisel ya da dar bir çalışma grubuyla karar vermeyi kaldıramaz. Yayınlanan video ve metni defalarca izledim ve okudum. Kamuoyunda beyan edilen görüşleri takip ettim ve inceledim. Bu çıkış ülkemize, partimize ne yarar sağlar veya ne tür olumsuzluklar getirir diye…

Alevlenen bir tartışma dışında bir yarara ulaşamadım. Bazı arkadaşlar hemen savunmaya geçti, tartışmadan neden kaçılıyor? Helalleşsek kötü mü olur? Mesela bu kadar basit değil. 83 Milyonu ilgilendiriyor. Neredeyse 100 yıllık bir süreç yaşanmış ve yaşanan tüm kötülüklerin üstü kapatılmış. Birden bire gelin helalleşelim diyemeyiz. Partimizde mi tartıştık? Hayır! Eğer tartışsaydık daha iki günde atomize olur muyduk? Gelin şu soruları sorarak devam edelim:

1 – “Tek başına yola çıkacağım” deniliyor. İyi de tek başına neden yola çıkılıyor? Önce CHP kadrolar ikna edilse ve hep beraber yola çıksaydık daha doğru olmaz mıydı?
2 – Neden helalleşme de, neden yüzleşme değil? Geçmişte yapılan haksızlıkları, açılan yaraları bu sihirli “Helalleşme” kelimesi ile iyileştirebilecek miyiz?
3 – Ülkemizde o kadar haksızlık var ki, bu haksızlıkların altında da karanlık güçler onların arkasında da derin devlet güçleri var. Mehmet Ağar, Uğur Mumcu’nun katledilmesinden sonra Güldal Mumcu’ya demişti ki: Duvardan bir tuğla çekersem devlet yıkılır. Bu lafın üzerinden 28 yıl geçmesine rağmen ve hala orta yerde duruyorken neyin helalleşmesi olacak bu çıkış?
4 – Alevi, Kürt, Ermeni, Yahudi, Genç, Solcu, Devrimci, Özgürlükçü, Aydın, Akademisyen, Gazeteci, Sendikacı, İşçi, Memur kim varsa derin devletin himayesindeki faşist militanlarca katledilirken, yine devletin resmi binalarında işkence görürken, öldürülürken, Yeşil kod adlı militanlarca faili meçhul cinayetler işlenirken helalleşme bu katil sürülerini de kapsayacak mı?
5 – Dersim, İstiklal Mahkemeleri, 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül,
28 Şubat, 27 Nisan, 15 Temmuz yaşanmışlıkları ortada duruyorken, kurumsal bir tartışmaya tabi tutulmazken hatta 27 Mayıs Devrim olarak adlandırılırken, uzun bir süre bayram olarak kutlanırken bu kadar hayati konular seçim arifesinde nasıl tartışılıp, helalleş ilecek?
6 – Yıllar boyu “Kürt Halkı yok, dağ insanları var. Onlar karda gezerken gar gır sesler çıkıyormuş, o nedenle onlara Kürt denilmiş” diyen anlayışlar önce Alevi – Sünni sonra Kürt – Türk çatışmalarını körüklemediler mi? Bu tahriklerle yüzbinlerce vatandaşımız, askerimiz hayatlarından olmadı mı? Bunların helalleşmesi nasıl yapılacak?
7 – Bugün bile tüm tarikatlar şeriatı yani din hukukunu getirmek istiyor. Bunlarla nasıl helallaşılacak? Ülkeyi içinde çıkılmaz hale getiren tek adam rejimiyle, yaptıklarıyla da helalleşılacak mi?

Düşüncem o dur ki, yine bir çıkmaz sokağa girmek üzereyiz. Tıpkı Ekmelettin İhsanoğlu, Dokunulmazlıkların kaldırılması gibi. Türkiye'nin sorunu helalleşme değil.... #Demokratikleşmektir. Geçmişiyle #Yüzleşebilmektir. Ülkemizde demokrasi olsaydı yukarıda saydıklarımızın hiçbiri zaten yaşanmazdı. Dolayısıyla başta Sayın Genel Başkanımız olmak üzere yeni ve farklı bir şey yapmak istiyorsak, demokrasiden yana herkesi “#DemokratikCumhuriyet” paydasında buluşturmalıyız. Ülkeler; ne engizisyon mahkemeleriyle ne hilafet rejimleriyle ne de tek adam rejimleriyle çağdaşlığı yakalar. Ülkeler; demokrasiyle, özgürlüklerle, üretkenlikle, adil paylaşımcılıkla gelişir ve barış içinde bir arada yaşar.
#İhtiyaçTekTekKişilerinBaşarısıYaDaBaşarısızlığıDeğil, #İhtiyaçMilyonlarınÜretkenliği, #İhtiyaçKardeşçeBiraradaYaşama
 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı