HDP'ye Saldırılar Durmuyor

HDP

Siyasi gerilim, sokakların ateşe verilmesi hâlâ Türkiye'de sistemin normalleşmediğini gösteriyor.



Haber/Musa Bazin

HDP’ye Saldırılar Durmuyor

Siyasi gerilim, sokakların ateşe verilmesi hâlâ Türkiye'de sistemin normalleşmediğini gösteriyor.

Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) Esenler Kadın Bürosu'na dün gece saat 00:15 sıralarında kimliği belirsiz kişiler tarafında saldırıya uğradı. Kazım Karabekir Mahallesi'nde bulunan kadın bürosuna yapılan saldırıyı basın açıklaması ile protesto etti. Kazım Karabekir Mahallesi bürosunda toplanan kalabalık partililer ve vatandaşların katıldığı yürüyüş AKP Esenler İlçe Binası'nın önünde gerçekleştirdikleri basın açıklaması ile son buldu.

 

HDP Esenler İlçe Başkanı Hakkı Yavuz, “Bir anlamda dışarıdan da destek alan "Derin “plan" devrede. Amaçları da   seçimleri etkilemek, Türkiye'nin yürüyüşünü durdurmak. Bunun için de her türlü kirli yöntem deneniyor.
Katillerin, darbecilerin salınmasından, çocuk ölümleri üzerinden sokakların hareketlenmesine kadar her şey yapılıyor. Bu kirli akıl, son günlerde alttan alta bir başka şey daha yapıyor. Halkların Demokratik Partisi'ne (HDP) yönelik saldırıların artmasının nedeni budur” dedi.

 

Basın açıklamasında HDP Esenler Belediye Başkan Adayı Nuriye Avşar şöyle dedi, “Halkların Demokratik Partisi'ne saldırılar devam ediyor. Bizler bu saldırıların kimler tarafında yapıldığını ve ne amaçla yapıldığını iyi biliyoruz. Bu sistem bütün çürümüşlüğü ile topluma çözüm üretemediğinden, tek alternatif olan HDP’ye saldırmaktadır. Biz HDP olarak demokratik siyaseti savunuyoruz, bunu sonuna kadar da savunmaya devam edeceğiz. Şiddet Türkiye halklarına herhangi bir fayda sağlamayacaktır.

Şiddette faydalanmak isteyen bu faşist zihniyeti kınıyor, bu temelde tüm demokratik kamuoyunu 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde sandıkta bunun hesabını sormaya ve duyarlı olmaya çağırıyoruz” dedi.

 

 Basın açıklamasının ardında yürüyüşe katılan kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.



 


  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli