Göksu askeri alana ne yapılacağını bilmez'

Göksu askeri alana ne yapılacağını bilmez

CHP Esenler Eski Belediye Başkan Adayı Mimar Aksal Örüklü ve CHP’li Meclis Üyesi Mustafa Usta’dan Esenler ve askeri alanla ilgili bilgi alan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, “Doğrusu askeri alanın akıbetini

 
“Göksu askeri alana ne yapılacağını bilmez”

CHP Esenler Eski Belediye Başkan Adayı Mimar Aksal Örüklü ve CHP’li Meclis Üyesi Mustafa Usta’dan Esenler ve askeri alanla ilgili bilgi alan CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, “Doğrusu askeri alanın akıbetini ne Topbaş bilir, ne Sayın Davutoğlu bilir, ne Bakanlar bilir, nede Belediye Başkanı bilir.  Buranın akıbetini kim bilir? Saray’da oturan zatı muhterem Tayip Erdoğan bilir. Çünkü bu yerle kendisi bire bir ilgileniyor.” Dedi.



CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin,  Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu ve Milletvekili Gülay yedekçi, CHP Esenler Eski Belediye Başkan Adayı Mimar Aksal Örüklü ve CHP’li Meclis Üyesi Mustafa Usta’yla görüşmek için Esenler’e geldiler.

Eski Belediye Başkan Adayı Mimar Aksal Örüklü’nün ofisinde gerçekleşen görüşme öncesi Örüklü ve CHP’li Meclis Üyesi Mustafa Usta’dan Esenler ve askeri alanla ilgili bilgi alan CHP Genel Sekreteri Tekin, gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.

“Doğrusu askeri alanın akıbetini ne Topbaş bilir, ne Sayın Davutoğlu bilir, ne Bakanlar bilir, nede Belediye Başkanı bilir.  Buranın akıbetini kim biliyor? Saray’da oturan zatı muhterem Tayip Erdoğan bilir.” Diyen Tekin sözlerine şu şekilde devam etti;

 “İstanbul’un tüm ilçeleri sorunlu ama 1/10000’lik planlara baktığınızda sorunsuz çözülecek tek ilçe Esenler’dir. Yeter ki diğer yerler gibi bu askeri alanı da AKP’li Milletvekillerine ve yandaşlarına yönelik rant alanına çevirmesinler. Bu sözümden dolayı isterlerse dava açabilirler.  

Bakın seçim öncesi Esenler’de çalışma yaparken bir gördük ki, pankart asmışlar “Esenler’e müjde” diye. Bizde ne güzel ama ne müjdesi bu diye bir araştırma yaptığımızda gördük ki, rant alanlarına çevrilmeyen tek yerler askeri alanlar kalmış.  Şuan üç tane alan var. Birincisi mezarlıklar, ikincisi askeri alanlar ve üçüncüsü ise viyadükler kaldı. Bu Esenler’deki 8,5 milyon metrekare yeri tam bir yıldır üç Bakanlık arasında müzakere ediliyor. O be alacam, bu ben alacam derken hiç yapmadıkları bir uygulamayla bir İlçe Belediyesine devrettiler. Bu tür yerlere baktığınızda bu zamana kadar ya Bakanlıklara verilmiş yada Büyükşehir Belediyelerine. Çünkü bu tür yerlerde plan yapma yetkisi Büyükşehirler de var.

Şimdi bu yerle ilgili ilk açıklamayı Kadir Topbaş yaptı ve bu yere çok büyük bir park yapılacağını söyledi. Bu sözlerden 48 saat sonra Başbakan Esenler’e geldi ve dedi ki, “Biz o yere 90 bin konut yapacağız.” Bu sözlerin üzerinden 24 saat geçti Sayın Bakan Canikli çıkıp dedi ki, “Biz o yeri AVM merkezi yapacağız.” Doğrusu buranın akıbetini ne Topbaş bilir, ne Sayın Davutoğlu bilir, ne Bakanlar bilir, nede Belediye Başkanı bilir.  Buranın akıbetini kim biliyor? Saray’da oturan zatı muhterem Tayip Erdoğan bilir. Çünkü bu yerle kendisi bire bir ilgileniyor.

Bakın Belediye Başkanı, Esenler Belediye Meclisi’ne bir rapor getirmiş ve bu yerle ilgili tek başına yetki istiyor. Plan yetkisi, imar yetkisi, ihale yetkisi gibi. Sanki bir sadrazamlık yetkisi istiyor. İyi de kardeşim bir kere senin plan yapma yetkin yok. Bu şehrin sahibi Sayın Topbaş’dır. Herkes konuşuyor da Topbaş niye konuşmuyor? Onu da hiç anlamış değilim.



Bunun yanı sıra sözde kentsel dönüşüm adı altında Havaalanı Mahallesi’nde bir uygulama yapıyorsunuz. İlk yaptığınız planı vatandaşla paylaşıyorsunuz, sonrada bir yandaş firmaya ihaleye veriyorsunuz ve ardından bir daha plan yapıyorsunuz. Burada kimin hakkını kime veriyorsunuz? Esenler halkının haklarını yandaşlara veriyorsunuz. Parlamento açılır açılmaz ilk yapacağım iş bu yeri ve askeri alanı TBMM’ne taşımaktır. Biz bu yerlerle ilgili kesinlikle birilerine rant kapısı yarattırmayacağız.    

Çünkü bu zamana kadar bu tür büyük araziler kentsel dönüşüm adına kimlere verilmişse Esenler’deki askeri alanda onlara verilecektir. Ama CHP olarak bizler buna izin vermeyeceğiz.”



  • Çarşamba 20.2 ° / 8.2 ° Güneşli
  • Perşembe 21.1 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.6 ° / 11.2 ° Güneşli