Gönüllüler Demokrasi Şöleninde idi.

Gönüllüler Demokrasi Şöleninde idi.

CHP kurultayı demokrasi şölenine dönüştü


 

 

 

 

 

 

www.7-24esenlerhaber.com/Ersel Aydoğdu

CHP kurultayı demokrasi şölenine dönüştü. Haftalar öncesinden kurultay hazırlıklarına başlayan  CHP İstanbul ilçe örgütleri hazırlıklarını tamamladıktan sonra Ankara’daki Kurultaya katılmak için İstanbul’dan Hareket etti.
Kurultay salonuna ilk varan örgüt ise İstanbul örgütü idi. İstanbul örgütlerinin en renkli ve hazırlıklı grubu ise Esenler Halkın Gönüllüleri idi. Esenler Halkın Gönüllülerine destek sağlayan ise Esenyurt Belediyesi Kurucu Başkanı Dr. Gürbüz Çapandı.

                        Ulusal Basında yayınlanan Gönüllülerin afişi ses getirdi  

Esenler Halkın Gönüllüleri İstanbul’a döndükten sonra yaptıkları değerlendirme toplantısında yaklaşan ilçe kongresinde, süreçi takip etmek amacı ile bir komite oluşturdular ve gazetemiz aracılığıyla Dr. Gürbüz Çapan’a verdiği destekten dolayı teşekkür ettiler. Bu desteği sağlamakta katkı sunan Esenler Belediye Başkan Adayı Yüksel KILIÇ ve Esenler Cumhuriyet Halk Partisi Eski ilçe Başkanı Adnan Kaymakçı ya da teşekkürlerini sundular.


Kılıç’la yaptığımız Kurultay değerlendirmesinde çarpıcı açıklamalarda bulundu.


Kılıç Tüzük kurultayı tam bir Demokrasi şöleni şekillinde geçti. Tüzükte yapılan 49 maddedeki değişiklik her ne kadar örgütün beklentilerini karşılamasa da demokrasi adına çok önemli bir adım atılmış oldu.  Artık bu tüzük ile CHP’nin kapıları sonuna kadar, emekçilere, devrimcilere, solculara ve ezilen her kesime açılmış oldu.


İlk defa  uzun yıllardan beri CHP kurultayında Deniz Gezmiş ve Arkadaşları  yad edildi. Bu bizim gibi devrimci gelenekten gelenler için çok anlamlıydı. Ayrıca kadınlarımıza %33 kota ayrılarak Parti içinde Kadın devrimi yapıldı. Gençlik içinde %10 kota uygulanarak partinin üst düzey organlarında siyaset yapma  hakkı tanındı. Kurultay salonunda Anadolu Ateşi’nin gösterileri bizim kültürümüzün özü idi.


Bütün bu gelişmeler parti içi demokrasinin yerleşmesi için atılan büyük bir adımdı. Bu adım parti içi demokrasinin önünü açarak demokratik parti içi seçim yarışlarının yapılacağının habercisiydi.


Biz özveri ile çalışan Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU ve ekibini canı yürekten kutluyoruz. Yapılacak ilk Genel Seçimlerde Partimizin iktidar olmasını diliyoruz.


Bunların en güzel yanı Esenlerde yaşayan parti gönüllülerinin büyük özveri göstererek coşku ile kurultaya katılmalarıydı. Astıkları afişlerle ulusal basında ses getirmesi bence önemliydi. Bu da gösteriyor ki bu kardeşlerimiz örgütlü ve inançlı ve parti disiplinine riayet eden çalışmaları idi. Kendilerini yaptıkları özverili çalışmaları için canı yürekten kutluyorum. Ayrıyeten bize maddi ve manevi desteklerini sunan Esenyurt Kurucu Beldeyi Başkanı Dr. Gürbüz Çapan’a şükranlarımı sunuyorum.


 



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli