Grevdeki İşçilere Polis Müdahalesi

Grevdeki İşçilere Polis Müdahalesi

Taşeronlaşmaya ve işten atmalara karşı 2 aydır grevde olan Greif işçilerine polis bu sabah müdahale etti.



Grevdeki İşçilere Polis Müdahalesi

                                                               
Taşeronlaşmaya ve işten atmalara karşı 2 aydır grevde olan Greif işçilerine polis bu sabah müdahale etti.

ABD'li çuval üreticisi Greif Çuval ile DİSK’e bağlı Tekstil İşçileri Sendikası arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi sonuçsuz kalınca, Hadımköy’deki fabrikada çalışan 600’e yakın işçi Şubat ayında greve gitmişti.

DHA/ İstanbul Hadımköy'de bir çuval fabrikasında üretimi durdurarak, yaklaşık 2 aydır eylem yapan Greif işçilerine polis sert şekilde müdahale etti. Greif'teki müdahale sonrası işçilerin Facebook hesaplarında en az 50 arkadaşlarının gözaltına alındığı bildirildi. Saat 06.00'da başlayan müdahaleden sonra fabrikanın çatısında bir grup işçi eylemlerine devam ederken, Çevik Kuvvet polislerinin de fabrika önünde bekleyişi sürüyor. Yaralı işçilerin ise ağırlıklı olarak Eyüp Devlet Hastanesi ve Haseki Hastanesi'ne götürüldükleri öğrenildi. Aralarında Genel Sekreter Arzu Çerkezoğlu'nun da bulunduğu DİSK yöneticileri de fabrikaya geldi. 

DİSK Genel Sekreteri Arzu Çerkezoğlu fabrikaya ulaşmasının ardından işçilerle görüşmek üzere çatıya çıktı.

Öte yandan Kızıl Bayrak dergisinden Mehmet Ali Karabulut'un polis müdahalesi esnasında burnunun çatladığı bildirildi. Eyüp Hastanesi'nde polisin tedaviye müdahale ettiği ifade edildi.

Haseki ve Eyüp'e götürülen işçilerin muayeneleri 10:07 sularında tamamlandı. Gözaltındakiler Vatan'daki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne götürülüyorlar.


FABRİKA ÖNÜNDEKİ KİTLE ARTIYOR

Polis müdahalesinin ardından bir grup işçi fabrikanın çatısına çıktı. İşçilere destek vermek için gelen kitlenin sayısı ise her geçen  saat artıyor.

Greif patronları da fabrikaya giriş yaptı.
 


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı