Göksu'nun nostalji hayranlığı Ne varsa eskilerde var''

Göksu

Esenler Belediyesi, Cumhuriyet meydanında Klasik Otomobil Sergisi ile nostalji yaşattı. Grup Retrobüs verdiği konseri ile Esenler’lilere ve yaza el sallayarak eskiye rağbetle meydanda bereket oldu, meydana nur yağdırdı.

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen ve birazda nostaljik kokan,” Açık Hava Klasik Otomobil Sergisi” izleyenler tarafından "Eskiye rağbet olsaydı, bit pazarına nur yağardı" sözünü dedirtti. Bazı nostaljikler ise “Ne varsa eskilerde var'' karşı hamlesiyle çıkış yaptı.
 

Bir başka izleyen grup ise “Göksu devrim yaptı. Helal olsun devrimci başkanımıza, bakın Göksu tasarruf tedbirlerine harfiyen riayet yaparak makam aracı saltanatına nostalji ile son verdi. Başkanımız mesaj verdi ve mesaj yerine ulaştı” diyenler oldu.


ZAM YAĞMURU- NOSTALJİ VOLKSWAGENLER- KAYIP YÜZME HAVUZLARI
Her şeye rağmen vatandaşlar yapılan şohw dan memnun oldu. Nostalji ile unuttular zam yağmurunu, zulmü, emeklinin alacağı üç kuruşluk zamma engel olanları. Unuttular işsizlikten bunalarak canına kıyanları, yoksulluğun ortalığı inim inim inlettiğini.

Halkımız zor günler geçirdiği bir sürecin arkasından devrimci, yurtsever Belediye Başkanı Göksu’dan böyle bir sürpriz beklemiyordu. Esenler halkı beklemiyordu böyle zamansız ve nedensiz nostaljiyi. Zam yağmurunun olduğu bir ortamda, ayrıştırıcı dilin hakim olduğu, siyasetin kirlendiği, kardeşlik bağlarının koptuğu, adam kayırmacılığın yaşandığı, yüzme havuzlarının kaybolduğu bir yerde birlik ve beraberliği nostalji ile sağlayacak bir mucitliği. Doğrusu kimse beklemiyordu böyle bir manzarayı.

Ne diyelim Göksu, tasarruflu bir yaşamı örnek almış bir kere, bir kere gözünü yukarılara, bakanlık seviyesine dikmiş…, Tüm olumsuzluklara rağmen nostalji olsa bile makam aracını çok eskilere götüren Volkswagen bile yapmayı göze alan ve "Ne varsa eskilerde var" sözünü hatırlatan Göksu’ya kim ne diyebilir?

 



  • Salı 35.2 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 36.7 ° / 22.6 ° Güneşli
  • Perşembe 39 ° / 24.2 ° Güneşli