HDP'nin Esenler'de park halindeki araçların lastikleri kesildi

HDP

Esenler Cumhuriyet Meydanında kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından park halindeki HDP seçim aracının lastikleri kesildi.

HDP’nin Esenler'de park halindeki araçların lastikleri kesildi
 
Esenler Cumhuriyet Meydanında kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından park halindeki HDP seçim aracının lastikleri kesildi.
 
 HDP Esenler ilçe yöneticileri ve seçim standı görevlileri, diğer siyasi partililer gibi akşamleyin Cumhuriyet meydanına park ettikleri seçim araçlarının sabah saatlerinde meydanda park ettikleri seçim araçlarının yanına geldiklerinde lastiklerinin kesildiği gördüler.
 
Olay yerine gelen HDP Esenler eş belediye başkanı Celal Alphan, partililerinin sakin olmaya davet etti, bu sistematik bir saldırıdır diyerek açıklamada bulundu.
 
“KAZANAN TARAF BİZ OLACAĞIZ HALKIMIZ OLACAK”
Alphan: emniyet yetkilileri ile görüştüm. Bu artık sistematik bir saldırıya dönüştü. Bizleri kavga ortamına çekmeye çalışıyorlar, bizler bu oyunlara gelmeyeceğiz, bizler partimizin emekçileri ile seçimlere odaklandık, onlar ne yaparsa yapsınlar, kimlere bu şekilde çirkin ihale verirse versinler, biz onların oyunlarına gelmeyeceğiz ve çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bizler bu seçimlerde kazanan taraf olacağız.
 
“BU İŞLERİ YAPANLARIN VE YAPTIRANLARIN YAKALANMASINI İSTİYORUZ”
Alphan: Daha önce pankartlarımız kesildi, standımıza saldırı yapıldı, parti bayraklarımız kesildi. Bugün ise Dörtyol meydanında güvenlik kameralarının önünde aracımızın lastikleri kesildi. Tüm siyasi partilerin araçlarının bulunduğu ve halkın yoğun olduğu bu meydanda yalnız bizim aracımızın lastiklerinin kesilmesi ve yalnız HDP aracına yapılan bu saldırıyı yapanları ve yaptıranları kınıyorum. Emniyet yetkililerinin bu olayı aydınlatmasını, bu işleri kimler yapıyorsa ve kimler eli ile bu çirkinlik ve ahlaksızlık yaptırılıyorsa, tespit edilerek cezalandırılmasını istiyoruz. Neden bu saldırılar yalnız HDP’ye yapıldığının sorulmasını istiyoruz” dedi.

 

  • Perşembe 27.6 ° / 17.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cuma 27.2 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 29.3 ° / 20.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı