Göksu, soru önergelerine bir yıl sonra cevap verdi.

Göksu, soru önergelerine bir yıl sonra cevap verdi.

CHP’li Belediye Meclis Üyeleri Cihangir Kaymakçı, Hasan Babacan ve Cemal Kaya’nın başkanlık makamı tarafından yanıtlanmak üzere meclise verdikleri 11 soru önergesi bir yıl sonra cevaplandırıldı.


 

Göksu, soru önergelerine bir yıl sonra cevap verdi.

 

CHP’li Belediye Meclis Üyeleri Cihangir Kaymakçı, Hasan Babacan ve Cemal Kaya’nın başkanlık makamı tarafından yanıtlanmak üzere meclise verdikleri 11 soru önergesi bir yıl sonra cevaplandırıldı.

Esenler Belediye Başkanı M.Tevfik Göksu’nun imzası ile cevaplandırılan soru önergeleri ve cevapları ise şöyle;

1-) Esenler İnşaat ve Eğitim Sanayi Ticaret Anonim Şirketi (ESKON) ile ilgili verilen sözlü önerge;
5393 Sayılı Belediye Kanununun 70. Maddesine göre kurulmuş olan ESKON, Türk Ticaret Kanunu çerçevesinde faaliyet göstermektedir.
ESKON, 21.01.2011 tarihinde yapmış olduğu 2010 yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda alınan kararlar, 6762 sayılı Türk Ticaret Kanunu hükümlerine uygun olarak Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi’nde tescil edilmiştir.
Söz konusu şirketin faaliyet konuları, Yönetim kurulu listesi ve sermayenin belirtildiği Ticaret Sicil Gazetesi yazımız ekinde sunulmuştur.

2-) “Kamu araçlarının kullanımı” ile ilgili önerge;
Belediye Başkanlığımız tarafından kamuya ait hiçbir araç partililerin seçim etkinlikleri için görevlendirilmemiştir ve belediyemiz hizmetlerinde hiçbir ayrım gözetmemektedir.

3-) “Belediye Hizmet Binalarındaki güvenlik, bakım, onarımları” ile ilgili önerge;
Belediye Hizmet Binalarımızın genel temizliğinin ve Belediye Hizmet Binalarımızın 24 saat esasına göre korunabilmesi için 2010–2011–2012 yıllarını kapsayacak şekilde 3 yıllık temizlik ve güvenlik ihalesi yapılmıştır. Temizlik ihalesi 65 personel üzerinden MİSPAK Temizlik Turz. Ve Gıda San. Paz. Ltd. Şti. firmasına 3 Milyon 457 bin 530 TL bedelle ihale edilmiştir. Güvenlik ihalesi 75 personel üzerinden SMS Güvenlik Hizmetleri Ltd. Şti. ve Özkul Grup Özel Güvenlik ve Eğt. Hiz. Ltd. Şti. ortak girişim firmasına 5 Milyon 224 bin 923 TL bedelle ihale edilmiştir.

4-) “Semt Pazar yerleri” ile ilgili önerge;
İlçemiz sınırları dahilinde kurulmakta olan semt pazarları ile ilgili halktan çok yoğun şikayetler geldiğinden ve ayrıca Kazım Karabekir Mahallesi Cumartesi pazarı otobana paralel yan yolda kurulduğu için giriş ve çıkışlarda trafik akışını engellediğinden Kazım Karabekir Mahallesi Cumartesi pazarı ve Fevzi Çakmak Mahallesi Perşembe pazarının Menderes Mahallesi Atışalanı Caddesi üzerindeki 4527,  6277 ve 6279 sayılı parseller üzerinde toplanması uygun görülmüştür.

Söz konusu parseller toplam 25 bin 150 TL bedelle Pazar yeri olarak kiralanmıştır. Amacı dışında kullanılmamaktadır. Pazarın kurulduğu alan 4 bin 335 metrekaredir. Menderes Mahallesi Pazar yerinde her hangi bir kamulaştırma yapılmamıştır.

5-) “Dörtyol Meydan düzenlemesi ve alt geçit çalışması” ile ilgili önerge;
Dörtyol Meydan düzenlenmesi ve alt geçit çalışması ile Atışalanı Caddesi düzenlenme işi ve buna bağlı yan yol çalışmaları İBB tarafından ihale edilmiş ve yapılmıştır. Atışalanı Caddesindeki düzenlenme öncesinde, bu cadde üzerindeki esnaflara bilgilendirme toplantısı yapılmış ve görüşleri alınmıştır.

