HDP Bursa'dan seslendi: HDP'liyiz, her yerdeyiz

HDP Bursa

Halkların Demokratik Partisi (HDP), "HDP’liyiz, her yerdeyiz” kampanyası kapsamında Bursa’nın Yıldırım'da miting yaptı. “HDP seçimde halkların iradesini gözeten ilkeler üzerinden bir yol belirleyecek&

 HDP Genel Başkanı Sancar'ın yağtığı konuşmada seçim tartışmalarına dair ifadeler dikkat çekti. 27 Eylül'de yapacakları deklarasyonla seçim tavırlarını açıklayacaklarını ifade eden Sancar, halklar ve demokrasi güçlerinden başka ittifaklarının olmadığını söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), “HDP’liyiz, her yerdeyiz” kampanyası kapsamında dün (19 Eylül) Bursa Yıldırım’da miting yaptı.HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, kürsüde yaptığı konuşmada kampanyaları kapsamında çok sayıda şehri gezdiklerini ifade ederken bugün yapılan Kobanî Davası’nın duruşmasına değindi.

Sancar’ın konuşmasının son kısmı ise seçim tartışmalarına dairdi. 27 Eylül’de yapacakları deklarasyonla seçim tavırlarını açıklayacaklarını ifade eden Sancar, halklar ve demokrasi güçlerinden başka ittifaklarının olmadığını söyledi. Şahıslar üzerinden yürüyen tartışmaların tek adam rejimine yarayacağına vurgu yapan Sancar’ın ifadeleri şöyle:


Gelin demokrasi saflarına, demokrasi ittifakını, özgürlük işbirliğini güç birliğini hep birlikte gerçekleştirelim. Bu çağrımız halklarımızadır. Bu çağrımız demokrasi güçlerinedir. Buradan şimdi seçimlere ilişkin mesaj çıkarmak isteyen olacaktır. Bizim derdimiz bugün hemen özgürlük ve barış için emek vermektir. Seçimlerde ne yapacağımız zaten her gün açıklıyoruz. Anlamayanlara bir kez daha 27 Eylül’de deklarasyonla anlatmaya çalışacağız. Bizim yolumuz bellidir. Biz bütün ezilenlerin, halkların, halkların bütün temsilcilerinin, her inançtan her kesimden insanı insanı bir araya getirerek Meclis’te en güçlü demokratik iradeyi oluşturmak için kendi yolumuzda yürümeye devam edeceğiz. Seçimler için ittifakımız halkladır, demokrasi güçleriyledir. Halklarladır, ezilenlerledir, gençlerledir, kadınlarladır. Yolumuz açıktır buna inanın. Sorunların çözümü sizin iradenizden geçecektir. Sizin iradenizi de biz başımızın üzerinde taşıyacağız. Seçim seçim diye meydanlarda, kulislerde perde arkalarında senaryolar kuranlara da cevabımız şudur: HDP demokrasi, barış, adalet ve özgürlük için ilkeler üzerinden bir yol belirleyecektir. İlkeler, çözüm yöntemleri esas olan budur. Önce bunlar konuşulmalıdır. Şahıslar üzerinden yürüyen her tartışma şahıslar üzerine kurulan bu rejimi biraz daha sağlamlaştırır. Hayır şahıslar değil önce halkların iradesi, iradeyi temsil eden ilkeler değerler ve yöntemler konuşsun. Biz halkın iradesini bu ilkeler, değerler ve yöntemlerle her türlü seçimde en üstte tutacağıma söz veriyoruz.



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli