Göstermelik Olmasın

Göstermelik Olmasın

Kim demiş ki bu ülkede dostluklar kurulmaz. Birileri çok kızdıkları siyasi rakipleriyle el ele tutuşmaz, tutuşamaz.

 

 

 

 

 

 

7-24esenlerhaber.com/Hüseyin Koç

Kim demiş ki bu ülkede dostluklar kurulmaz. Birileri çok kızdıkları siyasi rakipleriyle el ele tutuşmaz, tutuşamaz. Biz siyasi barışı esenlerde sağladık. İktidarla muhalefetin birbirine sarılmasını karşılıklı alkışlarla jest yapmasını görünce biraz şaşırdık. Ancak böyle bir tabloyu demokrasisi gelişmiş ülkelerde görebiliriz.

Bu ülkede özelliklede esenler gibi bir yerde iktidar partisinin kalesinde bu tip manzaraları görmek bizi sevindirdiği gibi ne yalan söyleyeyim bu fotoğraf karşısında şaşkınlığımı gizlememek elde değildi.

EKM’de ramazan etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor. Trabzonlular derneğinin gecesi vardı. Hummalı bir çalışma ile geceye hazırlanan yöneticiler panik içinde idi, heyecanlıydılar, ama korkulan olmadı.

Trabzon Derneği yöneticileri herkesten kocaman alkış alırken, medyadan da teşekkürü aldı. Çünkü bu güne kadar siyasi arenada birbirine karşıt olan bireyleri kimse bu kadar rahat kaynaştırma başarısını gösterememişti.

Değişik parti milletvekilleri, AKP’li belediye başkanı, ilçe başkanları ve Belediye meclis üyeleri sunucu tarafından sahneye çağırılınca ne yapılacağı merak edilirken, el ele tutuşmaları herkes tarafından ayakta alkışlandı. Bu mutlu tablo çok zamandan beri özlemle bekleniyordu. Kısa da olsa Türkiye rahatlıyor, kin ve nefretin yanı sıra siyasi ihtiraslarda unutuluyor, ne güzel.

Siyasi erk kucaklaşırken bu görüntüleri kamuoyunla baylaşan medya birilerine göre yandaş sayılırken birilerine göre ise muhalifleştiriliyordu. İktidara tepkili olurken ayni zamanda yol göstermeye çalışan muhalif basın emekçileri ve mahalle muhtarları biraz dozajı artırdığında kendilerini mahkeme önünde buluyor.

EKM’de tablo güzel. Fakat ne derece samimi olunacağını bekleyip göreceğiz. Bunun yanında nokta kadar menfaat için virgül gibi eğilmeleri, sahte dostlukları çok gördüğümüzü de vurgulamak isterim.

Umut ederim ki bir gün size doğruları mertçe söyleyen bir çıkar beklentisi içende olmayan basın emekçilerine ve seçimle gelmiş mahalle muhtarlarına açılan davaların geri çekilmesi ile EKM`deki siyasi kucaklaşmanın benzeri medya ile seçilmişler arasında da gerçekleşir. Tabi böylece basın özgürlüğünün önündeki engelleri de kaldıran ilk ilçe unvanını Esenler almış olur.

 

   



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli