Göksu'nun Trabzon ve Trabzonlu Sevgisi Bitmiyor

Göksu

Başı dara düştüğünde “Bize her yer Trabzon “ diyen Göksu azıcık rahata kavuştuğunda söylediklerini unutarak saldırıyor “Savaş” başlatıyor. Önce tüm Trabzonlulara, şimdilerde ise T

Göksu’nun dostluğu buraya kadar…  
Esenler Belediye Başkanı Göksu’nun, “Yunan” benzetmesi yerel basına erişimle ve yerel basın hakkında suç duyurusuyla kalmadı.  Bu sefer Göksu’nun Trabzonlulara “Yunan”  benzetmesine tepki koyan, karşı çıkan Trabzon İyi Parti Ortahisar İlçe Başkanı Muhammet Erkan’ın sözleri Trabzonluların kadim dostu Göksu tarafından mahkemeye taşındı.  Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, İyi Parti Ortahisar İlçe Başkanı Muhammet Erkan’dan şikayetçi oldu.
 
31 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin İBB adayı İmamoğlu’yla ilgili Yunan gazetenin atmış olduğu bir manşet ile ilgili yapmış olduğum konuşmada Trabzonlularla ilgili söylediği ve Göksu’nun Trabzonluları “Yunan” benzetmesi söylemine sert bir şekilde tepki koyanlara karşı, kendini aklamak için adede “savaş” ilan etti.  
Göksu, olayın yaşanmasından sonra her konuşmasında, “Oysa benim konuşmamın hiçbir yerinde  hiçbir şekilde Trabzonlu kardeşlerimizi ifaden hiçbir beyanım bulunmamaktadır. Şunu herkes bilsin ki, bu toprakların kardeşliği, bu ülkenin insanlarının kardeşliği, hepimiz aynı dağın yeli, aynı Allah’ın kulları olarak biz Trabzon’uz, Trabzon biziz. Trabzon bizim canımız, Trabzonlular bizim baştacımızdır. Bizim için her yer Trabzon’dur. Bunu herkes böyle bilsin.” İfadelerini kullanarak kendisini Trabzonluların dostu olarak göstermeye gayret göstermişti.
 
Erkan sosyal medya hesabından duyurdu
Bu sözlerin sosyal medya hesaplarında paylaşılmasının ardından birçok Trabzonlu “Göksu bize Pontus dedi” iddiasıyla Göksu’ya tepki göstermişlerdi. Bu tepkilerden bazıları da hakaret derecesindeydi.
  1. Tevfik Göksu da hakaret içeren tepkileri mahkemeye taşımaya başladı. Bunlardan birisi de İYİ Parti Trabzon Ortahisar İlçe Başkanı Muhammet Erkan oldu. Göksu, Muhammet Erkan hakkında suç duyurusunda bulundu.
Davayı sosyal medya hesabı üzerinden açıklayan Muhammet Erkan, “Sayın Ekrem İmamoğlu’nun Trabzonlu olması dolaysıyla seçimlerde Trabzonluları Yunanlı Rum olmakla suçlayan Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Trabzonlular için kullandığı asılsız ve yakışıksız ifadeler üzerine gösterdiğim tepki nedeniyle şahsıma hakaret davası açmış” paylaşımında bulundu.
 

Herkes bilmelidir ki Trabzon Anadolu’nun en eski Türk şehri şehridir. İsa doğduğu gün Trabzon’da Türkçe konuşuluyordu. Yunanlıların yani Greeklerin bu şehirle bir alakaları hiç olmamıştır. Rum demek Romalı demektir. Trabzonlulara Yunanlı demek bize sövmektir.
İşte o paylaşım…

 

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli