HALKLARI BİRBİRİNE DÜŞÜREN AKP'YE HESAP SORACAĞIZ'

HALKLARI BİRBİRİNE DÜŞÜREN AKP

Halkların demokrasi partisi (HDP) 12 Aralık Yahya Kemal Bayatlı Küçükçekmece Kültür merkezinde 4. Olağan İstanbul il kongresin gerçekleştirecek. 4. Olağan İstanbul il kongresi öncesi HDP Esenler İl&cc

Bilgilendirme toplantısı öncesi HDP Esenler İlçe eş Başkanı Rıza Kaplan ve 2019 yerel seçimlerde Belediye eş Başkan adayı olan Celal Alphan’la ilçe merkezinde İstanbul 4. Olağan kongresi üzerine görüştük. HDP’li yöneticiler halk toplantıları yaparak İstanbul örgütünü dinlediklerini söylediler.

“ÖNÜMÜZDEKİ SEÇİMLERDE YOLUMUZ 3. YOLDUR”
Halkların demokrasi partisi (HDP) Esenler İlçe eş Başkanı Rıza Kaplan, “ İstanbul yerel seçimlerinde verdiğimiz mücadelemizi daha da genişleterek tüm bu coğrafyada ve her yerde barış taraftarları ile alanlarda olacağız. Bizler seçimden seçime çalışan parti değiliz. Evet, biz yapılacak her seçime hazırız, HDP yapılacak her seçime kadroları ile hazır bir partidir. HDP yalnız seçime değil yapılacak haksızlıklara karşı örgütleri ile her zaman canlı ve ayaktadır, biz aynı zamanda iktidarın yanlışlarına engel olmak, halkın huzur ve refahı için ve güncel yanlışlara müdahil olmak için halkımızın mücadelesini canlı ve diri tutan örgütlü bir yapıyız.

“HALKLARI BİRBİRİNE DÜŞÜREN İKTİDARA SANDIKTA HESAP SORACAĞIZ”
Halkımız ekonomik sıkıntı içinde, mutfaklar yangın yerine dönmüş, işsizlik, kadın cinayetleri, hak gaspları almış başını gidiyor. Yargı hukuk tek bir kişinin elinde, işsizlik, yoksulluk ve adaletsizlikler insanlarımızı canından bezdirdi.  Haksız tutuklamalarla insanların geleceği karartılıyor, iftiralarla, yalanlarla kadercilik oynayan iktidar yönetmek niyetiyle iş başında olmadığını herkes anlaşmıştır. AKP İktidarı ülkeyi yönetmiyor, yönetemiyor, ülkede halkları birbirine düşürmek ve ülkenin kaynaklarını yandaşlarına peşkeş çekmekle meşguller.
Halkların demokrasi partisinin temel felsefesi, demokratik cumhuriyet, ortak vatan, birlikte ve insanca yaşamdır. Dünya normlarına, evrensel değerlere uygun bir yaşam şeklini benimseyen bir partiyiz. Hiçbir kimseyi ötekileştirmeden, insana değer, doğaya, çevreye saygı duyan anlayışla bu coğrafyada kardeşlik, birlik beraberlik ve barış önceliğimizdir. Biz meseleye sınıfsal olarak bakarız, milliyetçi ve ırkçı değiliz, dünya görüşü ve ideolojisi ne olursa olsun herkesle birlikte yan yana özgürce, barış içinde yaşamak arzumuzdur. İster sağcı olsun, ister dindar olsun, dinsiz olsun alevi olsun, Kürt olsun, Türk olsun, yeter ki insan olsun biz herkesle bir arada yaşam mücadelesi verenleriz. Bu düşüncemizden taviz vermeyen bir anlayışla yolumuza devam ediyoruz. Önümüzdeki seçimlerde yolumuz 3. Yoldur, hedefimiz daha demokratik bir cumhuriyet, insana, doğaya, canlıya cansıza yanı herkese saygı sevgi ile yaklaşmaktır” dedi.

“HDP, ÖZGÜRLÜKLERDEN YANA, İNSAN HAKLARINI SAVUNAN PARTİDİR”
HDP Esenler 2019 yerel seçimlerin Belediye eş Başkan adayı Celal Alphan: İstanbul örgütlerimizle uzun süreden beri değerlendirme toplantıları yaptık. Bugün Esenler örgütümüzle görüşlerini alarak karşılıklı değerlendirmede bulunacağız. Daha önce olduğu gibi bu toplantılarımız biter bitmez saha çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. İstanbul örgütümüzle el ele verdik ve çok önemli kararlarda birleştik. Bizler halklarımıza layık olan, barış içim hemen şimdi diyen ekiplerle çalışmalarımızı yürütüyoruz. Bizler bildiğiniz gibi yarın seçim olacakmış gibi bugünden çalışan bir partiyiz. Ekiplerimiz hazır ve seçim sürecini yönetecek demokratik yapıyı oluşturduk. Halkların Demokrasi Partisi özgürlüklerden yana, insan haklarını savunan ve demokrasi için mücadele veren bir parti olduğu için günden güne büyüyor, halklarla bütünleşiyor. Çalışmalarımız gayet verimli geçiyor, kadrolarımız liyakatli, alanlarında iyi eğitim almış, yürekleri insan sevgisiyle dolu insanlardırlar.

“YAŞASIN HALKLARIN KARDEŞLİĞİ DİYEN DEMOKRASİ GÜÇLERİYİZ “
Bakınız bu seçimlere iyi hazırlandık ve hazırız. Biliyorsunuz iktidar HDP’lilerin üzerinde baskıları her gün artırarak şiddet uyguluyor. HDP’lileri tekleştirdiler, ezdiler ve üzerimize mobbing uygulayarak Kürt halkını ve HDP’i yok sayan bu iktidara sandıkta hesap soracağız. Bizlerin ötekisi yok,

Cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkan, tüm inançlara saygılı, bireyin özgürlüğünün mücadelesini veren tek partiyiz. Bizler yaşasın halkların kardeşliği diyen demokrasi güçleriyiz. Ortak vatan diyen ve cumhuriyet özlemiyle yanıp tutuşanların bir arada olduğu bir partiyiz. İşte tüm bu özlem duyduğumuz değerlerimizi sahiplenen ve çözümler arayıp, çözümler bulabilecek bir yapılanmayı HDP hayata geçirecek olanda yine HDP’dir. Biz başaracağız, biz İstanbul yerel seçimlerinde nasıl başardıysak bundan sonrada başaracağız. Bu zor değil, biz inandık, yeter ki bu ülkenin ezilenleri yok sayılanları da inansın” dedi.

 


  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli