Göksu'nun Sokak Şovuna Vatandaşlardan Tepki...

Göksu

Burası Esenler, “burada kuralları ben koyarım, ben bilirim, benim yaptığım her şey doğrudur” diyenlerin yönettiği ilçe. Gelişmiş ülkelerde, demokrasisi yerleşmiş memleketlerde bu işleri kimse yapamaz, yapanları

Dünyanın başka yerlerindeki az gelişmiş demokrasilerde ve otoriter rejimlerde bile konulan kurallara kısmen de olsa o ülkenin yaşayanları riayet ediyorlar. Esenleri yönetenler, özellikle Belediye başkanı ve yasaları tanımayan bazı AKP’liler, AKP’li olmanın verdiği cesaretle ne kural tanıyor nede konulan kurallara riayet ediyorlar. İşte bu anlayışta olan belediye başkanı ve ekip arkadaşları, “Kuralları biz koyarız, istediğimizi yaparız” mesajını verdiler.

Burası Esenler, “burada kuralları ben koyarım, ben bilirim, benim yaptığım her şey doğrudur” diyenlerin yönettiği ilçe.

Herkesin evinde olduğu, halkın tamamının sokağa çıkma yasağına uyduğu bugün Esenler belediyesi yetkilileri ve Esenler belediyesi korosu yasakları takmadan sokakları ayağa kaldırdılar.  Evlerinde hapis olan ve yasaklara riayet eden vatandaşlar, biranda sokaktan gelen yüksek sesli müzik sesiyle balkonlarına çıktılar, bazıları ise evlerinin, oturdukları apartmanların önüne çıkarak şaşkın şaşkın birbirine baktılar.

Bazı vatandaşlar ise, “bu yapılanı herhangi bir siyasi parti yapsaydı veya bir sivil toplum kuruluşu, bir öğrenci grubu yapmış olsaydı acaba durum ne olurdu? Sokağa çıkanlara kimlik soran, ceza kesen polislerimiz, yasaklara riayet edin diyen devletin yetkilileri bu yapılanı nasıl normal karşıladıklarını birileri bize anlatsın.

Bakınız sokağa çıkma yasağını sulandırmak isteseniz bundan iyisini yapamazsınız. Gelişmiş ülkelerde, demokrasisi yerleşmiş memleketlerde bu işleri kimse yapamaz, yapanları ise deli diye içeri tıkarlar. Bu kadar bilim insani, doktorlarımız ve yurttaşlarımız boşuna mı öldüler” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

 
 
 

  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli