Göksu: Rant haline gelmeyecek

Göksu: Rant haline gelmeyecek

Dünyanın üçüncü Türkiye’nin en büyük şehir parkı ve dönüşümü olarak lanse edilen projesinin protokolü, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve Esenler Bel

 
Göksu: Rant haline gelmeyecek
 
Dünyanın üçüncü Türkiye’nin en büyük şehir parkı ve dönüşümü olarak lanse edilen projesinin protokolü, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu tarafından imzalandı.
 
Esenler'de Ramada Plaza'da yapılan imza törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, İller Bankası Genel Müdürü Mehmet Turgut Dededoğlu, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu ile birlikte davetliler katıldı.
 
Projenin tanıtım filmi ile başlayan törende ilk konuşmayı Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu yaptı. Başkan Göksu, “İmar ve mülkiyet sorunları nedeniyle ilçemizde herhangi bir işlem yapılamayan 40 bin konut var. Bu proje ile 200 bin kişinin transferini gerçekleştireceğiz. Bu 40 bin konut başta olmak üzere toplam 90 bin konutu yenileyeceğiz. Bu bölgede yepyeni bir şehir kurulacak. Bu alanın yüzde 60'ı yani 4,8 milyon metrekaresi donatıya terk edilecek. Sadece 1,6 milyon metrekaresinde inşaat yapılacak. Peki transfer edilen konutlar ne olacak? Bu konutlar yıkılacak ve yerlerine park yapılacak. Kesinlikle rant haline gelmeyecek.” Diye konuştu.  
 
Güllüce: Hayırlı uğurlu olsun
 
Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ise, “Bu proje Esenler için son derece önemli. Adını söylemek bile muhteşem bir şey. Bu projede emeği geçen herkesi kutluyor, teşekkür ediyorum. Özellikle Milli Savunma Bakanımız İsmet Yılmaz ve Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bu projede büyük katkıları var. Hayırlı uğurlu olsun" dedi.
 
Konuşmaların ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu yapılacak proje ile ilgili protokole imza attılar.


  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı