Göksu: Vazgeçmeyeceğim

Göksu: Vazgeçmeyeceğim

Pazartesi günü Esenler’deki tüm siyasi parti İlçe Başkanlarıyla bir araya gelecek Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu toplantı öncesi 7/24esenlerhaber İmtiyaz Sahibi Hüseyin Koç’un sorula


Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu’nun hakkında yapılan haberlerle ilgili “Hodri Meydan” diyerek davet ettiği ulusal basın 15 Temmuz Şehitler Parkı’ndaki toplantıya katılmadı. Ancak Esenler yerel basını olarak biz oradaydık.   

 “Hodri Meydan” diyerek özellikle davet ettiği ulusal basının gelmemesine sert tepki gösteren Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, “Kaynaklarına hizmet edenler bir yerlerden izin alamamışlar demek ki” diyerek tepkisini dile getirdi.


Başkan Göksu’nun konuşmalarının ardından söz alan 7/24esenlerhaber İmtiyaz Sahibi Hüseyin Koç, “Sayın Başkan şimdi sizde Pazartesi günü İlçe Başkanlarına vereceğiniz bilgilendirme toplantısını protesto edip, iptal edecek misiniz? Ve ayrıca Oruçreis Mahallesi’ndeki parkın yıkımından vaz geçecek misiniz? Diye sordu.


Gazetemizin İmtiyaz Sahibi Koç’un sorusu üzerine Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu da şöyle konuştu;

“Yok onlar bizim misafirlerimiz. Onlarla sohbet edeceğiz. Esenler’de yapılan tüm çalışmaları kendilerine anlatacağız. Varsa soruları ve merak ettikleri onlara da cevap vereceğiz. Çünkü burada kimse kişisel hırslarını tatmin etmek için iş yapmıyor. Bahsettikleri yerler meclisten oy birliği ile geçmiş ve askıya çıkmıştır. Askı sürecinde bir tane itiraz var mı? Yok.

Bunların iki derdi olabilir. Bir tanesi; gizlenmiş günahları var onların açığa çıkmasından korkuyorlar. İkincisi ise; Esenler’e yapılan her güzel iş onları rahatsız ediyor. Olay bundan ibaret. Şimdi Oruçreis Mahallesi’nde yapılan çalışma gerçekten tarihi bir çalışmadır. Burada yaklaşık 16 bin konut var. Bu proje bittiğinde 16 bin konut 9 bin konuta düşecek. Yani burada 4 bin konut eksiliyor. Eksilince ne oluyor? Oruçreis Mahallesi 127 bin metre kare park ve yeşil alana kavuşacak.  Biz 105 konut yıktık ve şimdi vatandaşların konutları yapılıyor.  Yani projenin tamamı bittiğinde Oruçreis Mahallesi’ndeki yeşil alan 127 bin metrekareye çıkıyor. Mesele bu kadar basit.

Vazgeçmeyeceğiz

Bu projeden vazgeçme kararını ben veremem. Gitsinler depremde evleri başlarına yıkılacak o garibanlara sorsunlar. Onlar ne diyorlar? Bizim orada tek söylediğimiz cümle şu; biz yeni parkı bitireceğiz, yeni parkı bitirmeden eski ile ilgili bir işlem yapmayacağız. Biz orada 105 kişiyle anlaşmışız ve şuan onlar kirada oturuyor. Bu arkadaşlar vatandaşların konutlarını yapıp vereceklerse biz vaz geçeriz. Bildiğiniz gibi orada bir sağlık ocağı vardı değil mi? Biz ne yaptık onun daha alasını yaptık. Şimdi vatandaşlarımız her şeyiyle mükemmel bir sağlık ocağına gidiyorlar. Kim yaptı? Esenler belediyesi yerini kamulaştırarak yaptı. Yani belediyenin herhangi bir mülküne yamadık, kamulaştırarak yaptık.

Şimdi Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Esenler teknoloji üssü ilan ediliyor. Aslında Esenler’deki İlçe Başkanlarının hepsinin kutlama şenlikleri yapması gerekir. Çünkü Esenler’in tarihi değişiyor.”

 

  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli