Gülden, Engelliler sahipsiz değillerdir'

Gülden, Engelliler sahipsiz değillerdir

10/16 / Mayıs Engelliler Haftası Esenler’de yaşayan engellilerimizin yalnızlaştığı ve üzüldüğü hafta oldu. Belediyenin, STK’ların, siyasi partilerin ve Esenler halkının ilgi duymadığı bu önemli engelli

Gülden,“ Engelliler sahipsiz değillerdir”

 10/16 /  Mayıs Engelliler Haftası Esenler’de yaşayan engellilerimizin yalnızlaştığı ve üzüldüğü hafta oldu. Belediyenin, STK’ların, siyasi partilerin ve Esenler halkının ilgi duymadığı bu önemli engelliler haftasına, yeni kurulan CHP engelliler komisyonu iyi hazırlandı veBeni Engellediğinin Farkındamısın? ” sloganıyla herkese mesaj verdi.

10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle, CHP Esenler İlçe Örgütü Engelliler Komisyonu Başkanı Memet Gülden ve yönetim kurulu üyeleri yaptıkları çalışmalarla, Engelliler sahipsiz değillerdir, CHP varsa herkes için var “projesiyle engelliler haftasına katkı sundular, duyarlılık gösterdiler.

CHP Esenler ilçe başkanı Bülent Ütebay, yönetim kurulu üyeleri, CHP Belediye meclis üyesi Mustafa Usta, CHP İl engeliler komisyon başkanı Ahmet Gürlevik,CHP Esenler Engelliler Komisyon başkanı Memet Gülden ve komisyonun üyeleri, engellilerle birlikte Atışalanından Esenler cumhuriyet meydanına kadar yürüdüler.

Engellilerin sorunları çözülemeyecek sorunlar değiller

CHP Esenler Engelliler Komisyon başkanı Memet Gülden yaptığı açıklamada, “ bizler engelli komisyonuyuz, komisyonumuzun kuruluşundaki hedefi ve amacı belli, engellilerimize yardımcı olmak, onların sorunlarını gerekli yerlere taşımaktır. Kısa bir zamanda önemli çalışmalar yaptık. Yaptığımız bu çalışmaların sonucunda gördük ki, Engelli kardeşlerimizin sorunları çok, çözümleri ise toplumumuzun ve siyasilerin el vermesi, duyarlılık göstermesi durumunda çözülemeyecek sorunlar değiller.

 
“Engellilerimize engel olunmasın yeter”
 Komisyonumuzun Yaptığı çalışmalarda engelli yurttaşlarımızın ve ailelerinin en çok şikayet ettikleri konu ise 2006 yılında çıkartılan Sağlık Raporu Yönetmenliğinin ortaya çıkardığı kargaşa nedeniyle engelliler, eğitim, sağlık, ulaşım, emeklilik, sosyal yardım sağlanması, diş tedavisi, araç alımı vb. konularında büyük sıkıntı ve mağduriyetler yaşamaktadırlar. Bakınız engellilerimiz kendilerine açınacak bir gözle bakılmasını asla istemiyorlar. Kendilerine engel olunmasın yeter. Onlar Özel ilgi bekliyorlar ve toplumda herkesin sahip olduğu Haklardan eşitlik temelinde yararlanmak istiyorlar.
 
“Engellilerle el ele vereceğiz”
Bugün Atişalanından başlayarak, Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdük, mesaj verdik, güzel ve olumlu tepkiler altık. Beni Engellediğinin Farkındamısın?mesajını verdik. Dedik, yaya kaldırımlarını işgal etmeyiniz, araçlarınız bizlere engel olmasın, mağaza önlerine koyduğunuz eşyalar bizi engellemesin. Umut eterim ki bu mesajlar yerine ulaşmıştır ve yetkililerde bu konularda hassasiyet gösterirler. Esenler’de kurulmuş ve özverili çalışan engelli derneklerimiz var! Sorunları ve işlevlikleri farklı farklıdır. Bu derneklerimize kayıtlı üyelerinin ve yakınlarının sorunlar da farklı farklıdır. Bizlere düşen sorumluluk ise, Engelli derneklerimizle el ele vererek, karşılıklı konuşarak, danışarak planlı ve projeli bir çalışmayla, nerede hangi sorunları varsa, bu sorunları çözmek olacaktır” dedi.

 



  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli
  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli