HDP: Pankartlarımızın Kesilmesine Zemin Hazırlıyorlar

HDP: Pankartlarımızın Kesilmesine Zemin Hazırlıyorlar

HDP Esenler belediye eş başkanları Celal Alphan- Gülsün Öztürk, Partililerinin astıkları Pankartlarının yer değiştirilmesine ve yer değiştirildikten sonra pankartlarının kesilmesine tepki göstererek basına aç?

HDP: Pankartlarımızın Kesilmesine Zemin Hazırlıyorlar
 
HDP Esenler belediye eş başkanları Celal Alphan- Gülsün Öztürk, Partililerinin astıkları Pankartlarının yer değiştirilmesine ve yer değiştirildikten sonra pankartlarının kesilmesine tepki göstererek basına açıklamada bulundular.
 
Celal Alphan, “Büyük emek vererek ve örgütümüzün dayanışması ile hazırladığımız pankartlarımızın birileri tarafından kesilmesine zemin hazırlıyorlar. Biz pankartlarımızı İlçe seçim kurulunun gösterdiği yerlere asıyoruz, yani akşamdan bilboardlarlara asıyoruz, sabahleyin astığımız pankartların ya yerleri değiştiriliyor ya da kesildiğini üzülerek görüyoruz. En yüksek yerler astığımız pankartlarımız bilinçli bir şekilde yerinden sökülüyor altta bir yerlere asılıyor ve birilerine yem ediliyor. Bunu kimler, hangi güçler yapıyorsa gerçekten ayıp ediyorlar, emeğe saygısızlık yapıyorlar.
 
Bizler parti olarak herkesin emeğine, astığı pankartlarına nasıl saygı duyuyorsak ayni saygıyı beklemek bizim hakkımızdır. Bakınız pankartlarımızın kesildiği yerlerde mobese kameraları var. Emniyetin bu konuyu dikkate almasını ve bu çirkinliği, emeğe yapılan saygısızlığı yapanları bulmasını istiyoruz.
 
“DEMOKRASİNİN EGEMENLİĞİ, HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ” diyoruz…
Biz seçim çalışmalarımızı sahada herkese saygı göstererek, hiçbir siyasiye ve üyelerine olumsuzluk yapmadan, bir saygısızlık yapmadan çalışıyoruz.
Yerel demokrasi birlikteliğini sağladık ve tüm halk kesimlerine diyoruz, Demokrasinin egemenliği, hukukun üstünlüğü açısından yerel seçimlerde iktidarın durdurulması, geriletilmesi büyük önem taşıyor. Yerel seçimde iktidarın kaybetmesini için tüm demokrasi güçleri ile alanlardayız. Türkiye’de yeniden demokrasi mücadelesinde bir adım atmak için tüm halk kesimlerinin oyuna ihtiyacımız var. Demokrasi adına verdiğimiz bu anlamlı mücadelede “ben solum, ben halkım” diyen herkesin bizimle olmasını istiyoruz. Yerel yönetimlerde konusunda mümkün olduğu kadar deneyimi olan adaylarımızı listelerimize yazdık. Projeleri olan adaylarımızla halkın efendisi değil hizmetçisi olacağız” dedi.  

Akşam asılan ve yeri değiştirilen pankart… Yer Atışalan

 

  • Cumartesi 29.7 ° / 20 ° Güneşli
  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli