HDP Esenler'den: Denizlerimiz Bitmeyecek- Poyrazımız Esecek

HDP Esenler

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü’ne gerçekleştirilen saldırıda Deniz Poyraz’ın katledilmesini protesto etmek için HDP İstanbul İl Örgütü öncülüğünde Es

HDP Esenler İlçe Örgütü cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gelerek Poyraz’ın öldürülmesine tepki gösterdi. DENİZ POYRAZ YOLDAŞ İÇİN SESİMİZİ YÜKSELTİYORUZ BİR ARAYA GELEREK HESAP SORUYORUZ- BURADAYIZ KORKMUYORUZ” pankartının açıldığı açıklamada söz alan Esenler HDP İlçe Örgütü Eşbaşkanı Riza Kaplan, “Bu katliam, iktidar blokunun oluşturduğu siyasi iklimin ürünüdür.  ‘7 Haziran’ı unutmuyoruz’, ‘Bunlar daha iyi günleriniz’ diyen ve HDP’lileri ‘haşerelere’ benzeterek açık katliam çağrısı yapanların o ayrıştırıcı dili Deniz Poyraz yoldaşımızın katledilişini hazırlamıştır”




HDP Esenler İlçe Örgütü Eş Başkanı Dilek Demir, İzmir’de yapılan saldırının planlı ve sistematik olduğunu kaydederek, “Bu saldırı kaostan beslenen iktidarın yarattığı siyasi iklimin sonuçlarından biridir. İktidarın partimizi hedef haline getirmesinin ardından saldırıların gerçekleşmesi tesadüfi değil, siyasi iradenin zeminin sağladığı planlı saldırılara işaret etmektedir” ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından HDP Esenler İlçe Örgütü, “Deniz Poyraz yoldaşımız için sesimizi yükseltiyoruz. Bir araya gelerek hesap soruyoruz. Buradayız, korkmuyoruz” pankartı açılırken, “Erkek adalet değil gerçek adalet” yazılı dövizler taşındı.

Eylemde sık sık, “Deniz Poyraz ölümsüzdür”, “
HDP halktır, halk burada, susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz” sloganları atıldı.

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı