HDP Esenler İlçe Örgütü şölenini gerçekleştirdi

HDP Esenler İlçe Örgütü şölenini gerçekleştirdi

HDP Esenler İlçe Örgütü, Adem Baştürk kültür merkezinde muhteşem bir şölenle ilçe olağan 3. Kongresini gerçekleştirdi… Şölene HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryak

HDP İlçe kongresinde tek liste, tek yürek vardı, kardeşlik, barış vardı. Kongrenin başlamasına saatler kala salonda barış türküleri söylendi, halay çekildi, tek vücut, tek yürek olundu. Eski yönetim yeni yönetime sonuna kadar destek olacağını, omuz vereceğinin sözünü verdi. Yani salonda iktidarın yanlışlarına karşı birlik olundu. Bu süreç hakların kardeşleşmesine, Kürt halkının özgürleşmesine, yurttaşlık hakkına, diline, kültürüne kavuşmasına. Gerçek bir barış olacağı, demokratik bir toplumun kurulmasına gönül verenlerin, yüreklerini ortaya koyanların şöleni oldu.
 
“ YEREL YÖNETİMLERDE BAŞARI DEMOKRASİ GÜÇLERİNİN BAŞARISIDIR”
Şölen'in açılış konuşmasını HDP Esenler eski İlçe Eş başkanları İsmail Dönmez ve Hülya Güler yaptı. Ardından konuşan HDP Batman Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, Kürt hareketinin eşit yurttaşlık ve kardeşlik için mücadele ettiklerini ve yerel yönetimlerde başarı demokrasi güçlerinin başarısıdır diyerek, "Ama ne yazık ki sizin temsilcileriniz olan milletvekilleri hala cezaevindeler. Binlercesi özgürlük mücadelesi verdiği için hapiste.  AKP faşizmi halklarımıza vereceği hiçbir şeyi yok, onlar bu coğrafyaya kan, gözyaşı, yoksulluk ve düşmanlık verdiler” dedi.
 
“KÜRT HALKI BUGÜNE KADAR KİMSENİN ÖNÜNDE DİZ ÇÖKMEDİ”
Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki, “Bakınız HDP Halkların, İstanbul’un ve bu toprakların umududur. HDP bu topraklara barış ve kardeşliği getirecek olan tek partidir.  Bizler bunu 31 Martta yenilenen İstanbul seçimlerinde nasıl başarabileceğimizi gösterdik. Binlerce yurttaşımız cezaevlerinde, milletvekillerimiz, eş başkanlarımız, partililerimiz ceza evinde ama İstanbul’da binlerce arkadaşımız bu korku imparatorluğuna rağmen sokaklarda, sandık başlarında görevlerini yaptılar. Bugün ise bu kadar baskı ve zulme karşı buradasınız ve bu kongreye katıldınız.  Bu ülkede herkesi korkutabilirler, herkese diz çöktüreceklerini düşünebilirler ama Kürt halkı bugüne kadar kimsenin önünde diz çökmedi, bundan sonrada çökmeyecek” diyerek birçok konu hakkında açıklamalarda bulundu.  

 


 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı