Göksu konuştu, CHP'liler dinledi, projeler başka EROK sporlara mı?

Göksu konuştu, CHP

Esenler belediyesinin 2020 Mali yılına ait faaliyet raporlarının anlatıldığı belediye meclisinde, Esenler Belediye Başkanı müthiş projelerini ballandıra ballandıra anlattı. CHP’li meclis üyeleri bu sunumu hayranlıkla izledil

GÖKSU’NUN "ÇILGIN" DEĞİL AMA GELECEĞİ KİME YARAYACAK OLDUĞU BİLİNMEYENLERİ…

Esenler Belediye Başkanı Göksu, belediyenin 2020 yılına ait faaliyetlerini anlattı, dinleyenler arasında olmayan sözcü gazetesi ise CHP’li Kemal Şahin’in palavralarını gündemine taşıdı. Yalanları gazetesine taşıyan sözcü gibi nitelikli bir gazetenin bu yalanlardan kaç para nasiplenip nasiplenmediğini bilmiyoruz ama Kemal Şahin’i en iyi biz tanıyoruz.

Göksu’nun Esenlerin değil de hangi yandaşların yararlanacağı belli olmayan projeler… bunun örneğini daha önce Esenler spor kulüpleri yaşayarak görmüştü. 

Esenler stadyumu söz verildiği halde Esenler spor kulüplerine verilmeyip AKP’li bir yandaşa peşkeş çekilmesi yapılacakların kimlere veya kimin işine yarayacağını bekleyip göreceğiz.

Göksu: Türkiye’de AKP’nin yaptığı işleri şöyle bir kenara ayırsanız, elinizde ne kalır? Ülkemizde siyasal zihniyet ikiye ayrılır, bir tanesi laf yapar bir tanesi iş yapar. Bir tanesi millete hizmeti temel kabul görür, milletten aldığı emaneti milletin yüreğine katkı sunacak işler yapar. Bir diğeri ise yapılanı ya yıkar ya mahveder. Zihniyet meselesi çok önemlidir. Esenler sosyal, fiziki dönüşümünü 13 yılda en fazla kat eden ilçedir.

Kentsel dönüşüme 1,5 yılda 1,5 milyar TL, yani 1,5 katrilyon. Kentsel dönüşümde herkesin merak ettiği ve örnek bir ilçeyiz.  Temmuz- Ağustos ayı gibi konutları teslim edeceğiz. Biz bu dönüşümü gerçekleştirirken bir şeyle uğraşıyoruz İBB’nin plan iptal davalarıyla. Geçen günlerde İBB Meclisinde konuştum, “biz bir ilçe belediyesiyiz biz kentsel dönüşüme ilçe olarak 1,5 milyar lira ayırdık, İBB’nin bütçesi 250 milyar lira. CHP sıralarına dönerek, “bak biz matbaada para basmıyoruz, iş yapıyoruz” eğitim konusunda büyük bir hamleye giriyoruz. 12 okul 404’lük derslik yapıyoruz, Tuna eğitim vadisine başlıyoruz 6 spor salonu 12 okul 404 lük derslik. Diğer bölgelerde 6 ana okulu, 5 büyük camii yerleri biz kamulaştırarak İBB’ye vermiştik.  İBB bu projemizi durdurdu.

CHP denince akla durdurmak ve yıkmak gelir. Biz projeyi aldık kendimiz ihale ediyoruz. Esenlerde 6 büyük camii İBB’nin engellemesine rağmen inşa ediyoruz. Tuna polis merkezi bitti. Mimar Sinan öğrenci yurdu, Oruç Reis M. Öcalan spor kompleksimiz, hanımlar spor kompleksimiz, 15 Temmuz spor kompleksi ve gençlik merkezi, hanımlar konağı bitti. Şimdi Sinan Erdem’den sonra en büyük spor kompleksinin 9 bin beş yüz kişilik inşaatına yakında başlıyoruz.  Yan tarafında bilim merkezi, en kapsamlı kütüphanesine çok yakında başlıyoruz. Nine Hatun’da kadın spor ve eğitim merkezi yapıyoruz. Kemer indirme merkezini oradan taşıyoruz ve oraya Türkiye’nin en büyük spor vadisini yapıyoruz, 13 Nisan’da başlıyoruz. 210 bin metre yaklaşık 16 spor sahası, sporcu hastanesi yapıyoruz. Buranın taşınmasının maliyeti çok fazla, saydıklarımın maliyeti yaklaşık 1 milyon lira. 1 milyon 800 bin metre alana Türkiye’nin en büyük millet bahçesi yapıyoruz.  
   
Askeri alanda inşa edeceğimiz şehir 3 bakanlığın paydaş olarak bulunduğu akıllı şehir olarak inşa ediliyor. Esenler bu şehrin tüm nimetlerinden en güzel bir şekilde yararlanacak. Bu projeler gerçekleştikten sonra Esenler farklı bir noktaya everilmiş olacak. İstanbul’un uyuşturucu haritası yayınlandı, Esenler o haritada yok! (CHP’liler üzülmüş ama olsun) tüm bunları biz yaptık.İstihdam merkezimiz sayesinde işe 47- 48 bin insanımızı yerleştirdik. Biz bu işleri yaparken %35 CHP’ye, %15 iyi partiye, %25 kariyer merkezine geri kalanını ise adı bilinmedik her neyse birilerine paylaşmadık. Esenler herkesindir. Bugüne kadar hiç kimseye hangi partilisin diye sormadık.
 
CHP’liler çok önemli bir şey yakaladığını zannetmişler. Sosyal yardım düşüklüğü, “Esenler Belediyesi sosyal yardım bütçesini düşürmediği gibi yüzde 114 artırdı. 2020 yılında 7 milyon olan Esenler Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nün bütçesi, 2021 yılı için 15 milyona yükseltildi” bunlar ayetin öteki tarafını okumadığı için cahil kalmışlar. Geçen yıl 17 bin kişiye yardım yapılmış bu sene 67 bin kişiye, “Kemal Bey hangi rakam büyük) gecen yıl sosyal yârdim bütçemiz 7 milyon, bu sene 15 milyon.

Esenleri marka haline getirdik. Sıfır atık konusunda en çok mesafe kat etmiş ilçeyiz. CHP’lileri gibi adam kayırmacılığı yapmıyoruz. Allah korusun CHP’nin eline fırsat geçtiğinde kendilerinden başka kimseyi düşünmezler. Allah bunlara fırsat vermesin. Çifte havuzlar sorununu hallettik. Mülkiyet sorunu vardı çözdük. Alevi kardeşlerimiz Cemevi meselesini hallettik, bu arkadaşlar (Turna ve Şahin’i) işaret ederek “teşekkür ettiler mi?” bunlar Cemevini İBB yapıyor diyorlarmış. Arkadaşlar aynaya baktıklarında hep kendilerini tarif ederler” dedi.
 

CHP’Lİ Şahin’i en iyi biz tanırız. Şahin mecliste konuşmaz, AKP’lilerin “ dalga” geçtiği birisidir, ulusal medyaya yalan söyleyerek “bakın ben mecliste böyle konuştum” diyerek yalan beyanda bulunur. Göksu’nun dediği gibi evet ispiyoncudur, evet paralı haber yaptırır, Esenler basını ile kavgalıdır. Esenler yerel basını onu adam yerine koymaz.
 (bir yalaka gazeteci, emlak sektörünün akçelisi olan gazete hariç)


Şahin Çıkarı olduğunda AKP’lilere hizmet yapar, geçmişte yaptığı hizmetlerden en önemlisi, kamu yararına olan 544 parselin kamu yararından çıkarılarak ranta dönüşmesi için meclise gelen teklife AKP’lilerle birlikte evet oyu vermiştir.

Şahin, Esenlerin geleceğine ipotek koyulması için meclise gelen
İbni Haldun Üniversitesi, ile protokol yapılması için Göksu’ya yetki verilmesine “evet oyu veriyorum” demiştir, (kendi partilisı meclis üyeleri hayır oyu verdiği halde) ve o protokol sonucu Esenlerde bazı arsalar TÜRGEV’E peşkeş çekilmiştir.

Şahin bakmayın AKP’lilerle bugün zıtlaştığına, geçen dönem evrakta sahtekarlık yaparak kendi grup başkanı Mustafa Ustayı AKP’lilere şikayet etmiş birisidir. Yani AKP'lilerle siyasi akrabalığı var. Şahin’in sabıkaları bunlarla sınırlı değil, saymakla bitmeyecek kadar çoktur
.  



  • Cuma 38.4 ° / 25 ° Güneşli
  • Cumartesi 38.1 ° / 21.5 ° Güneşli
  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli