Gözler Yerel Siyasetçilerde

Gözler Yerel Siyasetçilerde

Erdoğan’ın AKP’den istifa eden H.Şükür hakkında “Eğer dürüst ise Milletvekilliğinden de istifa eder” Bağımsız olarak Meclise gelmiş değil. Bu işin ahlaki boyutu bunları gerektirir. Bu işler herkese



Gözler Yerel Siyasetçilerde…

Erdoğan’ın AKP’den istifa eden H.Şükür hakkında “Eğer dürüst ise Milletvekilliğinden de istifa eder” Bağımsız olarak Meclise gelmiş değil. Bu işin ahlaki boyutu bunları gerektirir. Bu işler herkese nasip olmaz diyen Erdoğan’ın bu açıklarlarından sonra gözler yerelde politika yapan ve kulvar değiştiren siyasetçilerin ne yapacağı ise merak konusu.

Konya’daki toplu açılış törenlerinin ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Recep Tayyip Erdoğan, AKP’li Hakan Şükür’ün istifasını değerlendirdi. 

Erdoğan, “Bu istifayı beklediğimi söylemem yanlış olur. Böyle bir şeyi kendisine yakıştıramadım. Bu süreç içerisinde parti genel başkanının takındığı tavır ortadadır. Böyle bir tavır takınmış bir genel başkana karşı, böyle açıklama yapmış olmasını yadırgıyorum, doğru bulmadığımı ifade ettim ” dedi.

“Şükür, davetiniz üzerine partiye gelmişti. Ayrılması sizi üzdü mü” şeklindeki bir soruya Erdoğan, “Niye üzüleyim? Bir insan eğer bir partinin bayrağı altında seçime giriyorsa ondan sonra o partiyle hareket eder, ayrılıyorsa da sadece partiden ayrılmaz, eğer dürüstse o zaman Parlamento’dan, milletvekilliğinden de ayrılır, çünkü bağımsız olarak Parlamento’ya gelmiş değilsin. İşin ahlaki yönü bunu gerektirir. Ama  bu herkese nasip olan bir şey değil” ifadelerinde bulundu.

Yiğit ve Kocaman ne yapacaklar? Erdoğan’ın Şükür ile ilgili açıklamalarının ardından gözler, 2009 yerel seçimlerinde Saadet Partisi’nden Belediye Meclis Üyesi seçilen ve geçtiğimiz günlerde AKP’ye geçen Sebahattin Yiğit ve Burhan Kocaman’a çevrildi.
Şimdilik istifalarının söz konusu olmadığı öğrenilen Yiğit ve Kocaman’ın 2014 yerel seçimlerinde nasıl bir tavır sergileyecekleri merak konusu.


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı