Göksu'dan hemşerilerine kıyak!

Göksu

Esenler Belediye Başkanı Göksu, senede bir kez olmak üzere bazı hemşeri derneklerine etkinliklerini ve dernekler adına festival olarak Esenler’de düzenliyor.


Göksu’dan hemşerilerine kıyak!

Esenler Belediye Başkanı Göksu, senede bir kez olmak üzere bazı hemşeri derneklerine etkinliklerini ve dernekler adına festival olarak Esenler’de düzenliyor.

Bu sefer kendisinin mensup olduğu vilayetin derneğine bir başka ayrıcalık yapan Göksu, senede bir yerine senede iki diyerek Çiğ Köfte ve Nar Festivali ile Adıyaman’ın ikinci kez nar ve çiğ köfte sofrasını Esenler’e kurdu.  

Esenler Belediyesi, Adıyamanlılar Derneği ile birlikte organize ettiği Çiğ Köfte Festivali’nin masraflarının büyük bir kısmını da Esenler Belediyesi üstlendiği söyleniyor. Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan etkinlikte yine o bildik renkli görüntülere sahne oldu. Dörtyol Meydanı'nda düzenlenen festivale AKP İstanbul Milletvekili Ünal Kaçır, Kâhta Kaymakamı Musa Baştürk, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Kâhta Belediye Başkanı Abdurrahman Toprak, Esenler Müftüsü Halil Şekerci, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları, bazı AKP’li Belediye Meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.  

Kent kültüründen uzak, ayrıştırıcı ve kayırmacı anlayışla yapılan bu etkinlikler ilgiden çok tepkileri beraberinde getirmektedir. Esenler’de 400’ün üzerinde hemşeri derneği olduğunu düşünürsek, bazı derneklerin kollanıp kayırılmadığını kim söyleyebilir? Öyle ki, Esenler Belediyesi ilçede yaşayan ve hiçbir etkinlikte bulunmayan, bu nimetlerden yararlanmayan dernekler haklarının başkalarına verildiğini ve haksızlığa uğradıklarını söylerse yetkililerin nasıl bir cevap vereceğini merak ediyoruz.

Adıyamanlılar Derneği’nin etkinliği folklor ekibinin gösterileri ve Adıyaman Harfane Grubu'nun konseriyle başladı. Programın açılış konuşmasını ise İstanbul Çiğ Köfte ve Etsiz Çiğ Köfteciler Esnaf Sanatkârlar Derneği Başkanı Ömer Turan yaptı. Turan, "Bulgur, ceviz, isot ve çeşitli baharatlarla oluşan çiğköftede farklı bir tat alacaksınız. Esenler'de 1 yılda ikinci festivalimizi yapıyoruz" dedi. Çiğ köftenin tarihinden bahseden Turan, "Çiğköftenin tarihi Hz. İbrahim'e dayanır ve Anadolu'nun ortak kültürüdür" dedi.  

 
 



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli