Tarih: 13.08.2012 17:05

HADİ YIKIN BU DEVLETİ!!!

Facebook Twitter Linked-in

HADİ YIKIN BU DEVLETİ!!!
 
ABD, yıllarca Ortadoğu’da gayrimeşru ve şımarık çocuğu İsrail’i kullanarak bölgeyi dizayn etmeye çalıştı.
 
Bu şımarık çocuk bazen babasını da zor durumda bırakacak hareketler yapmaktan geri durmadı. Olur olmaz zamanlarda etrafıyla kavga etti. Komşularının yoğun şikayetiyle karşılaştı. Baba her seferinde bu şımarık çocuğunu korudu. Ne var ki, İsrail etrafını huzursuz etmede son derece başarılı olduysa da, bölgenin yeniden dizayn edilmesinde yeterli olamadı.
 
ABD bu görev için yeni piyonlar buldu.
 
ABD’nin bölgedeki yeni piyonları Tayyip Erdoğan ve PKK.
 
Tayyip Erdoğan, sözüm ona bir Müslüman ülkenin devlet adamı edasıyla, Tunus’tan Mısır’a, Libya’dan Yemene, Suriye’den İran’a kadar olan bütün bir Ortadoğu’da nüfuzunu kullanarak, ABD yanlısı olan grupları bu ülkelerin yönetimlerine karşı kışkırtıp silahlandırmakta, bu grupların elebaşlarını Türkiye’de eğitip ülkelerinde iç karışıklıklar çıkarmalarını sağlarken; diğer gayrimeşru evlat PKK’da, bölgedeki Kürt grupları bir araya toplama görevini üstlendi.
 
Bu iki yeni figür, bölgede zaten pek de sağlam olmayan bütün taşları yerinden oynattılar.
 
Bu oyunda ABD’yi anlamak mümkün. Zaten ABD’yi dünyada anlamayan kalmadı. O, dünyanın neresinde bir zenginlik varsa oraya burnunu sokar, orada kendisine göbekten bağımlı kukla hükümetler oluşturarak o yörenin zenginlik kaynaklarının üstüne oturur.

PKK’yı da anlamak mümkündür. PKK’da bölgede etnik milliyetçilik çizgisinde bir Kürt devleti kurmayı amaçlamaktadır.
 
Ama Tayyip Erdoğan’ı anlayana aşk olsun.
 
Tayyip Bey etnik bir bölmenin peşinde olsa bunu Rum Pontus kalıntılarının olduğu kendi bölgesinde yani, Patagon’ya diye adlandırılan Rize, Of, Trabzon çevresinde yapması gerekirdi.
 
Gürcü veya Ermeni halkı için mücadele ediyor desem, bütün bir Ortadoğu’da ne işi olabilir?
 
Amacı ekonomik çıkarlarını genişletme desem, bunu zaten çok açık ve çok rahat bir şekilde yapabiliyor. Fakirlikten çocuklarını dostlarının bursu ile (!) okuturken, şimdi ülkenin en zenginleri arasında. Bunun için sınırlarla uğraşmasına gerek yok.
 
İslamiyet ve İslam devleti kurma gibi bir amacı olsa, bölgede bu kadar Müslüman kanının akmasına nasıl seyirci kalabilir? Bir Müslüman lider nasıl olur da bölgesindeki diğer İslam ülkelerinin Hıristiyan ABD ve AB tarafından ezilmesine, yüzbinlerce Müslüman’ın öldürülmesine seyirci kalabilir?
 
Geriye bir tek seçenek kalıyor: Tayyip Bey Atatürk’ün kurmuş olduğu Laik, demokratik, sosyal hukuk devletinden öç alıyor. Atatürk’ün kurmuş olduğu Türkiye Cumhuriyeti’ni bütün kurum ve kurallarıyla yıkarak, üniter yapısını değiştirerek yok etmek istemektedir.
 
Sayın başbakan bu hedefine ulaşmada kendisine yol arkadaşları bulmada zorluk çekmemektedir.
 
Cumhuriyetin kuruluşundan bu zamana kadar Laikliğe karşı olan bütün kesimleri, cumhuriyetin kuruluşundan bu zamana kadar ayrılıkçı, bölücü anlayış içerisinde olan Kürtleri, Ermenileri ve cumhuriyetin kuruluşundan bu yana bir türlü sağlıklı bir şekilde işletilememiş olan demokrasideki eksiklikleri bahane eden tüm kesimleri arkasına alıp kendi bindiği dalı kesmektedir.
 
Hadi bakalım. Kolay gelsin. ABD ve Avrupa dışarıdan, Tayyip Bey, partisi AKP, Cemaatler, Tarikatlar ve PKK içeriden yıkın bu devleti. Nasıl olsa kimsenin sesi çıkmıyor. Hadi vurun. Vatan hainliğinde sınır tanımayanlar, vurun hadi!
                                                                                           13.08.2012
                                                                                        Mümtaz TEMİZ
                                                                                 mumtaz.tem@hotmail.com
 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —