Göksu Salı Pazarına Bir Türlü Yer Bulamıyor

Göksu Salı Pazarına Bir Türlü Yer Bulamıyor

Esenler Salı pazarı tekrar Adem Baştürk Kültür merkezinin yanında bulunan kapalı otoparka taşınacağı söylentilerine pazarcılar isyan etti.

Esenler Belediye Başkanı Göksu’nun,” ben bilirim, ben yaparım, ben ne yaparsam doğrusunu yaparım” anlayışı yüzünden Esenler’de işler bir türlü doğru gitmiyor. Göksu, belediye meclisinden herhangi bir karar almadan yaptığı uygulamaların ceremesini Esenler halkı çekiyor.

Esenler Salı pazarında görüştüğümüz esnaf ve vatandaşlar yapılacak olan uygulamaya tepki gösterdi. Pazarcı Esnafı“ bizlerin sahibi yok, sorunlarımızı anlatacağımız bir yetkili bulamıyoruz. Bizleri buradan otoparka göndermek istiyorlar. Biz orada Pazar açmak istemiyoruz, orası Pazar yeri için uygun bir yer değildir. Yağmurlu havalarda su basıyor, soğuk havalarda hava sirkülasyonu hepimizi hasta yapıyor, on kuruş kazandığımız yerde bin lira hastane parası ödüyoruz.  Bizler bu olumsuzlukları yetkililere söylediğimiz halde bizi kimse dinlemiyor.

Vatandaşların tepkisi şöyle: yaşlımız var, gencimiz var! Bizlere işkence yapmak istiyorlar. O merdivenleri inip çıkmak ne kadar zor ve o hijyenik olmayan, o can sıkıcı yerde alış veriş yapmak bizlere zül geliyor. Sayın belediye başkanı halka hizmet yapsın, AVM’lere insanları yönlendirme projesini kimse yemez. Sayın başkan lütfen halkla konuşarak kararlar vermesi daha doğru olanıdır. Biz Pazar alışverişimizi insana yakışır, temiz ve sağlıklı yerlerde yapmak istiyoruz. İktidarın yaptığı yanlışı anlamak mümkün ama muhalefet partilerinin halkın bu sorunlarına duyarsızlığını anlamak mümkün değil.

 

  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı