Gülden Önce Kendi Çocuklarımızı Sevindirin'

Gülden Önce Kendi Çocuklarımızı Sevindirin

CHP Esenler engeliler komisyonu üyeleri ve İlçe yöneticileri 23Nisan Ninnilerle, 21 Nisanda cumhuriyet meydanında Esenler Belediyesinin kutladığı saatlerde zihinsel engelli bir ailenin kızına doğum günü kutlaması i&cc

Gülden “Önce Kendi Çocuklarımızı Sevindirin”

CHP Esenler engeliler komisyonu üyeleri ve İlçe yöneticileri 23Nisan Ninnilerle, 21 Nisanda cumhuriyet meydanında Esenler Belediyesinin kutladığı saatlerde zihinsel engelli bir ailenin kızına doğum günü kutlaması için yoğun bir çalışma hazırlığındaydı.
 
CHP Esenler engeliler komisyonu üyeleri, CHP PM üyesi Tuğba Ütebay’ı ve yönetim kurul üyelerini yanlarına alarak bazı Engelli aileleri ziyaret ettiler ve Hediyeler vererek onlara “sizler yalnız ve kimsesiz değilsiniz” mesajını verdiler.
CHP Esenler engeliler komisyonu üyeleri, CHP İstanbul il engelli komisyon başkanı Ahmet Gürlerik, parti meclis üyesi AV Tuğba Ütebay ve komisyon üyeleri ile ilk ziyaret ettikleri otistik engelli bir kız çocuğunun yaş gününü pasta keserek kutladılar.
 
CHP Esenler engeliler komisyon başkanı Mehmet Gülden gazetemize yaptığı açıklamada, “ bugün yoğun bir gündemle çalışıyoruz. Bazı mahallelerde tespit ettiğimiz engellilerimizi ve ailelerini ziyaret ederek sorunlarını dinledik. Onların misafiri olduk, arkadaşı olduk. Kiminin doğum gününü kutladık, kiminin ne gibi sorunları olduğunu kendilerinden dinledik. Bazı hediyeler vererek yalnızlıklarını gidermeye çalıştık. Bu ziyaretlerimizde Çok çarpıcı ve vahim gözlemlerimiz oldu. Öyle zamanlar oldu duygulandık. Engelli olmak zor. Engelli ailesi olmak ise çok daha zor. Çocukları ya sandalyeye, ya eve yada yatağa mahkûm yaşam mücadelesi verirken, anne ve baba ekonomik zorluklarla günü kurtarmaya çalışıyor. Aile dört duvar arasında esir, komşuluk ilişkisi, çarşı, Pazar ailelere haram.  Tüm toplumumuzun, başta yönetenlerin engellilere ve sorunlarına duyarlı olması insanlık görevi olduğunu kimse kafasından çıkarmasın. Belediyemiz bugün cumhuriyet meydanında“İpek Yolu, barış ve ekmek” Etkinliği yapıyor. Bizim çocuklarımızı o meydanda göremedim, o çocuklarım ailelerinin ve bizim verdiğimiz vergilerle yapılan o etkinlikteki masraflarla inanın Esenler’de bütün çocuklar sevinirdi. Bu gün şov yapma, bugün gösteriş günü değil, bugün birlik olma günüdür. Kendi çocuklarını sevindirmesini bilmeyenler, başka çocukları sevindiriyorum diye ortaya çıkması bize inandırıcı gelmiyor” dedi.   





  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı