HDP ESENLER' DEN DAVET: SAVAŞLARA VE SÖMÜRÜYE HAYIR!

HDP ESENLER

HDP, İstanbul Kartal’da “Çözüm Biz’de savaşa ve sömürüye hayır!” sloganıyla 7 Ağustos’ta saat 17.00’de Kartal Meydanında yapacağı mitinge tüm örgütleri ile hazır&h

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Esenler İlçe örgütünün çözüm mitingleri kapsamında Diyarbakır ve İstanbul’da gerçekleşecek mitinglerine parti disiplini içinde hazırlanarak tüm yurttaşları davet ediyorlar. Esenler Cumhuriyet Meydanında Esenler İlçe eş Başkanları Metin Dağ, Emine Aslan önderliğinde yaptıkları stant çalışmasına 27. Dönem HDP İstanbul Milletvekili Zeynel Özen destek verdi.

“HDP BU DÜZENE KARŞI DİRENEN BÜYÜK BİR PARTİDİR”
HDP İstanbul Milletvekili Zeynel Özen  İstanbul’da Kartal’da “Çözüm Biz’de savaşa ve sömürüye hayır!” sloganıyla 7 Ağustos’ta saat 17.00’de yapacağımız miting için buradayım. Savaşa, sömürüye karşı herkesi miting alanına davet ediyorum. Bu düzen demokrasiden nasiplenmeyen ve demokratik olmayan bir düzendir, bizlere yapılan en ağır baskılara, hedef göstermelere karşı direnen büyük bir kitleyiz. Bu düzene son verecek olanda bizler olacağız. HDP olarak bu ülkede, barışın, demokrasinin, insan haklarının hakim olması ve demokratik bir cumhuriyetin kurulması için yüreğimizi ortaya koyduk.

“YETER DÜŞÜN BU HALKIN YAKASINDAN”
HDP İstanbul Milletvekili Zeynel Özen: Bu ülke mozaikler ülkesi, bu ülkede halklar, inançlar, sınıfların var olduğunu anlamayan ve halkları birbirine düşmanlaştırmak için her yolu deneyen ve iktidarını bu şekilde belirleyen diktatörlük kuranlara karşı birlik olmanın tam zamanıdır. Bu faşist ve ceberut iktidara demokratik yollarla söyleyecek sözümüz ,”yeter düşün bu halkın yakasından” olacaktır. Bunu hep birlikte söyleyeceğiz…

HDP üzerine uydurma bahanelerle çeşitli operasyonlar düzenleyerek bizleri yıldırmak, korkutmak ve hedefe koymak istiyorlar. Bizler korkmuyoruz, susmuyoruz ve yapılan baskılara asla boyun eğmeyeceğiz. Talimatla, yargısız infazlar, tutuklamalar yapıyorlar biz kendilerine biat etmedik, etmeyeceğiz. Biz güçlüyüz, gücümüzü halkımızdan ve demokrasi güçlerinin dik duruşundan alarak bu faşist iktidarı sonlandıracağız ve bu sistemi değiştireceğiz. Sopanın kimin elinde olmasının önemi yok, sopayı kimin yetiğine bakmalıyız ve eli sopalı bu düzeni birlik içinde, barış içinde el ele vererek değiştireceğiz” dedi.

 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı