Göksu: Oy ver, kentsel dönüşüm senin olsun!

Göksu: Oy ver, kentsel dönüşüm senin olsun!

Göksu, Esenler mahallelerinde AKP kürsüsünden kentsel dönüşümlü seçim propagandası yapıyor.

Göksu: Oy ver, kentsel dönüşüm senin olsun!

 

Göksu, Esenler mahallelerinde AKP kürsüsünden kentsel dönüşümlü seçim propagandası yapıyor.

Esenler’in tüm mahallelerinde bir seçim çalışması başlatan, 27 Mayıs Çarşamba günü Kazımkarabekir Mahallesinde de ‘Tarihi Proje’ ile ilgili mini miting yapan Göksu, CHP’yi de ‘Esenler onların anladığı anlamda rant merkezi değil’ diye eleştirerek ‘Yüzde 70 oy istiyorum!... Oyunuzu AK Parti’ye vermekle kalmayın!...Sandıkları patlatın! 8 Haziran’da yüzde 70’i arkamda göreyim, dedi.

Mahalle mahalle dolaşıp AKP’ye yüzde 70 oy istiyor!



Yaklaşık ikiyüzelli kişinin katıldığı mitingde Esenler Hacıbektaş Veli Derneği de pankart açarak destek verdi. AKP’liler bu destek için kürsüden teşekkür etti. Bir yöneticinin ‘Yalakalık yaptığımızı yazın, sorun değil’ demesi dikkat çekti.

Yıl 2015! 21 yıldır Esenleri yöneten AKP’li belediye Esenlerin 5 temel ihtiyacını karşılamamış! Göksu bunu 5 yılda yaptığı için övünüyor!

2009 yılında görev aldığında Esenler halkıyla her karşılaştığında kendisinden, hastane, hükümet konağı, belediye binası, itfaiye, askerlik şubesi gibi 5 isteğinin olduğunun altını çizen Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, ‘Yıl 2015… Hastane, belediye binası, itfaiye, askerlik şubesi, hükümet konağı var. Var da var! hiçbir şey eksik değil’ dedi anket firmalarının yaşam kalitesi en düşük ilçelerden biri olduğunu unutarak.

Göksu ‘Tabiri caizse 5 yılda 40 yılda yapılabilecekleri yaptık. Esenler mekansal olarak bütün kamu binalarına kavuştu.’ diyerek 21 yıldır AKP’nin büyük şehirde ve Esenler’de belediyecilik yapmıyormuş gibi konuştu.

Ya askeri bölge olmasaydı ömür boyu çözüm üretemeyecek miydiniz?

‘Esenler’in çözülmez dediğimiz sorunları vardı. 30 yıl, 40 yıl, 50 yıldır devam eden, çözümü asla olamayan sorunları vardı. İmar! İmar kısıtlılığından şikayet eden vatandaşların imara açma talepleri vardı. Yapacağımız bir şey yoktu. Tek çözüm arsa üretmek idi. Arsa üretmek mümkün değil. Teknolojide en büyük ülke olan ve 40 m2 evlerde oturan Japonya’da başaramadı. Üretilecek olsaydı, onlar üretirdi’ dedi.

Yeşili yok! Metrekareye 70 bin kişi düşüyor!

‘Eğer yeriniz okul, yeşil alan, spor, dini hizmet, kültür tesisi altındaysa arsa üreteceksin, planı oraya taşıyacaksın ki orayla ilgili işlem yapabilesin’ diyen Göksu, ‘Bana gelenlere şu askeri bölgeyi alalım, bu sorunu çözelim, diyordum… Yıl 2015, 5 Ekim… Başbakan Esenler’de… Kendisine Esenler’in bu derdini anlattım. Esenlerin sorunlarının destekleriyle çözüldüğünü anlattım, ama şimdi Esenler’in bir derdi var ki çözümsüz! ‘Nedir?’ diye sordu. Efendim Esenler’de tam 40 bin konut var! İmar kısıtlılığından dolayı hiçbir işlem yapılamıyor. Yarın deprem  olsa bu binalar hasar görecek, can kaybı olacak, dedim. ‘Çözümünü söyle?’ dedi. Ben de Esenler sınırları içinde olan askeri bölgenin Esenler Belediye’sine devredilmesi gerekir, dedim. ‘Projeni hazırla, burayı sana devredeceğim’ dedi.

‘Tarihimizi ve talihimizi değiştiren adam Recep Tayip Erdoğan’dır. Unutmayın!’
‘Toplam 500 bin nüfusun oturduğu Esenler 7.4 milyon m2’dir. Esenler’e ilave ettiğimiz yer ise 8.7 milyon m2’dir. Esenlerin toprağı Esenlerin nüfusunu taşıyamıyor. İstanbul’da m2 ye 12 bin kişi düşerken Esenler’de m2’de 70 bin kişi yaşıyor.

Mahallelinin heyecansızlığını gören Göksu bunun üzerine şunu söyledi: ‘Şehrimize şehir katılmış, ben sizin yerinizde olsam sevincimden yerimde duramam’ dedi.

8.7 milyonluk bu yerin 60 katrilyon lira olduğunu söyleyen Göksu, ‘Sadece üzerinde yapacağımız yapım maliyeti bugünkü rakamlarla 12 katrilyon lira! Tam 100 bin istihdam gerçekleşecek!
Esenler’de 40 bin imar kısıtlılığı olan konutta ki Esenler’de hanebaşı nüfus 5.2 x 40 000: 200 bin nüfusu kurtaran tarihi bir projedir.
Esenler Belediyesi, Türkiye’nin en fakir belediyesidir. Şimdi en zengin belediyesi… iki, ağacı gördüğümüzde mertek zannettiğimiz Esenler’de dünyanın kentsel dönüşüm ile üretilmiş en büyük şehir parkını Esenler’de yapıyoruz.

 

 


Millet Esenler’in fakirliğinin resmini çekip, fukaralığnı görmeye mi gelecek?
Davutoğlu, Maltepe mitinginde: ‘ İnsanlar bundan sonra Maltepe’den, pendik’ten Esenler’e pikniğe gidecek’ dedi.

CHP Genel Başkanı sayın Kılıçdaroğlu, 3-4 gün önce bir TV kanalında ‘Efendim millet, Beşiktaş, Sarıyer, Bakırköy dururken Esenler’e mi gidecek?’ dedi.

Yöneticileriyle birlikte kendisi bile Esenler’de oturmayan Göksu, Esenler’in Türkiye’nin en fakir ilçesi olduğunu kendisinin söylediğini unutarak, nefes boruları tıkanmış, metrekareye 70 bin kişinin düştüğü Esenler’in anketlerde yaşam kalitesi açısından son sıralarda yer aldığını görmezden gelerek, Esenler’in fakirliğini görmeye, gezilecek yer fukarası olan Esenler’e insanların niçin gelmesi gerektiğini açıklayamayan açıklamak yerine, izleyenlerin yuhalaması üzerine şöyle dedi. ‘Yuhalamaya gerek yok! 7 Haziran’da bu işin cevabı var’ dedi. Bu eleştirinin aslında 21 yıllık AKP belediyeciliğine yapılmış bir eleştiri olması dolayısıyla Göksu ve AKPliler tarafından hazmedilmemiş olacak ki… İki gün önce sokakları ‘Esenler Halkı’ imzalı Kılıçdaroğlu’nu eleştiren, kınayan pankartlar asıldı.

Ortada fol yok yumurta yok!

 Göksu algı yaratıyor!

‘Bu şehrin belediye başkanı olarak Kılıçdaroğlu’na üzüntülerimi bildiriyorum. Önümüzdeki hafta Esenler’i tanıtan, Esenler’in neresi ve ne olduğunu, Esenler’deki insanların nasıl insan olduğunu, Anadolu’nun yürekli, mert, güleryüzlü insanları olduğunu gösteren bir DVD’yi büyük bir törenle Kılıçdaroğlu’na göndereceğim.
Sizi küçümseyenle, size dünyanın dünyanın en büyük şehir parkını yapacağım, diyen insanlar arasındaki farkını iyi anlatmamız gerekir.’

'Bir; dünyanın en büyük şehir parkını yapıyoruz.

İki; imar kısıtlılığı olan tam 40 bin konutla beraber 90 bin konut yapıyoruz.

Diyerek tekraren devam etti.

Bir; eğer o kısıtlı alan şehrin bir kanalını tıkamıyorsa, şehrin bir şeyine engel değilse önce imara açılacak.

İki; Esas yapacağımız şey, imar kısıtlılığı olan konutları bu şehre transfer edeceğiz.
Havaalanı Mahallesi kentsel dönüşümden mağdur olup belediyeye yürüyenlerin ve haftalarca onları ikna etmekle uğraşmak zorunda kalan, bu mağdurların itirazlarını dikkate almayan Göksu’nun tarifinden ‘Tarihi Proje’de neler yaşanacağının sinyallerini veriyor.

Kısaltacak ve bedava verecek! Vatandaşın evini, arsasını yok sayıyor!

Bir; üzerinde apartman, daire varsa dairesine daire vereceğiz. Ancak 20 m2 kısaltacağız. Gerisini bedava veriyoruz.
İki; eğer orası boş bir arsa ise onu da bir vatandaş müteahhit ile nasıl anlaşıyorsa üç aşağı beş yukarı anlaşıp ona orada konut vererek transfer edeceğiz.

‘Peki bu transfer ettiğimiz konutların yerine ne yapacağız? Park yapacağız park!’
Yerel basında yeni yapılan ve milyonlarca lira harcanan Menderes Parkı’nın imar değişikliği ile bozulup başka bir rant amacıyla kullanılacağı yazıldı. Ve bu kafalarda israf kuşkularına neden oldu.

Rant dindarlığı! 50 bin konutluk büyük rant!

Son yıllarda basında kent kaynaklarının rant ve talanıyla ilgili en çok anılan AKP’li belediyeler olmuşken, 17-25 Aralık olayı hala hafızalarda tazeliğini korurken Göksu şöyle dedi: 
Askeri bölge için,’CHP Genel Sekreteri; ‘Burası rant merkezi olacak!’ diyor. Ben buradan Kılıçdaroğlu’na söylüyorum. Burası onun anladığı anlamda rant merkezi değil, dua merkezi olacak! Ama onlar her şeye rant diye baktıkları için… Hz Mevlana diyor ya!... Bir insan karşısındakini kendisi gibi tanır. Bilmiyor ki bizim anlayışımızda bir tane menfaat vardır. O da şu insanların dudaklarından çıkan duadır.’

Göksu, özellikle Ankara Belediyesi’nin rantçılığını eleştirerek CHP başkanlığına oturan Kılıçdaroğlu’nun hangi rant anlayışını eleştirdiği bilinmezken 90 bin konuttan 50 bin konutun nasıl, kimlere, hangi şekilde verileceğini açıklamadı. Daha şimdiden vatandaşta rant kuşkusu oluşmaya başladı.

30 Martta Esenler’in yüzde 65 ile başkan yaptığını, yüzde 65 ile 60 katrilyonluk yatırımı Esenler’e getirdiğini ve bu proje için yüzde 70 oy isteyen Göksu, Eğer siz benim elimi güçlendirirseniz bu proje daha erken biter. Şimdi ben bakıyorum, Kazıkarabekir Mahallesinde 10 bin 50 konut bundan istifade edecek. Bu 10 bin 50 konutun geleceği de talihi de değişiyor… Bu sokakların sandık sonuçlarına bakacağım!... Mehmet Akif Ersoy Caddesi, Kazım Karabekir Caddesi, Karakol Sokak, Hacıbayram Veli Caddesi, Atışalan Caddesi, 1054, 1053,1052,1051,1042,1041,1040,1038,1037,1023,1001,1008,1016 sokaklar imar kısıtlılığı olan, yani okul, yeşil alan,sağlık tesisi, yo,ilkokul.. Hepsinde sorun var…

‘Ben size 7 Hairan sandıklarını emanet etmek istiyorum. Söz mü? Adam gibi adam sözü değil mi? ‘diye konuştu.

Kaynak, Kentsel Dönüşüm Haberleri



  • Pazar 37.7 ° / 23.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 37.7 ° / 25.6 ° Güneşli
  • Salı 38.7 ° / 26.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı