HDP Esenler ilçe kongresinde Şimdi HDP Zamanı'

HDP Esenler ilçe kongresinde Şimdi HDP Zamanı

HDP Esenler İlçe 4. Olağan kongresi, Adem Baştürk kültür merkezinde şölen havasında gerçekleşti. HDP, 4'üncü olağan kongresinde salon “Şimdi HDP Zamanı” pankartlarıyla süslendi. kongre

  • HDP Esenler ilçe kongresine İst milletvekili Züleyha Gülüm, il eş başkanı İlknur Birol, DBP Marmara temsilciliğinden Celal Alphan, Eski ilçe başkanı Kadri Ertuğrul, Eski ilçe eş başkanları, siyasi parti ve STK temsilcilerinin yanı sıra vatandaşlar katıldılar.

HDP Esenler ilçe kongresinin açılış konuşmasında İlçe Eş başkanları “Bizler kongremizi özgürlüklere, insan haklarına prangalar vurulduğu bir dönemde yapıyoruz. Bugün Sivas Katliamının 29. Yıl dönümü, Sivas Katliamı, insanlık tarihinin henüz hesabı verilmeyen büyük bir utancın yaşandığı gündür” dediler.

HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm: 29 yıl önce gericiler tarafından katledilen aydınlarımızı, sanatçılarımızı saygıyla anıyorum. Sivas Katliamı, insanlık tarihinin halen daha hesabı verilmeyen büyük bir utancı olarak ortada duruyor. Bu nedenle hepimiz üzgünüz. O günden bugüne katiller yakalanmadı, hesap sorulmadı. Aslında tüm katliamlar gibi, Roboski, Suruç katliamlarında da gerçek suçlular yargılanmadı, hesap sorulmadı. Katliamlarda yaşamını yitiren tüm yurttaşlarımızın aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum. Bir daha böyle acıları yaşamamalıyız, bunun için katliamların gerçek faillerinden hesap sorulmasını ve cezalandırılmalarını bekliyoruz. Ama biz biliyoruz bu faşist grupların egemler tarafından korunduklarını ve beslendiklerini. Bizlerin ve katledilenlerin ailelerinin en büyük isteği ise katillerinin yakalanması ve yargı önüne çıkarılmasıdır.



“İKTİDAR SOKAKLARIN SESİNİ DUYMUYOR, AÇLIĞIN YOKSULLUĞUN BOYUTUNU GÖRMEK İSTEMİYOR”
Bizler ilçe kongrelerimizi özgürlüklerin, insan haklarının yok sayıldığı, baskıların, tecritlerin yapıldığı bir dönemde gerçekleştiriyoruz. Yoksulluk derinleşiyor. Kadına yönelik şiddet artıyor. Simit 5 lira olmuş, sadaka verir gibi asgari ücrete zam yaptılar. Halk enflasyona ezildi ama saraylarında yaşayanlar, sokakların sesini duymayan, açlığın yoksulluğun boyutunu görmeyenler, halklarımızı çıldırma noktasına geldiğini görmezden gelerek şatafatlı yaşamlarına devam ediyor. Kürt sorununda çözümsüzlüğü, şiddeti dayatan zihniyet kendinden olan olmayan diye halkları birbirine düşman etmeye devam ediyor. Bizler halklar olarak, bu ülkenin ezilenleri olarak çaresiz değiliz. Çare demokrasi güçlerinin bileşkesidir, yarattığı sinerjidir, çare bizlerin birlikteliğidir” diye konuştu.

“ KARALIYIZ BU TOPRAKLARA BARIŞI VE ÖZGÜRLÜĞÜ BİZ GETİRECEĞİZ”
HDP İstanbul il eş başkanı İlknur Birol, HDP, kurulduğu günden bu yana Türkiye halklarının, ezilenlerinin büyüyen umudu, barışın demokrasinin savunucusu olduğu için AKP faşizmin hedefi oldu. Bilime değer vermeyen, üniversitelisini, aydınını, yazarını hor gören, dışlayan, ötekileştiren bir iktidarla karşı karşıyayız. Bu iktidar aklı bina seven ama insan sevmeyen, vatan sevmeyen halkına saygı duymayan bir akıla sahip. Bu iktidar şişman toprak seven ve o toprağın üzerinde sefa süren ama insana değer vermeyen bir iktidardır. Aynı topraklarda yaşayan insanların birlikte, özgürce adil bir düzen içinde yaşayabilmelerinin önünde engel olan yine bu iktidardır. Biz bunları biliyoruz ve bu yanlışlara karşı yaşamın her alanında direniyoruz ve direnmeye devam edeceğiz. Bizlerin başka bir şansı yok, tek şansımız direnmek, gücümüz ise siz halkımızdır.  Bakınız bizleri insan görmüyorlar ve insanlıktan çıkarmak için her türlü zulme, baskıya başvuruyorlar. Diyorlar biat et, aç kal, yoksul kal ve sesini çıkarma, dilini ise konuşamazsın. Biz barışa, özgürlüğe, demokrasiye giden partinin yolunda yürüyen neferleriz, istedikleri kadar baskı kursunlar, tecrit yollarına başvursunlar, karalıyız bu topraklara barışı ve özgürlüğü biz getireceğiz. Acıyla yoğrulmuş bir coğrafyaya barışı hep birlikte getireceğiz. Mücadelemiz halkların ve özgürlüklerin mücadelesidir, siyasi tutsakların tamamının özgürleşmesi için mücadeleye devam edeceğiz” diyerek birçok konuya temas ederek konuşmasına devam etti.




  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı