Göksu: Süreci iyi yönetemedik

Göksu: Süreci iyi yönetemedik

Esenler’deki siyasi parti ilçe başkanlarıyla bir araya gelen Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Oruçreis Parkı’nın yıkılmasıyla ilgili süreci iyi idare edemediklerini itiraf etti. Göksu,”Y&uum


Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Oruçreis Parkı’nın yıkılmasıyla ilgili ve yaptıkları çalışmalarla ilgili Esenler’deki 9 siyasi parti İlçe Başkanı’na bilgi verdi. Basına kapalı olarak yapılan toplantı gergin başladı. Yaklaşık 3 saat süren toplantıda Göksu, parkın yıkılmasıyla ilgili süreci iyi yönetemediklerini itiraf etti.

Kara: Park yapılmadan inşaat başlamayacak

Toplantının ardından gazetemize açıklamalarda bulunan İYİ Parti Esenler İlçe Başkanı Ömer Kara, “Belediye Başkanı bizlere mevcut parkı bozmadan önce 11 bin metre kare park yapacaklarını söyledi. O park yapılıp mahalleye teslim edildikten sonra inşaat yapılacağını belirtti. Ayrıca Başkan Göksu bundan sonra 3 ayda bir toplantı yapacağını ve bizlere yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi vereceğini söyledi.” Dedi.  



Kaplan: Süreci iyi yönetemediklerini söyledi

Gelecek Partisi Esenler İlçe Mustafa Kaplan ise, “Toplantı çok gergin geçti. Öyle bir an geldi ki, kendisi bize “Burayı kim yönetecek” dedi. Bizde beraber yönetebiliriz dedik. Anlattıklarına inanmadık, fakat süreci takip ediyoruz. İlerleyen zamanda ne kadar samimi olduklarını da göreceğiz.

Bakın 11-12 sene sonra ilk defa böyle bir mantık gelişiyor ve bizlerle bir toplantı yapılıyor. Dolayısıyla inşallah bundan sonra Esenler adına iyi olur. Fakat niye bu zamana kadar yapmadı da park meselesinde bu gündeme geldi? Bu soru cevapsız kaldı. Burada iletişimle ilgili güçlü bir sıkıntı olduğunu kendisine de söyledik.



Toplantıda ne konuşulduğuna gelince benim gündemimde sadece park vardı ama kendisi genel konulara çok girdi. Kendisine halka şeffaf bilgilerin verilmediğini söyledik. Bizim oradaki müdahalelerimiz ve halkla bir araya gelişimizden sonra kendisi 11 bin metre kara park yapıldıktan sonra mevcut parkı bozacaklarını söyledi. Bende kendilerine daha önce niye bunları yapmadınız diye sordum. Verdiği cevaba bakar mısınız? Yüklenici müteahhit gelip bizden habersiz o işlemi yapmış. Ben bunu kesinlikle kabul etmiyorum. Kendisi kısaca buranın ihalesi yapıldıktan sonraki süreci iyi idare edemediklerini söyledi. Müteahhit kendi başına gelmiş parkı darmaduman etmiş. Bende kendilerine buradaki süreci Başkan ve Yönetim olarak yönetemediklerini söyledim. Kesinlikle sınıfta kaldılar.

Ayrıca ben ne şöhret olmak için ordaydım ne de ön plana çıkmak için ordaydım. Ben Esenler halkının hakkını savunmak için ordaydım. Esenler halkı da beni iyi tanır.” Diye konuştu.

Kandemir: Toplantıyı terk edecektik

Toplantının çok gergin başladığını belirten DP İlçe Başkanı Satılmış Kandemir de, “Toplantıya öyle bir giriş yapıldı ki, sanki muhalefet ilçe başkanlarına topla tüfekle saldırı gibi bir giriş yapıldı. Bizim dik duruşumuz ortamı yumuşattı. Eğer toplantının açılışındaki gibi sert konuşmasına devam etseydi biz toplantıyı terk edecektik. Şimdi ikna oldunuz mu derseniz. AKP’liler hep öyle konuşur böyle yuvarlak yuvarlak konuşur kendi istediği yere konuyu getirir. Şimdi toplantıda 10 dönümlük alanı park yapıyoruz geri kalan 5 dönümlük yere inşaat yapıyoruz. Diyor. Peki ne derece doğru? Bunu zamanla göreceğiz. Ayrıca diğer konuşmalarda hep kendi reklamını yaptı. Ha bire kendi yaptıklarını anlattı.” Dedi.

 

  • Pazar 30.5 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 31 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Salı 31.6 ° / 21.3 ° Güneşli