Gülden: Ben Adayım, Sağcı Aday Neyin Nesi?

Gülden: Ben Adayım, Sağcı Aday Neyin Nesi?

Emeğe, sola ve emekçiye saygı duymayan ve güveni olmayan ilçe başkanının saygısızlığı partimizin problemi ve örgütümüzün çözüm araması gereken sorundur”

Gülden: Ben Adayım, Sağcı Aday Neyin Nesi?

Engelliler komisyon Başkanı Memet Gülden “CHP’nin Esenler’de Belediye başkanlığı için aday sorunu yok. Ben adayım. Sorun ilçe başkanının ve yönetiminin tutarsız ve ilkesiz duruşudur. Emeğe, sola ve emekçiye saygı duymayan ve güveni olmayan ilçe başkanının saygısızlığı partimizin problemi ve örgütümüzün çözüm araması gereken sorundur” dedi.
 
ÜTEBAY: Örgütüyle Değil Sağcılarla Dirsek Temasına Girmiş
Gülden, “İlçe başkanı Ütebay olmuş Ali Kıran baş kesen. Kimin görüşünü almış, hangi parti emekçisiyle bir diyaloga girmişte gazetelere beyan veriyor ve CHP’nin Esenler’deki Belediye Başkan adayı sağdan olacak diyor. Tutarsız ve dengesiz beyanlarda bulunan ilçe başkanı kimden bu yetkiyi almış ve kendi başına buyruk olmuş. Kendisi örgütü toplayıp bir görüş almış mı, kendisi bu konuları örgütüyle görüşmüş mü? Ama maşallahı var örgütüyle değil de sağcılarla dirsek temasına girmiş, tezgahını kurmuş, sıkı pazarlıklarla siyasi geleceğini şekillendirmiş. Bu şekilde davranması vizyonsuz ve halkın problemlerinden uzak olmasıyla alakalıdır. Ütebay örgütü tanımadığı gibi örgüt emekçilerini yok sayıyor. Birilerine sırtını dayamış, İlke- İdeoloji  ve Değerlere Saygısızlık Yapıyor. 

“İlçe Başkanı, Örgüte, Ekiplere ve Bize Değil Devşirme Adaylara Güveniyor”
Kendisine soruyorum… Bizler partimizin değişik organlarında görevler yaptık, kendisi bizi Engelli komisyonuna davet etti ve sen bu işi yaparsın dedi. Ben aday adaylığımı ilk açıklayan birisiyim, bu işi yaparım, kendime güveniyorum. Siyasi çalışmalar ekip işidir, örgütlülüktür. Ama ilçe başkanı, örgüte, ekiplere ve bize değil devşirme adaylara güveniyor, onlarla gizli pazarlıklar yapıyor ve umudunu sağa bağlamış. Benim gibi partinin tapanından yetişmiş emekçi arkadaşlarım gazetelere yapılan bu açıklamadan sonra neden aday olsunlar? Ütebay’ın aradığı ve teklif götürdüğü sağcı adaylardan daha başarılı olacak olan bu arkadaşlara yapılanları siyasi nezaketsizliktir. Ütebay, bizi ne görüyor, bizleri maraba mı zannediyor. Kendisi ilkesizleşebilir, “Sağcı bir adaya oy verebilir” ama biz ilkesiz olamayız, bizler solun hamuruyla yoğrulanlarız, bizden sağa oy çıkmaz.


Ben aday adayıyım ve sosyalistim. Solcu olmam Ütebay’a göre suçlu olmam veya başaramayacağım anlamına geliyor.

Ütebay, yaptığı açıklamalardan anlaşılıyor ki solu tanımamış, sol bir düşüncede hiç olmamış. Evet, biz solcuyuz, sosyal demokratız ama Ütebay ve onun gibiler şunu iyi bilsin CHP'ye oy veren seçmen sosyalist bir düzen istediği için değil cumhuriyet değerleri korunsun, laik düzen devam etsin motivasyonuyla oy veriyor. Bu motivasyonu sağlayacak olanda, cumhuriyet değerlerini koruyacak olanda bizleriz … Bunu bile anlayamayan bir ilçe başkanından CHP’ye de halkımıza da fayda gelmediği gibi zarar gelir" dedi.


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı