HDP'li Dilek Kızılay Ulaş'ın tabutunu kadınlar taşıdı

HDP

Geçen dönem Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul 3. Bölge milletvekili adayı Dilek Kızılay Ulaş yakalandığı kanser hastalığına yenik düştü. Esenler kemer mezarlığında Kızılay Ulaş’ı, son yolculu?

Esenler kemer mezarlığında son yolculuğuna uğurlanan HDP İstanbul 3. Bölge milletvekili adayı Dilek Kızılay Ulaş’ın cenazesinde yoğun kalabalık vardı. HDP İstanbul İl eş başkanı Dilek Bulut, Esenler ilçe eş başkanları, eski ilçe eş başkanları, bölge Milletvekilleri, Esenler eski Belediye eş başkanları ve çok sayıda HDP’li cenaze katıldılar ve yaslı aileye başsağlığı dileklerinde bulundular.


“DİLEK YOLDAŞIMIZ BİZE BÜYÜK ACI YAŞATTI “”

HDP İstanbul İl eş başkanı Dilek Bulut, “Sevgili yol arkadaşım, Milletvekili aday adayımız Dilek Kızılay Ulaş’ın aramızdan ayrılmasının derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Kendisi ülkemize demokrasinin, kardeşliğin, barışın gelmesi için çok büyük mücadeleler verdi. Hem bir kadın olarak hem bir yoldaşımız olarak acımız büyük, her açının büyük olduğu gibi bu acımızda büyük. Kadın hakları konusunda büyük mücadeleler veren sevgili yoldaşımızı hep anacağız.


“ÜLKEMİZİ GİRDİĞİ BU GİRDAPTAN KADIN DAYANIŞMASI ÇIKARACAK”
Bakınız bugün burada kadın dayanışması içinde ve sevgili Dilek Kızılay Ulaş’ın vasiyetini yerine getirdik ve biz kadınlar onun tabutunu kabristana kadar taşıdık. O hep kadın haklarını savundu ve kadınlarımızın bu ülkenin kurtarıcısı olduğunu söyledi. Bizde onun vasiyetini yerine getirdik. Kadınlarımız hep ezildi, hep yok sayıldı, ülkemizde ve dünyada kadınların yükü ağır, bizler o ağır yüke rağmen yılmadan mücadelemizi yapacağız, ülkemizi girdiği bu girdaptan yine biz kadın dayanışmasıyla çıkaracağız” dedi.


                                    VİDEO İZLE


 

 

  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli