Göksu'dan Gülen'e Hamsili Gönderme

Göksu

Esenler Belediye Başkanı Göksu, Cumhuriyet Meydanı'nda Rizeliler Derneği ile Esenler Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği "Hamsi ve Horon Festivali"nde bir zamanlar yere göğe sığdıramadığı Fetullah Gülen'e ve cem

Göksu’dan Gülen'e Hamsili Gönderme

Esenler Belediye Başkanı Göksu, Cumhuriyet Meydanı'nda Rizeliler Derneği ile Esenler Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği "Hamsi ve Horon Festivali"nde bir zamanlar yere göğe sığdıramadığı Fetullah Gülen'e ve cemaate verdi veriştirdi.

Göksu, daha önce Esenler Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği etkinliklerde Anadolu’yu mayaladığını söylediği ve methiyeler dizdiği Gülen'e, yine bu meydandan bu sefer “operasyoncu ve ameliyatçı” dedi. Böylece bir polemiğin başlamasının önünü açmış oldu.

Hoca; Önce Gönül Sultanı, Sonra Ameliyatçı

Esenler Belediye Başkanı Göksu, daha önce bu meydandan bakın Hoca Efendisi için neler söylemişti:

"Kimimize göre Fethullah Hoca, kimimize göre cemaat, kimimize göre hizmet ama o hepimizin gönül sultanı. Biz onu burada misafir ederek şehrimizin sokağını, hanesini ve meydanını bereketlendirdiğimizi düşünüyoruz. Bu topraklara o kadar önemli bir maya serpti ki; tamda aslında Anadolu'yu mayalayanlar konseptinin içine  çok iyi oturan ama bu kavramın bile içine sığdıramadığı birinden bahsediyoruz. Belki de onun için Anadolu'yu mayalayan değil de yeryüzünü mayalayan gönül sultanı dememiz gerekiyor. Çünkü Karadeniz'de, Ege'de, Afrika'da, Ortadoğu'da, Orta Asya ve Avrupa'da dünyanın her yerinde onun mayasını görüyoruz.” 

Esenler bu gün, İstanbul'un en büyük ve en kalabalık ilçesi

Cumhuriyet Meydanı'nda yapılan Rizeliler ile Hamsi ve Horon Festivalinde Esenler Belediye Başkanı Göksu’nun Esenler halkına ve Rizelilere yaptığı konuşmanın satır araları...

Göksu, zaman zaman çiğ köfte zaman zaman ise kayısı festivali düzenlediklerini belirterek, "Bugün de Rizeliler ile Hamsi ve Horon Festivali düzenliyoruz. Bu toprakların özünden çıkan her türlü güzellikle Esenlerlileri buluşturuyoruz. Bu meydanda zaman zaman yapmış olduğumuz bu tip etkinlerle, aslında şehri ve şehrin insanını bir taraftan bu ülkenin zenginlikleri ve güzellikleriyle, bu coğrafyanın güzel insanlarını buluşturmayı arzuluyoruz.

Bizim şehirlerimiz göçle kurulmuş şehirler. 30-40 yıl öncesine gittiğinizde, Esenler sadece bir köyden ibaretti ama bugün, İstanbul'un en büyük ve en kalabalık ilçesi. Göçle oluşan bir ilçe olduğu için, kendi kültürümüzün bir şekilde burada hatırlanması, kuzeyiyle güneyiyle, doğusuyla batısıyla insanlarımızın burada buluşması, bu şehrin kardeşliğine çok önemli katkı sunuyor. Kim ki bu topraklar üzerinde nifak tohumları ekmek istiyorsa bilsinler ki ameliyat yapamayacaklar. Boşuna hayal etmesinler. kumbas yapmak isteyenler tarihin çöplüğüne gidecekler. Onlar bilsinler ki Esenler Meydanı onlara müsaade etmeyecektir. " şeklinde konuştu.



  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli