Göksu'nun Akıllı Şehrine yürütmeyi durdurma kararı

Göksu

Esenler Belediye Başkanı Göksu, “Vatandaşımızın başına talih kuşu kondu ve dünyanın ilk akıllı şehrini kuruyoruz” sözleriyle tanıttığı proje için, İstanbul 12. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdur

GÖKSU BAKIN NELER DEMİŞTİ…
Tevfik Göksu’ya kötü haber... Mahkemeden durdurma kararı
  • Esenler Belediye Başkanı Göksu, 16 Ağustos 2020 tarihlerinde ulusal basına, “ Esenler ‘in, kilometrekare başına düşen 70 bin kişi ile İstanbul'un nüfus bakımından en yoğun ilçelerinden biri olduğunu ve İnsan yüzlü yeni şehirde kişi başına düşecek yeşil alan miktarının 10 metrekarenin üzerinde olacağını söylemişti.  Göksu, "Ortalama 6 kat yüksekliğe sahip olacak bu şehir, dünyanın 'en en' güvenilir şehri olacak, 'en en' akıllı şehri olacak. İçerisinde komşuluğu, mahalle kültürünü yansıtan mimari kültürümüze uygun bir şehir kuruyoruz. İnanıyoruz ki  ve iddia ediyoruz ki; bu şehir bittiğinde dünyadan insanlar bu şehri görmek için gelecekler” demişti.

“DÜNYANIN İLK AKILLI ŞEHRİNİ KURUYORUZ”
 Ancak… Tevfik Göksu, arazinin yüzde 72’sinin donatı alanı olarak ayrıldığını belirtmesine karşın, yürütmesi durdurulan planda konut+ticaret+turizm alanlarının toplamının yüzde 34,12 olması üzerine CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Ülkü Sakalar ve Hatice Ülkü Özer tarafından plan değişikliği iptal davası açtılar. Göksu’nun “Vatandaşımızın başına talih kuşu kondu ve dünyanın ilk akıllı şehrini kuruyoruz” sözleriyle tanıttığı proje için, İstanbul 12. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi.

 12. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı Esenler Belediyesi meclis oturumunda gündeme geldi ama muhalefet meclis üyelerinin, özellikle CHP’li meclis üyelerinin teknik konuda yetersizliği ve bilgisizliği AKP’li Ömer Çetinkaya’nın esip gürlemesine neden oldu.

BAKIN AKP’Lİ ÖMER ÇETİNKAYA CHP’LİLERLE NASIL DALGASINI GEÇTİ…
Esenler Belediyesinin Şubat ayı 2. oturumunda CHP’li meclis üyesi Kemal Şahin, “Esenler ilçesi, Güney (Metris) Rezerv Yapı Alanının” bir kısmına ilişkin İmar Planı değişikliklerinin iptali için yaptığı bilgiye belgeye dayanmayan konuşmasına AKP’li Çetinkaya dalga geçerek şöyle cevap verdi ve CHP’yi yerden yere vurdu…
Çetinkaya: Esenlerli olmayan ve Esenleri bilmeyen birisi CHP’li Kemal Şahin’e yazılı metin veriyor. Aslında birisinin danışmanı olması iyi ama o danışman aptal olursa böyle saçmalarsın. Mesela mahkeme verdiği kararla “İBB devre dışı bırakıldı” diyor yahu bu bahaneyle plan iptal edilir mi? Hukukta böyle bir kaide mi var? Arkadaş bu planı Esenler belediyesi İBB ile yapması gerekir diyor.

Mahkemenin yürütme kararındaki gerekçesinde İBB’ile plan yapmadınız diye yürütmeyi durdurduk diye yazmıyor. Biz askeri alandaki dönüşümü Bakanlıkla birlikte yapıyoruz. Dönüşüm çok iyi gidiyor, bir askılık olmazsa birkaç ay sonra orada yaşam başlayacak. Dönüşüm bittikten sonra Esenler rahatlayacak, donatı artacak, ulaşım rahatlayacak.
CHP’liler yürütmeyi durdurma kararını siyasi bir amaçla aldırdılar. Bizimde bu dönüşüme siyasi baktığımızı düşünüyorlar. Biz bu dönüşüm İBB bizdeyken bakanlıkla birlikte yapılması kararını almıştık.  Bu karar İBB CHP’nin eline geçti diye alınmış bir karar değildir. Karar 2015 ve 2016 yıllarında alındığını bile bilmeyen bu kişi ve bu kişiyi yönlendirenlere aslında partisi ceza kesmeli. Bu dönüşüme iptal davası açmak tamamen halka düşmanlık yapmaktır, halk adına yapılan çalışmalara yanı kentsel dönüşüme takoz olmaktır.

Esenler’le kıyaslanmayacak kadar büyük olan İBB 5 yılda yüz bin konut yapacağı sözünü verdiği halde ve her yıl 20 bin konut yapacağım demesine rağmen bir şey yapmadığı ortada. O kadar beceriksizler ki bizim teslim ettiğimiz konutları bile 3 yılda vatandaşa veremediler. Bu arkadaşı CHP İl başkanlığı yönlendiriyor, CHP budur işte ve Şahin, CHP’nin genel karakterini meclise yansıtıyor”
  • AKP’li Çetinkaya’ya 2000 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından Esenler Belediyesine şartlı bağışlanan Çiftehavuzlar mahallesinde ki arazinin ihalesi sorulunca, “ihaleyi takip eden ve ihale kapısında bekleyen CHP’li Kemal Şahin’di. Onu ona sorun” dedi
VİDE İZLE VE GÖR; ESENLERİŞN KADERİ KİMLERİN ELİNDE



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı