HDP Esenler Yerel Basınla Buluştu

HDP Esenler Yerel Basınla Buluştu

Esenler Halkların Demokratik Partisi yerel ve ulusal basına verdiği kahvaltılı basın toplantısında. Eş Başkanlar Nuriye Avşar ve Feti Aydın projelerini anlattılar.




HDP Esenler Yerel Basınla Buluştu…
 
Esenler Halkların Demokratik Partisi yerel ve ulusal basına verdiği kahvaltılı basın toplantısında. Eş Başkanlar Nuriye Avşar ve Feti Aydın projelerini anlattılar.
 
Halkların Demokratik Partisi Esenler Belediye Eş Başkan adayları Türkiye’de yerel Belediyecilik anlayış olarak şehirlerin talan edildiği doğanın yağmalandığı bir süreçte Kent yaşamını halkların çıkarına kullanmak gerektiği inancındayız. HDP olarak bizler belediyeleri anlayış olarak rant için değil halkın menfaatine ve halkla birlikte yöneteceğiz.
 
Türkiye’de HDP tek alternatif halkın yanında ve halkın çıkarları doğrultusunda tek muhalefet partisiyiz. Yerel de çalışmalarımızı ve projelerimizi tamamlamayarak Esenlerin sorunlarını tespit ederek çözüm önerilerimizi halkımıza anlatmaya devam etmekteyiz. Ülkemizde kentsel dönüşüm adı altında kentler talan edilmektedir. Mevcut Belediyelerin yapmış olduğu halkı borçlandırarak borçlu hale getirdiler veya yerlerinden ettiler. Biz Esenlerde yerel iktidar olduğumuzda Esenleri TOKİ işgalinde kurtaracağız.
 
Kadınlara yönelik projelerimizi kadınlarımızla paylaşıyoruz. Kesinlikle bizim Belediyecilik anlayışımızda kadınları mutfak ve çocuk bakıcılığında kurtararak sosyal yaşamdaki yerlerini alacaklardır. Keza Alevi yurttaşlarımızın yaşadığı bu kentte bir cem evleri yok bu kabul edilir bir durum değildir. Biz HDP olarak bütün dinlere ve etnik kimliklere eşit mesafedeyiz. Biz iktidar olduğumuzda Esenlere bir Cem evi yapacağız. Yaşadığımız bu kentte sosyal donatı alanları kişi başına yok denecek kadar azdır. Biz Parti olarak buna izin vermeyeceğiz. Belediyecilikte beton ve sermaye ittifakına son vererek yurttaşların nefes alabilecekleri yeşil alan ve parklar yapacağız.
 
Özetle bizim yerel iktidarlarımızda halkımıza ücretsiz aşevi, sağlık hizmeti ve eğitim desteği sunacağız dedi. Bizim belediyelerimizde meclis üyeleri ve müteahhitlerin değil gençlerin, kadınların ve emekçilerin sözü geçecek dedi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dil,Din ve Irk ayrımı yapmaksızın ayrımcılığa karşı mücadele veren bir parti olduklarını ifade ettiler.
 
 
 
 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı