Gönüllülerden 19 Mayıs Tepkisi.

Gönüllülerden 19 Mayıs Tepkisi.

CHP Esenlenler Halkın Gönüllülerinden19 Mayıs kutlamalarının kaldırılmasına tepki!

 

 

 

 

 

 

www.7-24esenlerhaber.com/ErselAydoğdu

CHP Esenler Halkın Gönüllüleri, Atışalanı caddesi üzerinde ki çalışma merkezinde 19 Mayıs kutlamalarının yasaklanmasına düzenledikleri toplantıda tepkilerini dile getirdiler. CHP Esenler Halkın Gönüllüleri, toplantıda AKP hükümetini topa tuttular. Hükümetin, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nı Ankara dışında sadece okullarda kutlanmasıyla ilgili verdiği kararı eleştirdiler. “Atatürk’ün bize bıraktığı bütün değerleri yok etmek için çalışıyorlar. Cumhuriyet’in sahipleri olarak bu kararı kabul etmemiz mümkün değildir. Hava soğuk gerekçesiyle böyle bir kararın alınması hayret verici bir durumdur. Eğer hava soğuk diye Mustafa Kemal Samsun’a çıkmasaydı, isimlerimiz şimdiki gibi olmazdı, kendi yurdumuzda yabancı muamelesi görürdük.” Dediler.
Gönüllüler toplantılarına davet edilen eski CHP Esenler Belediye Başkan Adayı Yüksel Kılıç’da kısa bir konuşma ile alınan bu kararı kınadı.
Hükümeti Atatürk’ün değerlerini bertaraf etmekle suçlayan Kılıç,”Eğer çocukları düşünüyorlarsa Van’da soğuktan ölen çocukları kurtarsınlar. Şiddet gören ve katledilen kadınları kurtarsınlar. İşçi, emekli ve çalışanların hayatını kolaylaştırsınlar, komşularla sıfır sorun diye halka vaatte bulunanlar, önce komşularla sıfır sorun yaşacağız sözü verenler, o sözlerini tutsunlar. ” dedi.


 



  • Salı 39 ° / 27.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 39.3 ° / 27.8 ° Güneşli
  • Perşembe 40.8 ° / 28.2 ° Güneşli