Göksu Önce Muhtarı Sonra Gazeteciyi Fırçaladı

Göksu Önce Muhtarı Sonra Gazeteciyi Fırçaladı

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, CHP İlçe başkanı gibi kendi partilisi olan gazetecilere karşı savaş başlattı. Soruyoruz; basın özgürlüğü nerede, nerde demokrasi. Nedir bu gazetecilerin siyasilerden

Göksu Önce Muhtarı Sonra Gazeteciyi Fırçaladı
 
Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, CHP İlçe başkanı gibi kendi partilisi olan gazetecilere karşı savaş başlattı. Soruyoruz; basın özgürlüğü nerede, nerde demokrasi. Nedir bu gazetecilerin siyasilerden çektiği.
 
Esenler Belediye Başkanı Göksu, son günlerde nedenini bilmiyoruz ama gergin. Önce bir mahalle muhtarına, sonra kendi siyası partilisi bir gazeteciye toplum içinde sert çıkış yaptı, azarladı, aşağıladı... Bize göre doğru değil, hele bir belediye başkanının bu şekilde davranması hiç doğru değil.
 
Başkan Göksu bu davranış biçimiyle kötü örnek oluyor. Kendilerini örnek alan CHP ilçe başkanı bazen yalan ve yanlış işlere bulaşıyor, bazen partisinin disiplinine başvuruyor, bazen mahkemelere başvuruyor. CHP ilçe başkanı kendi gazetecilerine saldırıyor, her saldırının sonunda kendisini ve partisini rezil ediyor. Yanı Ütebay her seferinde en alasından havasını alıyor. Başkan Göksu’nun, rakip ilce başkanının kirlettiği havayı almasının sağlığına zarar vereceğini bilsin istedik. CHP’lilerin kirlettikleri hava kirliliğine ortak olmasını istemiyoruz.  
 
Gerçek gazeteci susmaz, yalakalık yapmaz.  Meslektaşlarına saygılı olur, halkın doğru bilgi alması için kimseye eyvallah demez. Yalana yanlışa buluşmadan, muhalefetin nasıl yanlışlarını yazıyorsa ayni yüreklilikle iktidarların yanaşması olmaz, yazar. Yani gazeteci doğruluktan ayrılmadan, iyinin daha iyisini yakalamak için iktidara muhalefet yapar, yetmez muhalefete de muhalefet olur. İyi gazeteci patronlarının emir kulu değil, halkın haber alması için çalışana, doğru ve ilkeli haber yapana denir.

Bugüne kadar doğruları yazan ve haklıların yanında olan AKP’li bir gazeteci göremedik. Doğruları yazmak ve haksızlıklara karşı koymak yürek işidir. Bizimle aynı görüşte olan veya olmayan ama haksızlığa uğrayan kim olursa olsun yanında olduğumuz bilinsin, olayın yaşandığı yerde olmadığımızın çok önemi olmadığını, yaşananların hoş olmadığını kamuoyunun bilgisine sunarız… Taraflara geçmiş olsun dileklerimizle…


  • Cuma 27.2 ° / 18.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 29.3 ° / 20.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22 ° / 18.2 ° Şiddetli yağmurlu