Tarih: 18.05.2019 02:27

Göksu: Halk Deyimi İle Bir Çuval İnciri Berbat Etti

Facebook Twitter Linked-in

Göksu: Halk Deyimi İle Bir Çuval İnciri Berbat Etti
AK PARTİ’DE SAĞDUYULU BİR SES  Türk siyaseti öyle bir hale geldi ki…Kendinden, kendi partinden biri  halk deyimi ile çam devirse bile, bunu bile bile sahiplenmek siyasi bir görev miş görülmeye başlandı… Buna son örnek İstanbul Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu…

CHP’li Belediye başkan adayı Ekrem İmamoğlu’nun Trabzonluluğundan hareketle Pontus bağlantısı kurması… Türkiye kurulan bu bağlantı nedeni ile ayaklandı… Trabzonluların tümü da olaya tepki koydu.. Ak Parti’nin seçilmiş milletvekilleri de Göksu aslında öyle demek istemedi diyerek, partililerini savunmaya geçti.
Oysa Ak Parti’nin Trabzon’daki tabanı, bu olaydan son derece üzgün… Ve hatta tepkili… Ama ne hikmetse, seçilmişler tabanın bu tepkisini görmemezlikten geliyor. Ak Parti’nin Araklı’dan büyükşehir meclis üyesi Hasan Çebi, Göksu’ya siyasi nezaket sınırları içinde tepkisini koyan ilk seçilmiş Trabzonlu oldu…

Çebi bakın ne dedi.. “Sayın Tevfik Göksu siyasette üsluplara dikkat edilmesini çok iyi bilmelidir ki Trabzon’da Ak partiye yüzde 65 oy çıkmıştır Diğer oylarda elbette Türk milletinin evlalarınındır  SİYASET DEVLET VE MİLLET İÇİN YAPILDIĞINI KENDİSİNE HATIRLATIRIM..” Bu tür sağduyulu seçilmiş Ak Partililerin varlığı,Göksu gibi çam devirenlerin bundan böyle aynı hatayı yapmama çizgisine getirecektir.

TRABZON SOKAKLARI YUNAN İŞİ NE DİYOR? Tevfik Göksu’nun çam devirdiği Trabzon ile ilgili sözlerinden sonra elbette bütün gözler Trabzon sokaklarına çevrildi.. Youtube üzerinden yayın yapan, sokakta vatandaş röportajları ile dikkat çeken gazeteciler, Trabzon’a geldi…Sokaklara indi… Göksu’nun açıklamalarını Trabzonlulara yorumlattı… Trabzon sokakları Göksu’ya çok tepkili.. Çağdaş protestolarını koyuyorlar..Ve hatta,bir çok Trabzonlu,İstanbul’daki akrabalarına, seçimlerde Göksu’ya tepki olarak Ekrem İmamoğlu’na oy vermeleri yönünde de çağrıda bulunacaklarını belirttiler..
Siyaset işte böyle hassas denge üzerine kurulu… Meramını tam anlatamayınca siyasette projeler üzerinde değil de kişiler üzerinden söylemler geliştirince halk deyimi ile bir çuval inciri berbat edebiliyorsun… Göksu’nun yaptığı da budur.

Kaynak:



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —