Tarih: 16.08.2020 14:36

Göksu'dan İmamoğlu'na Deprem Göndermesi

Facebook Twitter Linked-in

Esenler Kemer Mahallesi Kemer caddesinde bulunan bir bina riskli görüldüğü için Binadaki 5 daire ve bir dükkan boşaltılarak Esenler belediye ekipleri tarafından yıkıldı. Yıkım esnasında Esenler belediye başkanı M. Tevfik Göksu basın mensuplarıyla birlikte binanın yıkımını izledi, kentsel dönüşüm ve yerinde dönüşüm çalışmasıyla alakalı basın mensuplarına bilgi verdi.

Esenler belediye başkanı Mehmet Teyfik Göksu basın mensuplarıyla birlikte önce askeri alanda yapılan konutları gezerek yapılan binaları tanıttı sonrasında ise kemer mahallesi kemer caddesi üzerinde bulunan riskli bir binayı yıkımı ile alakalı basın mensuplarını bilgilendirdi.

Esenlerde hasar gören binaları yıkım kademesinin 3. Seviyesindeyiz belediye olarak kullandığımız beton 25 c seviyede bu binadaki beton ise 7 c seviyesinde bu binaları yıkıyoruz yerinde dönüşüm yapıyoruz, yerinde dönüşüm yapamadığımızı da askeri alana taşıyacağız.
Göksu şuana kadar Esenlerde 56 bin civarında riskli bina yeniledik. Geriye 40 bin küsur binamız kaldı onları da en yakın zamanda yenileyeceğiz inşallah dedi.

Esenler belediye başkanı M. Tevfik Göksu İmamoğlu’na da göndermede bulunarak “Deprem var diye bağırmamızın hiç bira anlamı yoktur deprem var diye Danıştay yapmamızın da çok bir anlamı yoktur, deprem var iş yapmamız gerekiyor” diye konuştu.

Mal sahipleri bina yıkımına gözyaşları içerisinde tepki gösterdi. "Yapılan karot çalışmasının bizden izinsiz yapıldı diyen mal sahibi biz defalarca başkanla görüşmek istedik görüştürülmedik kapılar hep yüzümüze kapandı mahallede onca çürük bina varken gelip bizim binayı basına gösteriş diye yıktılar bizleri de rezilliğin içine soktular" diye tepki gösterdi başkan danışmanları tarafından sakinleştirilmeye çalışan mal sahibi göz yaşlarına hakim olamadı.


Göksu Esenler Halkına Verdiği Sözü Unuttu
Görüştüğümüz mahalle sakinleri Başkan Göksu'ya, sitemde bulundu. “Esenler belediye başkanı Göksu  sözünde durmadı yaptığı açıklamalarda 7 noktada kentsel dönüşüm başlatacağını söylermişdi. Yine o günlerde dairenize daire vereceği sözünü vermişti, daireye daire vermekten vazgeçen Göksu, bu sefer 100 m2 dairenize 80 m2 daire vereceğim demişti, bizde kabul etmiştik.  Şuan da yapılanlarla o gün verilen sözler maalesef birbirini tutmuyor. Bakın burada yıkılan bir bina ve birde mağduriyet var. Bazı vatandaşlara ise Askeri alanda daire vereceklerini söylüyorlar ama şartları net konuşmuyorlar yani Esenler'de donatı alanı üzerinde bulunan binaların Askeri alana transferi nasıl yapılacak, insanlar ne kadar fark ödeyecek veya ödemeyecek belli değil. Bizim anladığımız ve yapılmak istenen  insanların elinde avucun da ne varsa kaybetmesi için bir çalışma yapılması yönünde olduğudur. Böyle basını toplayarak bir bina yıkıp şov yapmakla kentsel dönüşüm olmaz insanları kandırmayı mağdur etmeyi bıraksınlar.  Göksu Esenler halkına verdiği sözü tutsun bizim için yeterlidir" diye konuştu.
 


 


Orjinal Habere Git
— HABER SONU —