6-) “Birlik Mahallesi’ndeki Kültür Merkezi İnşaatı” ile ilgili önerge;
Birlik Mahallesi’nde yapımına başlanılan Kültür Merkezi İnşaatı, Esenler’in ihtiyaçları dikkate alınarak proje değişikliğine gidilmiştir ve yüklenici firma ile karşılıklı sözleşme iptal edilmiştir. Bitirilen kısımlar ile ilgili tespit tutanağı düzenlenmiş ve son hak ediş oluşturulmuştur.

Biten kısımlar ile ilgili yüklenici firmaya 2 Milyon 231 bin 885 TL ödeme yapılmıştır. Söz konusu proje İBB tarafından devam ettirilecektir. Çalışmalar için belediyemiz bütçesinden bundan sonra her hangi bir harcama yapılmayacaktır.

7-) “Trafik düzenlemesi” ile ilgili önerge;
İlçemiz içerisinde yapılan kaldırım düzenlemelerinde olabildiğince en asgari standartların sağlanmasına gayret edilmektedir. Ancak, çoğu yerde çarpık yapılaşma nedeniyle istenilen ve olması gereken uygulamalar yapılamamaktadır. Kaldırım çalışmalarında yaya odaklı planlama yapılmakta olup, araç geçişlerinde asgari genişliklerin sağlanmasına dikkat edilerek geri kalan alan yaya kullanımına dönük olarak düzenlenmektedir.

Düzenlemeler devam ettiği süreç içerisinde trafik akışında bazı olumsuzluklar yaşanmış ancak çalışmanın bitirilmesi ile birlikte sıkıntı olabildiğince azaltılmış olup yapılacak çizgi çalışmaları ve alınacak emniyet tedbirleri ile de trafik akışı rahatlayacaktır.

8-) “Statü Piyasa Araştırma Şirketi” ile ilgili önerge;
  5393 sayılı Belediye Kanununun, Belediyenin görev ve sorumlulukları başlıklı “Belediye belde sakinlerinin belediye hizmetleri ile ilgili görüş ve düşüncelerini tespit etmek amacıyla kamuoyu yoklaması ve araştırması yapabilir” 15. Maddesine istinaden Statü Piyasa Araştırma Şirketi’nden (Vatandaş memnuniyeti araştırması 37 bin 125 TL ve Personel memnuniyeti araştırması 18 bin TL olarak hizmet alımı yapılmıştır. Dosya üzerinde yapılan incelemede şirketin sahiplerinin Cenk Şener ve Durmuş Şener olduğu görülmüştür.

9-) “Belediyede görev yapan memurlar” ile ilgili önerge;
Söz konusu önergede belirtildiği gibi belediyemizde memurlar arası gruplaşma yaşanmamış ve yaşanması da söz konusu değildir.

10-) “İlçemizde yapılan kamulaştırma çalışmaları” ile ilgili önerge;
Belediyemizce yürütülmekte olan istimlak çalışmaları, 2942 sayılı Kamulaştırma Kanununun (değişik 4650) 8. Ve 10. Madde hükümlerine göre yapılmakta olup, tapu senedinde de adı geçen taşınmaz maliki, yasal mirasçıları veya vekili ile Emlak ve İstimlak Müdürlüğümüz arasında cereyan etmekte ve azami 3 ay sürmektedir.

Bu süre zarfında tebligatların Zabıta marifeti ile tebliğ edilmesi taşınmazların cephe ölçümleri ve fotoğraflarının çekimi için taşınmaz mahalline 2-3 defa gidildiğinden binada ikamet edenler / iş yerinde çalışanlar kamulaştırma işlemlerinden haberdar olmaktadır. Kamulaştırma kiracının iradesi dışında, belediyemiz ve taşınmaz maliki arasında gerçekleştirilen bir olaydır. İstimlak çalışmalarının akabinde mal sahiplerine ve kiracılara tahliye için makul süreler tanınmaktadır.

11-) “Başıboş Sokak hayvanları” ile ilgili önerge;
İlçemizde sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanlar ile ilgili olarak toplama, muayene, kısırlaştırma, tedavi ve aşılama çalışmaları yapılmakta olup, bu amaçla müşahede merkezimizde faaliyetlerimiz devam etmektedir. Oluşturduğumuz (Hayvan toplama ekibi) ile bölgemiz genelinde sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanlar, usulüne uygun bir şekilde toplanmakta ve müşahede merkezimize intikal ettirilmektedir.

Muayenesi, kaydı ve bakımı yapılan hayvanlar kısırlaştırılmakta, kuduz aşısı yapılmakta ve işaretlenmektedir. Bu hayvanlar sahiplendirilmekte veya alındığı yere bırakılmaktadır. Ayrıca bölgemiz genelinde bütün parklarda ve üniversite bahçesinde yine sahipsiz ve güçten düşmüş hayvanlara içme suyu temini amacıyla 50 adet su sebili oluşturulmuş, bakımı ve temizliği tarafımızdan yapılmaktadır.    


  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli