HDP'den çağrı : Bugün bize yapılan yarın mutlaka size yapılacaktır'

HDP

HDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan ve Mithat Sancar olağanüstü toplanan MYK toplantısında konuştu

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesi ve partileri hakkında açılan kapatma davası ile ilgili olağanüstü toplantı.

Eşbaşkanların gündeminde HDP’nin kapatılmasına yönelik açılan dava ve Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun vekilliğinin düşürülmesi vardı. “Hep birlikte bu haksızlıklara karşı durmak hepimizin görev ve sorumluluğudur. İlk seçimde AKP’ye elbette derslerini vereceğiz” denildi.

İlk olarak söz alan Pervin Buldan, “Daha önce de milletvekillerimizin vekillikleri düşürüldü. Bir tweeti retweet etmekten dolayı Ömer Faruk Gergerlioğlu bir cezaya çarptırıldı ve bundan dolayı milletvekilliği düşürüldü. Bu darbedir” dedi ve şunlara dikkat çekti:

“HDP’nin her bir ferdi bu coğrafyada her türlü bedeli ödedi ama diz çökmedi”

 

Son 5 yıl içerisinde her türlü zulme, baskıya, engellemeye karşı bizler her zaman olduğu gibi demokrasi mücadelemizi sürdürdük. HDP’nin her bir ferdi bu coğrafyada her türlü bedeli ödedi ama diz çökmedi. Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ başta olmak üzere bugün çok sayıda seçilmişimiz, aydınlar, yazarlar, gazeteciler barışı ve demokrasiyi isteyen binlerce insan var cezaevlerinde. Cezaevlerinde bu ülkenin çocukları var gençleri var.

“AKP ve küçük ortağının Meclis’i bombalayanlardan farkı kalmamıştır”

 

Bir tweeti rt etmekten kaynaklı Kocaeli vekilimiz Sayın Ömer Faruk Gergerlioğlu cezaya çarptırıldı ve milletvekilliği düşürüldü. AKP hükümeti ve küçük ortağının, 15 Temmuz’da meclisin çatısına bomba yağdıranlardan hiçbir farkları kalmamıştır. Hiç kimse enseyi karartmasın, moralini bozmasın, herhangi bir kaygıya şüpheye kapılmasın, HDP var oldukça halklarımızın yanında ve demokratik siyaseti yürütmeye devam edecektir. Bizim oy oranımız yüzde 11,5-12 idi, dün akşam itibariyle bizim oy oranımız yüzde 20’lere yükseldi, bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın.

“Hiç kimse enseyi karartmasın”

 

Hem HDP’yi kapatma hem de vekillikleri düşürme konusu sadece HDP’yi ilgilendiren bir konu olmamalıdır. Bugün bize yapılan yarın mutlaka size yapılacaktır. İşte şimdi bu haksızlıklara hep birlikte karşı durmak hepimizin görev ve sorumluluğudur. Biz AKP hükümetine ilk sandıkta dersini vereceğiz ancak şimdiden demokrasi güçlerinin bir araya gelerek birlikte AKP hükümetine bu fotoğrafı verme zamanı gelmiştir. Kimsenin haksızlığa uğramayacağı bir ortamı hep birlikte yaratmak bizlerin görevidir.

Hiç kimse enseyi karartmasın, hiç kimse moralsiz olmasın, herhangi bir kaygı ve şüpheye kapılmasın. HDP var olduğu sürece halklarımızın yanında olmaya ve demokratik siyaset yürütmeye devam edecektir.

Buldan’ın konuşmasından sonra söz alan Mithat Sancar ise, “Siyasi darbelerin geldiği nokta faşizmi kurumsallaştırmak ve tamamen yerleştirmektir. HDP’ye yönelik baskılar, bu yolda kendilerine en büyük engelin kim olduğunun itirafıdır. HDP, iktidarın ilerlemesinin önünde en büyük güç olduğunu göstermiştir” diyerek şunlara değindi:

“HDP güçlü bir fikriyattır”

 

4 Kasım 2016 darbesinden bu yana sayısız yoldaşımız zindanlara atıldı. Sandılar ki HDP bitecek, eriyecek ama tam tersi oldu. Çünkü HDP ne tek tek şahıslardan ibarettir ne de binadır. HDP güçlü bir fikriyattır, HDP halktır. Bizim demokratik siyaset yürütmek için imkanlarımız çok. Halkımızın desteği en büyük servetimiz, moral ve inanç kaynağımızdır. Biz bu inancı en ileri noktaya götürecek yolları bulacağız. Bu yolların ne olacağını kısa sürede kamuoyu ile paylaşacağız.

“Halkımız Newroz meydanlarında iradesine coşkuyla sahip çıkacaktır”

 

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının esas aldığı tek şey var; sarayın iradesi. Bu nedenle tartışılacak olan hukukilik, hukuka uygunluk meselesi değil siyasi operasyonun niteliğidir.

Halkımız Newroz meydanlarında iradesine coşkuyla sahip çıkacaktır, hazırlıklarımız tamamlanmıştır. Her halk türküsü ile, kendi halayıyla o meydanlarda bulunacaktır. Hep birlikte o yakın görünen ışığa yürüyüşümüz devam edecektir.



  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli