Göksu bilime ve bilim adamlarına inanmıyor

Göksu bilime ve bilim adamlarına inanmıyor

Esenler Belediye Başkanı Göksu, Haber Global TV canlı yayınına bağlanarak Koronavirüsün en hızlı yayılacağı il İstanbul, en riskli ilçenin ise Esenler olduğunu söyleyen Prof. Dr. Onur Başer’e “o şahıs

Göksu: Haber Global TV canlı yayınına bağlanarak Koronavirüs ile ilgili İstanbul ve ilçemiz hakkında çıkan haberlerle ilgili bilgi verdik, Esenler genelinde aldığımız tedbirleri anlattık. Ben kendimde meslek olarak bu konuda akademik çalışma yapan birisiyim. Şahsa ulaşmak istedim ama şahıs görüşme tenezzüllünde bulunmadı. Esenler metrekareye en fazla insan düşen bir yer. Bizler burada öyle tedbirleri almamış olsak insanlar sokakta olurlardı”  dedi.

Bizde sayın başkana soruyoruz
Bilim insanları ve İBB Başkanı  Esenlerin en riskli ilçe olduğunu söylüyorsa ve sizde bu konuda akademik çalışma yapan birisi olarak bilime neden inanmıyorsunuz?

BİLİM İNSANLARININ SÖYLEDİKLERİNE İNANIN -TARİKAT MENSUPLARI SİZİ KANDIRIR
O şahıs dediğiniz kişi bir bilim insanı Prof. Dr. Onur Başer, ABD'de araştırma görevlisi. Bakınız bu bilim insanımız sizin söylediklerinizin benzerini söyledi ama siz bilim insanlarının söylediklerine değil de bazı tarikat mensuplarının söylediklerine inandığınız için ülkemizin başına çok belalar getirmiştiniz.
 Prof. Dr. Onur Başer,  “Esenler nüfusa göre sıralama açısından İstanbul'daki 14. büyük ilçe, kilometrekare başına düşen kişi sayısı bakımından da 11. büyük ilçe ama Esenler'i sıkışıklık endeksine göre 1 numara yapan, toplam nüfusunun belli mahallelerde yoğunlaşması. İstanbul, koronavirüsün en hızlı yayılmasının beklendiği şehir. Ortalama bir İstanbullu çevresinde bir kilometrekarelik alanda yaklaşık 17 bin kişiyle yaşıyor. Esenler'i sıkışıklık endeksine göre 1 numara yapan, toplam nüfusunun belli mahallelerde yoğunlaşması olduğu için en riskli ilçe Esenler” olduğunu söyledi. Prof. Dr. Onur Başer’in,  Doğru söylediğine biz inanıyoruz ve sizlerden bilim adamlarını eleştirmek değil, daha sıkı önlemler almanızı bekliyoruz.

SOL DEĞERLERE VE SÖYLEMLERE İNAN- KAZANAN ÜLKE OLSUN
 Esenlik kendi-Huzurun şehri dediğiniz Esenler’de, Huzur ve esenlik var mı? Gelin sokakları, haneleri birlikte gezelim. Görün günübirlik yaşayan insanların bu günlerde yoksulluğunu, açlığını. Gelin sağlık personeli ve sokaklarda görev yapan, polis, bekçi, çöpçülerin, memurların ve diğer hizmet yapanların sıkıntılarını. Görün eldiven, maske, tulum eksikliğini. Evet, Esenler en riskli ilçe olduğunu sizde biliyorsunuz, sizin personellerinizden Koranavirüse yakalanan ve evde tedavi görenlerin sayısını biz biliyoruz.  Sayın Başkan bırak inadı… Gel sende bilimin gösterdiği yolda yürü, gel sol değerlere ve söylemlere inan.


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı