HDP ESENLER ÖRGÜTÜNÜN YASLI GÜNÜ

HDP ESENLER ÖRGÜTÜNÜN YASLI GÜNÜ

HDP’nin geçen dönem İstanbul 3. Bölge milletvekili adaylarından Dilek Kızılay Ulaş yakalandığı amansız hastalığa yenik düştü. Dilek Kızılay Ulaş bugün sevenlerinin gözyaşları arasında Esenler ke

Esenlerin yerel seçimlerde HDP eş belediye başkanı adayı olan Celal Alphan, bugün hayatını kaybeden Değerli yoldaşım dediği Dilek Kızılay Ulaş’ın Esenler kemer mezarlığında son yolculuğunda Kızılay Ulaş’ın iyi bir kadın hakları savunucusu, demokrasi hayranı ve halk mücadelesi veren bir kişi olduğunu söyledi.

HDP’li Dilek Kızılay Ulaş’ın cenazesine katılım yoğundu. Kemer Mahallesinde defin edilen HDP 3. Bölge Milletvekili Aday adayının cenazesine katılanların tamamı HDP örgütünün üyeleri olması kameralarımıza yansıdı. Esenler CHP ilçe örgütünden ve diğer siyası partilerden, sivil toplum örgütlerinden kimselerin katılmaması dikkatlerden kaçmadı.

Alphan: çok değerli bir yol arkadaşımızı kaybetmenin hüznünü yaşıyoruz. Kadın hakları mücadelesinde, özgürlükler yolunda büyük çapalar sarf eden bir insanımızı, bir yoldaşımızı kaybettik. Yakalandığı kanser hastalığına yenik düştü. Genç yaşına rağmen hayat dolu ve mücadeleci, mücadelesini, insanlık yoluna adamış, hak ve hukuk mücadelesi vermiş birisiydi.

Bugün burada kendisini ve ailesini yalnız bırakmayan kadınlarımızın çok olması ve onların cenazesini omuzlara alıp taşıması her şeyi özetliyor, o bir kadın hakları savunucusu olduğu için kadın yoldaşları cenazesini omuzlarına aldılar…


Çok üzgünüm, camiamızın başı sağ olsun. Değerli yoldaşım 3. Bölge milletvekili adayımız sevgili Dilek Kızılay Ulaş’a Allah’tan rahmet kederli ailesine baş sağlığı diliyorum” dedi.

HDP'Lİ KADINLAR YOLDAŞLARININ TABUTUNU TAŞIDI
VİDEO İZLE....



 

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli