Gönlümüz soldan yana, CANANkazanmalısın

Gönlümüz soldan yana, CANANkazanmalısın

CHP’de İl Başkanlığı için yarış heyecanı giderek artarken, sosyal medyanın CHP’li Canpolat taraftarı, hasta fenomenleri gazetelerde çıkan haberlere veryansın ediyorlar. Canpolat, İl başkanlığı yapmadı, hanedanl?

Gönlümüz soldan yana, CANAN…kazanmalısın
 
CHP’de İl Başkanlığı için yarış heyecanı giderek artarken, sosyal medyanın CHP’li Canpolat taraftarı, hasta fenomenleri gazetelerde çıkan haberlere veryansın ediyorlar. Canpolat, İl başkanlığı yapmadı, hanedanlık kurdu, yandaş ocağı kurdu. Gönlümüz ve yüreğimiz solun evrensel ilkelerine bağlı, emekten yana, solcu bir başkandan yanadır. Bakalım CHP’liler aşiret, cemaat ve tarikat anlayışını yıkabilecek mi? Bakalım bu kardeş kavgasını sonlandırarak, yoldaşlık hukukunu yeniden hayata geçirebilecek mi?
 
Cemal Canpolat iki yıl CHP’yi yönetti. İki yıl sanki aile şirketi yönetir gibi yönetti. Bugüne kadar gelmiş geçmiş en kötü yönetim bu yönetimdi.  Seçilir seçilmez doğu ve güneydoğu seferine çıkan Canpolat, İstanbul’u unuttu ve kendini kurtarıcı yerine koydu. İstanbul’un her ilçesi, her mahalle ve sokağı sorunlarla boğuşurken Canpolat ve ekibi bu sorunlara ilgisiz kaldılar. İlçelerde neler olup bittiğinden habersiz, ajandası olmayan yağcı, yalaka ilçe başkanlarından bundan fazlası beklenmezdi.
Canpolat’ın başarı diye yutturmaya kalkıştığı ve başarısızlıklarla dolu İstanbul il başkanlığı dönemine bir bakalım.
Sayın Canpolat ve yönetimi İstanbul’dan bihaber, görevini yapmamış, partisine ihanet etmiştir. İşte örnekleri…
 
1-Ayamama deresi civarı ve hatta bütün dere yataklarının hızla temizlenmesi ve tamamen yeşil alan haline getirilmesi gerektiği halde bir işlem yapmışlar mı? Yapmadıklarını biliyoruz. Hiçbir şekilde imara açılmaması, yeşillendirilmesi, ağaçlandırılması gereken bu yerlerle ilgili bir beyanları olmadı, mahkeme süreci bile başlatmadılar. Bina sayısı her geçen gün artan bu dere yatakları ile ilgili kafamızda acabalar var!
2-İlçe başkanlarının performans raporlarını bilmiyor ve hangi ilçe başkanı ne yaptığından habersiz. Örgütler Allaha emanet.
3-İlçeleri denetlemeyen il başkanı, ilde komisyonlar kurduğunu açıklamıştı.1600 kişilik hukuk komisyonu, ne hikmetse bu hukukçuların bir gün olsun ilçelerdeki imar yolsuzluklarına müdahil olduğunu göremedik. Ya diğer komisyonlar dediklerinin hepsi HAYAL…
4- Mall of İstanbul, plan notları değiştiriliyor, eğitim alanı ticari alan yapılıyor. AVM yapılıyor. Haberleri varsa gereğini neden yapmadılar. Yapılmamışsa parti suçu işlemişlerdir.
4-Büyükçekmece’deki Albatros'un satışı il yönetim kurul kararıyla alınıyor. Aqua Marine yıkılıyor..... Söz konusu arsa 2013 yılında encümen kararı ile Beşiktaş Spor Kulübü eski başkanı Serdar Bilgili'ye ait Bilgili Arsa ve Gayrimenkul Şirketi'ne 16 milyon 250 bin TL bedelle satılıyor. Bu karara itiraz eden olmuyor.Canpolat bu işin neresinde?
5-Gaziosmanpaşa kentsel dönüşümde insanlar 8 aydır mağdur. Rantsal bölüşüm yapılıyor. Bu il başkanı ve yönetimi neden sesiz?
Tüm bu yaşanmışları çoğaltabiliriz. Uyanık Canpolat ve yönetimi uyutuyor.
  • İl binası alacağız dediler ve yüksek fiyatlarla yemekli gece yapıldı. İl binası alınmadı. Örgüte yalan beyan…
Kılcal damarlar projesiyle yola çıkıldı. Her ilçede 30-40 kişiyi geçemediler. Hüsranın hesabını ilçe başkanlarına ödül olarak kestiler. UYUTTULAR… Kandırdılar…
  • 1 Mayıs 100 bin kişiyle katılacağız dediler, İstanbul’da 1 milyonluk miting yapacağız diye söylediler… YAPAMADILAR. Örgüte yalan söylediler.
Genel başkan tehdit edildi, havaalanına 3-5 bin kişiyle katıldılar. Beceremediler.
  • Gezinin yıl dönümüne bir avuç insanla katıldılar. Gezi şehitlerini anamadılar.
Evet, büyük insanlar büyük işler yaparlar. Bay Canpolat büyük işler yaptı. Örgütü birbirine hasım etti. Yılların kardeşliğine gölge düşürdü. Emeğe saygı duymadı, emek verenleri partiden attırmak için il sekreteri Hakkı Sağlam’a talimat verdi. Sağlam, “Emrin başım üstüne diyerek eline aldığı kılıçla kesti, biçti. Siyasi rant uğruna her şeyi yaptılar.
İl disiplinine müdahil oldular, kastlaşmış bu kadrolar adalet dağıtan kurumu kirlettiler.
İlçe başkanlarının her söylediği doğrudur diye kabul gördü. Sokakta çalışan, bayrak asanlar adam yerine konulmadı. Onlar suçlu ilan edildi.
Örgütle kavgalı olan Canpolat ve ekibini CHP delegeleri tekrar seçmemeli. Çünkü Canpolat tekrar il başkanı olursa, bizler gibi haksızlığa uğrayan yığınlar, bırakın CHP’ye oy vermeyi, CHP’nin kapısının önünden geçmeyecek… Canpolat İl başkanlığı yapmadı, hanedanlık kurdu, yandaş ocağı kurdu. Gönlümüz ve yüreğimiz solun evrensel ilkelerine bağlı, emekten yana, solcu bir başkandan yanadır. Bakalım CHP’liler aşiret, cemaat ve tarikat anlayışını yıkabilecek mi? Bakalım bu kardeş kavgasını sonlandırarak, yoldaşlık hukukunu yeniden hayata geçirebilecek mi?
 


  • Cumartesi 29.7 ° / 20 ° Güneşli
  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli